De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Echte Bakker ‘Joppen’ uit Breda wint prijs in bakwedstrijd

1 / 1
zoom out

BREDA - Een leuk woord voor galgje is het zeker: roomboteramandelstavencompetitie, maar het is leuker als je in die competitie een prijs wint. Joppen, De Echte Bakker in Breda aan de Bavelseweg heeft in deze landelijke wedstrijd de tweede prijs binnengesleept. Jurylid en keurmeester Mark van Wijk noemt de staven van Joppen ‘een echte traktatie’ en ‘een topproduct’. 

Van Wijk vindt dat de amandelstaaf van Joppen een perfect gevulde vulling heeft. “De amandelspijsvulling was een echte traktatie. Heerlijk van smaak en met perfecte eeteigenschappen. Het bladerdeeg was ook erg goed. Heel netjes afgewerkt en goed gebakken. Alles samen maakt dit een topproduct.”

Alle 145 Echte Bakkers van Nederland deden mee aan de voorronde van de competitie. Van Wijk en de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum hebben van elke bakkerij geproefd. De roomboteramandelstaven die een acht of hoger scoorden mochten door naar de finale. Dat lukte twintig bakkers. 

In de finale werd de staaf onaangekondigd gekocht door een mystery shopper. Peter Joppen, de eigenaar, vond dat een leuke wending. “Dit maakte de competitie nog eerlijker en spannender.”

De eerste prijs is gegaan naar Van Walderveen uit Geldermalsen. Daar waren de amandelstaven toch nog nét iets beter. 


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier