De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Noor Vermeer beste Brabantse zwemster

Pien de Lange en Noor Vermeer (Foto: Serena de Pijper)
1 / 1
zoom out
BREDA - Met veel vertoon van macht heeft Noor Vermeer uit Breda afgelopen weekend in Oss laten zien dat ze de beste minioren-zwemster van Noord-Brabant is. Noor komt uit voor de Bredase zwemclub SBC2000 en won vijf gouden en één zilveren medailles tijdens de Regionale Minioren Finales (RMF). Clubgenoot Pien de Lange mocht twee keer op het podium plaatsnemen.

Noor won de 200 meter wisselslag, 100 meter vlinderslag, 400 meter vrije slag, 100 meter rugslag en de 100 meter schoolslag. Ze overtuigde het meest op die 100 meter schoolslag; haar tijd 1:31.82 was een mooi PR. Op de 100 meter vrije slag moest ze genoegen nemen met het zilver, ze zwom net geen PR. 

Pien werd zowel op de 100 meter rugslag als de 200 meter wisselslag derde. Omdat Pien een jaar jonger is dan Noor, stonden ze niet op hetzelfde podium. Beide dames bereiden zich nu voor op de Jaargangfinales op 2 juli in Dordrecht, waar ze op het nationale niveau zullen strijden om de prijzen. 

SBC2000 was met dertien minoren-zwemmers afgereisd naar Oss. Alhoewel de anderen geen podiumplek behaalden, ging iedereen tevreden, want met veel nieuwe PR’s op zak, naar huis. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »