De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Staaroperatie nóg beter en sneller

Staaroperatie nóg beter en sneller (Foto: Amphia)
1 / 1
zoom out
BREDA - Opening operatiekamers Oogheelkunde trekt veel belangstelling van oogspecialisten

Ouderdomsstaar is een normaal verouderingsproces, maar kan heel vervelend zijn. Na een eenvoudige staaroperatie kunnen mensen weer helder zien. Dankzij twee nieuw gebouwde operatiekamers voor Oogheelkunde kunnen patiënten nog beter en sneller worden geholpen. Doordat er een gespecialiseerd en toegewijd team op de operatiekamers oogheelkunde werkt, wordt ook de kwaliteit van zorg verder verbeterd.

Alles draait om mensen
Wethouder Miriam Haagh (Zorg, Onderwijs en Dienstverlening) bracht vrijdag 24 maart met veel belangstellende oogspecialisten uit de regio een toast uit op de ultramoderne kamers. Miriam Haagh: “Bij goede zorg draait alles om mensen, en staan patiënten en cliënten centraal. Prachtig om te zien dat Amphia vanuit dat vertrekpunt een tweetal operatiekamers heeft ingericht speciaal voor staaroperaties. Daarmee kunnen patiënten nog beter en sneller geholpen worden.”

Eerder werden staarpatiënten hiervoor in de centrale operatiekamers geopereerd waar ook andere patiënten complexere operaties ondergingen. Nu komen zij in een apart, specialistisch centrum aan de Langendijk waar iedereen dezelfde behandeling krijgt. Vorig jaar ging al één operatiekamer in bedrijf. De tweede vanaf 1 april 2017. Deze gebruikt Amphia voornamelijk voor het opleiden van arts-assistenten zodat de behandelingen gewoon door kunnen gaan. Een unieke opleidingssituatie in Nederland. Met de opening van deze nieuwe operatiekamers kunnen straks 30 patiënten per dag geopereerd worden. 

4500 staaroperaties
Veel opticiens, optometristen en huisartsen waren vrijdagmiddag aanwezig. Zij kregen een rondleiding in het operatiecomplex en konden een staaroperatie zien die van tevoren was gefilmd. Amphia verwacht in 2017 ruim 4500 patiënten met staar te behandelen. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »