De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Klassiek Moerdijk presenteert: FLOR DE AMOR “Cubaanse band met Argentijnse hartstocht”

Flor de Amor (Foto: Lemontree-PR)
1 / 1
zoom out
ZEVENBERGEN - Op zondag 23 april 2017 om 15:00 uur treedt FLOR DE AMOR op bij restaurant Van der Hooft aan de Markt in Zevenbergen.
De band Flor de Amor wordt gevormd door
Sandra Coelers - zang, gitaar en requinto,
Marlon van Mook – contrabas en zang,
Marjolein Kempen - fluit, zang en cuatro en
Fried Manders - accordeon, mandola en percussie.

Zij laten Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes. Als ze los gaan in opzwepend wordende ritmes veranderen de drie charmante dames van Flor de Amor in ontembare podiumbeesten. De enige heer van het gezelschap moet dit lijdzaam aanzien totdat hij besluit een andere kant van zichzelf in de strijd te gooien.

Sandra Coelers studeerde af aan de H.B.O opleiding tekenen en schilderen. Zij ontdekte echter dat muziek voor haar meer kleuren kende dan welk schilderspalet dan ook. Zo volgde ze jarenlang zangles, verwierf bekendheid als zangeres van Latijns Amerikaanse liederen en specialiseerde zich als autodidactisch gitarist in de Argentijnse en Cubaanse ritmes. In haar eigen Spaanstalig repertoire liet zij zich inspireren door o.a. de Argentijnse Tango van Piazzolla en de liederen van Atahualpa Yupanqui. Sandra wordt geroemd om haar dramatische en expressieve zangkwaliteiten.

Marlon van Mook verwierf bekendheid als een van de Zwoelie Troelies, de straattheater-act die in de jaren negentig internationaal furore maakte. Daarnaast trok ze op met zangeres Sandra Coelers in het Spaanstalige kwintet La Flor Azul, de daaruit voortgekomen Flor de Amor. Marlon vormt de ritmisch stevige en speelse basis op de contrabas. Zij is volkomen één met haar instrument terwijl zij regelmatig een tweede stem zingt die wonderlijk mooi mengt met de leadzang.

Marjolein Kempen studeerde summa cum laude af aan het Brabants Conservatorium voor dwarsfluit lichte muziek en ontpopte zich als een veelzijdig musicienne. Ze speelt van piccolo tot basfluit; van kleine kroeg tot in Ahoy (Vrienden van Amstel); van jazz in New York tot salsa op Cuba. Klein-percussie prijkt op haar microfoonstandaard als een fruitmandje, zorgvuldig gekozen voegt ze swingende en stevige ritmes toe. Bovendien zingt ze derde, tevens hoogste stem en speelt cuatro.

Fried Manders studeerde klassieke muziek en improvisatie aan het Brabants Conservatorium. Hij speelt hartverscheurende lyrische solo’s op de accordeon en kent vele ritmes. Zowel in zijn muziek als in zijn muzikantenbestaan zoekt hij vaak het avontuur. Zo toerde hij door het land met zijn kinderopera, reisde door Europa als straatmuzikant, speelde mee met de zigeunerfamilies Rosenberg en Mirando, maakte theatervoorstellingen en werd geitenbreier bij Ome Willem.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar voor € 12,50 op de dag van het concert vanaf 14:30 uur bij de zaal van Restaurant Van der Hooft aan de Markt in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Voor verdere informatie over het totale concert programma zie www.cultuurmoerdijk.nl

Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »