De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bijzonder winkeltje gespot: Bea’s Hobby Planeet

(Foto: Danique Pals)
1 / 8
zoom out

BREDA - Als je niet weet dat het er zit, dan loop je zo aan Bea’s Hobby Planeet voorbij. Het bord dat buiten voor de winkel bij nummer 259 van de Haagdijk stond, is gejat. Binnen staan rekken vol met allerlei kleuren papier, klossen garen, nepbloemetjes, lijm en stickers. In de kaart- en scrapwinkel van Bea Rooseboom zijn alle benodigdheden te vinden en achterin de winkel geeft Bea workshops.

Al ruim vijftien jaar is Bea in de weer met kaarten maken en scrappen. Vijf jaar geleden gaf ze vanuit huis workshops en ze begon een eigen webwinkel. In april 2010 werd het tijd voor een grotere ruimte, toen kwam ze op de Haagdijk terecht. “Er is in de tijd dat ik hier nu zit twee keer ingebroken”, vertelt de eigenaresse. “Daarom heeft de huisbaas besloten om rolluiken te plaatsen. Hopelijk wordt er nu niet meer ingebroken.” De inbraken in de winkel bevestigen het beeld wat veel Bredanaars van de Haagdijk hebben. De straat staat niet al te best aangeschreven, maar Bea voelt zich niet onveilig. “Er komen soms wel eens types binnen, die willen dan 500 euro wisselen. Natuurlijk kan ik dat niet wisselen. Maar bang? Nee, bang ben ik niet.”

Last van de crisis heeft de Bredase winkelier ook niet. “In de hobbywereld is geen crisis. Mensen blijven ermee bezig.” Vaste en gerichte klanten blijven de winkel ook opzoeken. De klanten komen uit heel Nederland en uit België. Het assortiment, waarvan tachtig procent uit het buitenland komt, maakt de winkel bijzonder. De ‘silhouette cameo’ draagt daaraan bij. Met deze machine kan Bea onder andere vinyl, papier en cardstock snijden en lettertypes printen op verschillende stoffen.

De silhouette cameo staat achterin de winkel op een tafel. Aan deze werktafel geeft Bea workshops, zoals kaarten maken, scrappen en haken. “Ik zit bijna elke dag volgeboekt met workshops. Vooral ouderen vinden het leuk om te doen, de jongere generatie zie je dit niet zo snel doen”, legt Bea uit.

En alsof ze het nog niet druk genoeg heeft in haar eentje, staat de Bredase ook nog op beurzen. Bea staat 10 november op een beurs in De Gouden Leeuw in Terheijden. Bea’s Hobby Planeet aan de Haagdijk is op maandagen gesloten, maar op de ‘echte’ koopzondagen geopend. En de rest van de week is de winkel geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 21 mei 2013


Reageer via Facebook
Meer artikelen
Plaats je eigen winkelnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier