De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bouw nieuwe huizen in de Driesprong start waarschijnlijk dit jaar

(Foto: Gemeente Breda)
1 / 1
zoom out

BREDA - Er wordt waarschijnlijk nog dit jaar gestart met de bouw van nieuwe huizen in de Driesprong. Dat stelt de gemeente Breda. Het college van B&W heeft afgelopen week het bestemmingsplan van de buurt besproken en er zijn nu financiële afspraken over het hele gebied.

Enkele verkopen die recent zijn gedaan, zijn belangrijk voor de nieuwbouw in de wijk. Zo heeft Metaalhandel Ruskus zijn terrein verkocht aan WonenBreburg. Het bedrijf verhuist definitief van de Wieringenstraat naar de Achter Emer. De verhuizing het bedrijf was een belangrijke wens van de bewoners.

Ook voormalig buurthuis Toma is aan de woningcorporatie verkocht. Bewoners van de wijk, verenigd in de stichting Batu Karang, exploiteerden het buurthuis sinds december vorig jaar. De stichting gaat een huurovereenkomst aan met WonenBreburg.

De huidige bewoners van de Amelandstraat en Terschellingstraat hebben op hun beurt hun handtekening gezet onder het sociaal statuut van WonenBreburg. De huizen in die straten worden gesloopt en de bewoners krijgen een nieuw huis in de wijk. Alle voorwaarden daarover zijn opgenomen in dat statuut.

Er zijn 8 zienswijzen ingediend op het ontwerpbestemmingsplan Driesprong. Naar aanleiding daarvan is het bestemmingsplan deels aangepast. De Commissie Ruimte adviseert op 12 maart over het bestemmingsplan en op 21 maart besluit de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na instemming van de raad met het bestemmingsplan en het rond krijgen van de financiën van WonenBreburg, wordt er waarschijnlijk dit jaar gestart met de bouw van woningen in de Driesprong.

Directeur Franklin van Rhoon van WonenBreburg is blij met de voortgang: "Ik kijk uit naar de eerste schop in de grond en de opbouw naar een nieuwe wijk in Breda. WonenBreburg wacht nog wel op het definitief akkoord op de financiering van WSW. De Molukse gemeenschap, nieuwe bewoners en het buurthuis zijn ingrediënten voor een mooie, nieuwe wijk. Over een paar jaar ken je het hier niet meer terug."

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 november 2014


Reageer via Facebook
Plaats je eigen woonnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »