De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Grondprijs van koophuizen omlaag in Breda

1 / 1
zoom out

BREDA - De gemeente heeft de grondprijzen voor 2013 vastgesteld. Ten opzichte van de vorige grondprijzen, die uit 2011 dateren, zijn de grondprijzen voor koophuizen en kantoren omlaag bijgesteld. De grond onder bedrijventerreinen, maatschappelijke voorzieningen en commercieel vastgoed zijn over het algemeen gelijk gebleven.

Dat de grondprijzen gelijk zijn gebleven en naar beneden zijn bijgesteld, is een direct gevolg van de kredietcrisis. Waar tijdens de vaststelling van de grondprijzen voor 2011 nog gehoopt werd op een verbetering, bleek dat ijdele hoop. De prijs van met name kantoren en koophuizen is nog verder gedaald ten opzichte van twee jaar geleden.

De grondprijs is van belang voor allerhande zaken, zo verduidelijkt de gemeente: Bijvoorbeeld voor het verkopen van particuliere kavels maar ook bijvoorbeeld voor de verkoop van 'reststroken' grond of voor projectmatige woningbouw.

Volgens Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven, worden de grondprijzen vastgesteld met een heldere onderbouwing, omdat de gemeente transparant wil zijn in het grondbeleid. "Daarom hebben we eind 2010 voor het eerst grondprijzen vastgesteld met daarbij een heldere onderbouwing. Met de gemeenteraad hebben we afgesproken de grondprijzen periodiek opnieuw te bekijken. Dat is noodzakelijk in het licht van allerlei ontwikkelingen, zoals die rond de woningbouw", stelt hij.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 april 2013


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier