De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Grondprijs van koophuizen omlaag in Breda

1 / 1
zoom out

BREDA - De gemeente heeft de grondprijzen voor 2013 vastgesteld. Ten opzichte van de vorige grondprijzen, die uit 2011 dateren, zijn de grondprijzen voor koophuizen en kantoren omlaag bijgesteld. De grond onder bedrijventerreinen, maatschappelijke voorzieningen en commercieel vastgoed zijn over het algemeen gelijk gebleven.

Dat de grondprijzen gelijk zijn gebleven en naar beneden zijn bijgesteld, is een direct gevolg van de kredietcrisis. Waar tijdens de vaststelling van de grondprijzen voor 2011 nog gehoopt werd op een verbetering, bleek dat ijdele hoop. De prijs van met name kantoren en koophuizen is nog verder gedaald ten opzichte van twee jaar geleden.

De grondprijs is van belang voor allerhande zaken, zo verduidelijkt de gemeente: Bijvoorbeeld voor het verkopen van particuliere kavels maar ook bijvoorbeeld voor de verkoop van 'reststroken' grond of voor projectmatige woningbouw.

Volgens Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven, worden de grondprijzen vastgesteld met een heldere onderbouwing, omdat de gemeente transparant wil zijn in het grondbeleid. "Daarom hebben we eind 2010 voor het eerst grondprijzen vastgesteld met daarbij een heldere onderbouwing. Met de gemeenteraad hebben we afgesproken de grondprijzen periodiek opnieuw te bekijken. Dat is noodzakelijk in het licht van allerlei ontwikkelingen, zoals die rond de woningbouw", stelt hij.


Reageer via Facebook
Meer artikelen
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio