De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuwe ondernemers krijgen in de toekomst makkelijker een plekje op de markten in Breda

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

BREDA - De gemeente Breda wil de weekmarkten verbeteren en aantrekkelijker maken. Daarom worden er nieuwe regels opgesteld. De markten moeten op die manier flexibeler worden qua locatie en nieuwe ondernemers kunnen in de toekomst eenvoudiger een plaatsje krijgen op de markt.

De huidige verordening dateert alweer uit 2002 en voldoet volgens de gemeente en marktondernemers niet meer aan de eisen. Zo kan de gemeente geen evenementen plaats laten vinden op de Grote Markt als daar een weekmarkt is.

De gemeente geeft op dit moment ook alleen vergunningen voor onbepaalde tijd af. Voortaan gaan die gelden voor maximaal vijf jaar, met een stilzwijgende verlenging. De gemeente meent dat het op die manier eenvoudiger wordt voor nieuwe ondernemers om een plaatsje op de weekmarkt te bemachtigen.

Op verzoek van de ondernemers wordt het ook mogelijk om een markt te verzelfstandigen. Dan kan een partij als vergunninghouder samen met de gemeente een complete markt organiseren. "Dat biedt voor ondernemers kansen om een markt te verbeteren en beter te positioneren", aldus de gemeente.

De gemeente gaat de komende maanden per markt een reglement en inrichtingsplan opstellen, dat gebeurt samen met de ondernemers. Daarin staan afspraken over dagen, tijden en tijdelijke verplaatsingen. Belangstellenden kunnen overigens vier weken hun mening geven over de nieuwe verordening. Dat is mogelijk tot en met 16 november.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 21 oktober 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier