De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Annature van start met digitale uitwisseling persoonsgegevens

BREDA - Vanaf 15 mei 2017 starten de organisaties die samen Annature vormen met het digitaal uitwisselen van cliëntgegevens. De invoering gebeurt gefaseerd. Het einddoel is één digitaal geboortezorgdossier wat zorgt voor kwaliteitsverbetering en efficiency voor cliënt en zorgverlener. Zo hebben alle betrokken zorgverleners toegang tot geboortezorggegevens van de cliënt, als dat nodig is. De cliënt hoeft zo ook maar één keer haar verhaal te doen.


Het systeem wordt binnen de kaders van de privacywetgeving ontwikkeld. Een zorgverlener mag alleen het dossier raadplegen als er sprake is van een relatie met de behandeling van de cliënt en het daarvoor nodig is om het dossier te raadplegen. De invoering start vanaf 15 mei en vindt gefaseerd plaats. In het najaar van 2017 zal het digitale dossier voor iedereen inzichtelijk zijn.

Annature

Annature is op 1 november 2016 opgericht en is een organisatie voor integrale geboortezorg in de regio Breda en omstreken. Het is een gezamenlijk initiatief van verloskundigen coöperatie Breda en omstreken, medisch specialistisch bedrijf Amphia/vakgroep gynaecologen, Amphia en Echocentrum FOCUS. Kraamzorgcoöperatie Breda zal in 2017 naar verwachting ook aansluiten. Met de oprichting van Annature komt de organisatie tegemoet aan de oproep van Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om sterfte van pasgeborenen in Nederland terug te dringen en de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren
.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 mei 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier