De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gratis gitaarrock met Rob Klerkx & The Secret in De Klomp, Etten-Leur

Rob Klerkx & The Secret (Foto: Josanne van der Heyden)
1 / 1
zoom out
ETTEN-LEUR - Op zondag 23 april kunnen liefhebbers van progressieve rock met een psychedelisch randje terecht in De Klomp in Etten- Leur voor een gratis optreden van Rob Klerkx & The Secret (aanvang 16.00).

De oorspronkelijk uit Den Bosch afkomstige Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer van Moke maar voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn eigen collectief Rob Klerkx and The Secret.

Rob: “In essentie ben ik een schrijver, die ook is gaan drummen. Muziek is zo’n ontzettend mooi medium om het over de grote onderwerpen van het leven te hebben. Daar zit mijn passie, het willen delen. Universeel willen zijn, connectie maken met andere mensen. Dat is wat ik bewonder in artiesten als bijvoorbeeld Damien Rice, PJ Harvey, Nick Cave en bands als Pearl Jam en The Black Crowes”.

Eind vorig jaar kwam het nieuwe album 'Fever Dream' uit. Een stevige, gitaar georiënteerde plaat zonder de kern van de krachtige liedjes uit het oog te verliezen. De band zelf omschrijft de specifieke sound als explosieve Americana.

Ruard Sanders, gitarist: “Bones, de opener van de nieuwe plaat, zette bij de demo al meteen de toon. De rest van de plaat volgde daaruit. Het soort akkoord dat ik hoorde bracht mij direct naar Jane’s Addiction en Alice in Chains. Dat zijn de bands die er voor gezorgd hebben dat ik ooit een gitaar oppakte met het idee ‘je speelt, of je speelt het niet’. Dat deed Rick Rubin ook met Johnny Cash. Of je speelt Hurt en je meent het, of je laat het van je album af. Alles of niets. Net zoals de eerste platen van Pearl Jam en Blood Sugar Sex Magic” van Red Hot Chili Peppers.

“Wij zijn allemaal gevoed door de jaren negentig gitaarbands, dat is wat wij vet vinden in rockmuziek. Rock die een progressieve kant raakte, met als houvast goede songs. Niet heavy doen om het heavy doen. Als je al die liedjes ontleedt dan hoor je fucking goede songs. Je kan een goed lied ook gewoon keihard spelen.”

Er zitten veel lagen en veel power in Fever Dream. Hoe verder je in de plaat komt, hoe meer je dat hoort. De beleving van die nummers komt live nog verder tot uiting. Het is een trip, een beleving. Hoe puurder hoe beter.Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »