De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gemeente hangt 60 wifisensoren op om de binnenstad te verbeteren

1 / 1
zoom out

BREDA - De gemeente Breda gaat op zestig plaatsen in de binnenstad wifisensoren ophangen. Met behulp van die sensoren gaat de gemeente meten hoe mensen door de binnenstad lopen en hoeveel bezoekers er in de binnenstad zijn.

Daarnaast kunnen met de sensoren ook 'slimme toepassingen' worden aangestuurd. De gemeente denkt er bijvoorbeeld aan om de slimme verlichting in de Willemstraat uit te breiden naar de rest van de binnenstad. Ook wordt er gedacht aan digitale bewegwijzering en slimme gladheidsbestrijding.

"Technologie verandert zichtbaar en voelbaar onze stad. We ontwikkelen ons steeds meer naar een 'smart city' waar slimme mensen en slimme technologieën de kwaliteit van leven en ondernemen versterken. Zo ook in onze binnenstad die we met nieuwe toepassingen aantrekkelijker willen maken", aldus wethouder Boaz Adank.

De basis daarvoor ligt in de zestig wifisensoren. Die worden deels bevestigd aan gebouwen van de gemeente. Verder benadert de gemeente particuliere vastgoedeigenaren. "Ik hoop dat alle pandeigenaren die we benaderen bereid zijn om op deze manier een steentje bij te dragen aan een aantrekkelijke en slimme binnenstad", zegt Adank.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 november 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier