De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Langstlopende sociale fotodocumentaire (40 jaar) van Nederland krijgt een vervolg!

Charlotte (Foto: Linsey Kuijpers)
1 / 2
zoom out
BREDA - Bredase fotografe, Linsey Kuijpers zet langste fotodocumentaire van Nederland voort! In samenwerking met 'Uitgeverij Komma' en het jonge Bredase ontwerpduo: 'Je Favoriete Ontwerpers' gaat Kuijpers een fotoboek maken die een intieme kijk geeft in het leven van Charlotte. voor de financiëring van het boek is Kuijpers een crowdfund-campagne op voordekunst.nl gestart!

Het Charlotte project is een uitbreiding van de langstlopende sociale fotodocumentaire van Nederland. Oorspronkelijk is dit project gestart door de gerenommeerde fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski met Henny (moeder Charlotte) als hoofdpersoon. Kuijpers is gekozen om het project voort te zetten met de dochter van Henny: Charlotte.

De afgelopen 4 jaar heeft de fotografe Charlotte gefotografeerd en met haar meegeleefd. Charlotte loopt tegen veel hindernissen aan in het dagelijks leven. Ze is een jonge meid van 21 en heeft PDD-NOS. Haar thuissituatie is niet ideaal. Hoe is het om binnen een gezin met 6 kinderen op te groeien die allemaal een rugzakje hebben? Hoe is het om op te groeien in een gezin waarin weinig te besteden is? Waarin je moeder zich kapot werkt om alles rond te krijgen en je vader alcoholist is? Hoe is het als je vader dan overlijd en je zelf op 21-jarige leeftijd zwanger raakt? Dit is het leven van Charlotte, de hoofdpersoon in het project.

Met dit project krijg je de unieke kans in de wereld van een ander te kijken op intieme wijze. Vaak worden er vele onderzoeken gedaan en theorieën geschreven over mensen die in armoede leven in Nederland, mensen die buiten de maatschappij vallen. Maar hoe ziet zo'n leven eruit? 

Link crowdfunding:


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »