De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Psst... Winkelcentrum kopen? De Lunet wordt binnenkort geveild

(Foto: Luuk Koenen)
1 / 1
zoom out

BREDA - Winkelcentrum De Lunet wordt volgende maand verkocht via een online veiling. De hypotheekverstrekker van het pand heeft opdracht gegeven tot de openbare veiling van het gebouw op de hoek van de Lunetstraat en Tramsingel.

De openbare verkoop van het gebouw start donderdag 24 november om 10.00 uur in de ochtend en je kunt inzetten tot 10.15 uur. Zo'n vijf minuten later wordt de afslag dan gedaan. Het openingsbod is 0 euro.

De veiling is vermoedelijk het laatste hoofdstuk in de roerige geschiedenis van het noodlijdende winkelcentrum. Dat kampte de afgelopen jaren met veel leegstand. Met name omdat veel winkels van De Lunet zijn verhuisd naar Stada Stores, bij het Rat Verleghstadion.

Schadeclaim
Enkele jaren geleden waren er plannen om het winkelcentrum af te breken en er woningen en kantoren te bouwen. De bestemmingsplannen voor het gebied waren daarop al in 2002 aangepast. Omdat projectontwikkelaar HEJA failliet ging, werd de woningbouw afgeblazen. De Lunet werd gekocht door de bedrijven Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed.

Deze investeerders zeggen geen idee te hebben van het veranderen van het bestemmingsplan. Volgens hun advocaat zaten zij met een 'winkelcentrum dat geen toekomst heeft'. Mede daarom eisten zij een schadevergoeding van ongeveer 10 miljoen euro van de gemeente Breda. Die wees dat af en gaf aan dat het om maximaal een half miljoen zou gaan. De rechter gaf de eigenaars gelijk en sommeerde de gemeente om opnieuw te beslissen over de schadeclaim.

De gemeente ging daar eind februari tegen in beroep bij de rechter. Deze zaak loopt nog, terwijl het winkelcentrum al wordt verkocht. Onduidelijk is of de nieuwe eigenaar de winkelruimte mag verhuren. Het zou volgens de brochure van de verkoper namelijk om een overgangsrecht gaan. Wel zijn er juridische rechten op kantoren, appartementen en een parkeerdek.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 oktober 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier