De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Droom komt uit voor Bredase zanger

Flyer Croonernight (Foto: VBRO)
1 / 1
zoom out
BREDA - Velen dromen er van, maar weinigen is het gegeven hun droom waar te kunnen maken. Maar voor Carlo Verkooijen uit Breda gaat het dan toch binnenkort gebeuren.
Op vrijdag 2 juni a.s. gaat zijn droom om een groots concert te mogen geven met een echte big band in een mooi theater, in vervulling. Op die dag geeft hij ’s avonds namelijk in de Stadsschouwburg te Brugge een croonerconcert, muzikaal ondersteund door the Swing Time Society onder leiding van de vermaarde orkestleider Ghislain Slingeneyer. Een uniek evenement waar Carlo alleen maar van kon dromen.

Het verhaal hoe dit unieke concert tot stand kwam, schrijft als een jongensboek. Want Carlo had nog maar net zijn zangcarrie`re weer opgepakt, na enkele jaren naast het podium te hebben gestaan om vooral voor andere artiesten liedjes te schrijven en te produceren. Na een Nederlandstalige “try-out”-single bracht hij, na aanleiding van de droeve gebeurtenissen in Nice en Brussel, op Bevrijdingsdag 2016 een nieuwe Engelstalige single uit. Met deze zelfgeschreven, maar vooral positieve single gaf de Bredase zanger zijn visie op de situatie in de wereld, ondersteund door de onschuldige stemmetjes van een prachtig kinderkoor. De plaat, A Little Loving (Song of Hope) werd een bescheiden hit in Nederland, maar viel des te meer op in Vlaanderen. En ondanks het feit dat ook daar de hitparades vooral gevuld zijn met Vlaams/Nederlandstalig materiaal, waren zij het die het lied (en de zanger) omarmden. Frederik Thomas, directeur van het West-Vlaamse VBRO Radio, was zo enthousiast, dat hij direct nadat hij de single voor het eerst gehoord had, contact opnam met Carlo’s platenmaatschappij. Hij moest deze zanger zo snel mogelijk vast zien te leggen voor een idee, waar hij al jaren mee in zijn hoofd liep: ’n echt crooner-concert met big band !

Zoals het zo gebruikelijk is, werd Carlo uitgenodigd om naar de studio’s van de VBRO te komen voor een verdere kennismaking en een promotie-interview. In een uiterst warme ambiance werd er verder gesproken over de plannen en met vertrouwen ging de zanger weer richting Nederland, waar hij samen met zijn management-team, zich verder richtte op de volgen carrie`re-stappen. Want Carlo was al volop bezig met een zgn. follow-up. In augustus schalde zijn volgende single Only A Fool uit de landelijke speakers. Voorzien van een hele originele videoclip, die aan de TopPop-clips van de jaren 70 deed denken, werkte Carlo verder aan zijn carrie`re. Tussendoor bracht hij nog een duet met de jonge zanger Driekes uit, waarvan de volledige opbrengst naar de Hartstichting ging. We kunnen stellen dat het wel snor zat met onze Bredase vriend.

Vanwege diverse omstandigheden, duurde het echter tot februari 2017, dat men weer contact opnam met Carlo, om verder over het crooner-concert te spreken. Maar nu werden er snel meters gemaakt. Er werd een goed doel gekoppeld aan het evenement (de trauma-helicopter van Brugge), een tweede, Vlaamse crooner, Guy Neve, werd aan het concert toegevoegd en de liedjes voor het programma werden gekozen. Met extra aandacht werden zorgvuldig de nummers uitgekozen, waarbij zowel Carlo, als de big band lekker ‘los’ kon gaan. Het publiek moest een heerlijke avond tegemoet kunnen zien.

En nu is het dan bijna zo ver: er wordt flink gerepeteerd, de stem wordt getraind, danspasjes worden ingestudeerd.......de spreekwoordelijke puntjes worden vakkundig op de ‘i’ gezet. Het gerenommeerde orkest wordt door dirigent Slingeneyer naar het hoogste niveau gecoached, als ware het een voetbalelftal op het Wereldkampioenschap. Allemaal om het publiek een geweldige voorstelling te kunnen geven. Want zoals Carlo’s vader zaliger het altijd zei: “als je ’t doet, doe ’t dan goed !” En daar kan hij, op vrijdag 2 juni a.s., wel zeker van zijn.

Wil jij ook bij dit unieke evenement aanwezig zijn ? Bestel dan nu je kaarten via telefoonnr 06-12089528 of rechtstreeks bij de Stadsschouwburg Brugge.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 mei 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier