De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Informatiemarkt in Amphia: herken een beroerte

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

BREDA - Het Amphia ziekenhuis organiseert op dinsdag 13 mei op de locatie Molengracht tussen 10.00 en 16.00 uur een informatiemarkt over het voorkomen en herkennen van een beroerte.

Amphia geeft samen met de samenwerkingspartners van de Stroke Service Breda (CVA ketenzorg) en patiëntenverenigingen voorlichting over het tijdig herkennen van de symptomen van een beroerte en over behandel- en revalidatiemogelijkheden.

Op dinsdag 13 mei tussen 10.00 en16.00 uur geven verschillende zorgprofessionals voorlichting over CVA op de informatiemarkt in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda. Ook vindt er een publiekslezing plaats van een half uur door M.J.M. (Michel) Remmers, een van de neurologen van het Amphia Ziekenhuis.

Tijdens de lezing gaat hij in op wat een beroerte is, maar ook hoe je het kunt herkennen en welke preventieve maatregelen er zijn. Aanvang van de lezing is: 13.30 uur, op basis van vrije inloop. U kunt op de informatiemarkt kennismaken met patiëntenvereniging Samen verder en Hoom buddyzorg, het NAH fysionet en diverse organisaties vanuit de Stroke Service Breda, zoals de thuiszorg, het revalidatiecentrum en een aantal verpleeghuizen.

De professionals (o.a. verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten) informeren u over de Brain Care Unit in het Amphia Ziekenhuis, de risicofactorenvan een beroerte, de revalidatie en gevolgen na een beroerte. Ook kunnen geïnteresseerden gratis hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten. 

Vanuit de RAV, de regionale ambulancedienst wordt er informatie gegeven over het belang van een snelle melding naar 112 bij een beroerte. Zij geven u een kijkje in de ambulance en achter de schermen van de meldkamer.

Europese Dag van de Beroerte
Ieder jaar vindt op de tweede dinsdag in mei de Europese Dag van de Beroerte plaats. Tegelijkertijd vinden in 19 Europese landen allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor een beroerte (CVA).

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 05 mei 2014


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »