De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Grote reünie Markenhage, Michaël en Orion

BREDA - Zaterdag 16 september a.s. organiseren de Bredase scholen Markenhage, Michaël college en Orion Lyceum een grote reünie. De aanleiding hiervoor is de opening van de nieuwe campus aan de Emerweg, waar deze scholen sinds kort gehuisvest zijn.

Bredaas zwemsucces op de regionale kampioenschappen

Bredaas zwemsucces op de regionale kampioenschappen
BREDA - Zwemmer Damian Waas uit Breda is met veel machtsvertoon Regiokampioen geworden op de 50 en 100 meter vlinderslag. Damian komt uit voor de Bredase zwemclub SBC2000 en liet afgelopen twee weekenden in Eindhoven tijdens de Regionale Zwemkampioenschappen (RKZ) zien hoe sterk hij is op de zware vlinderslag.

Breda herontdekt vergeten feestdag

Breda herontdekt vergeten feestdag
BREDA - PRINSENBEEK - Het was wat rustig in het Kerkgebouw 't Kruispunt in Prinsenbeek, wat onwennig stapten vrijdagavond bezoekers het gebouw binnen. In plaats van warme koffie en thee, kregen de bezoekers een glas water of jus 'd orange mee, om de eerste dorst te kunnen lessen, maar war er daarna gebeurde...

Starttijden Haagse Beemden Loop verplaatst naar ochtend, OTR en Kidsrun komen te vervallen

Starttijden Haagse Beemden Loop verplaatst naar ochtend, OTR en Kidsrun komen te vervallen
BREDA - Vanwege het voorspelde zeer warme weer van komende zondag heeft de organisatie van de Haagse Beemden Loop een lastig besluit moeten nemen. De starttijden van de wegwedstrijden zijn verplaatst naar de ochtend. Na 12 uur zal het zeer waarschijnlijk te heet zijn om nog verantwoord hard te lopen. Wij willen geen enkel risico nemen omtrent oververhitting bij de deelnemers.Helaas hebben wij hierdoor de, zeer moeilijke, beslissing moeten nemen om de Obstacle Trail Run en de Kidsrun te laten vervallen.

Prinsenbeek ziet dat zelfs Trump zich door anderen de les laat voorlezen

Prinsenbeek ziet dat zelfs Trump zich door anderen de les laat voorlezen
BREDA - PRINSENBEEK - Meer dan 60 bezoekers uit Prinsenbeek en andere delen van Zuid-West Brabant en zelfs België hoorden en zagen dat zelfs de die bekend staat om zijn "grootspraak", zich door anderen de les laat voorlezen. Zoals beloofd kregen de bezoekers van de lezingenserie "Een wereld vol onrust" een inkijkje in de toekomst van Trump en de wereld.

Prinsenbeek verkiest De Toekomst boven Ajax

Prinsenbeek verkiest De Toekomst boven Ajax
BREDA - PRINSENBEEK - Ruim 50 bezoekers, troseerden het waaarem weer, om het verloop van de wedstrijd van de eeuwigheid te volgen, in plaats van de wedstrijd van het jaar.

Persberichten WIJ (4)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Amerikaan weet de vervolgstappen van Trump, bezoekt Breda

BREDA - In een serie van lezingen, gepresenteerd door Tim Saxton (vicevoorzitter van Mediaorganisatie White Horse Media) wordt stilgestaan bij de bron van alle onrust die momenteel in de wereld gaande is. Onzekerheid en ongeloof in de huidige wereldleiders neemt steeds meer alarmerende vormen aan. Deze Amerikaan heeft antwoorden waar het o.a. Trumpisme toe zal leiden.

Stichting Strong Together eindelijk erkent in Breda

Stichting Strong Together eindelijk erkent in Breda
BREDA - Stichting Strong Together vecht al 8 jaar voor erkenning in Nederland maar vooral in de stad van oprichting Gemeente Breda.Na 2jaar als vereniging en 8jaar als stichting heeft gemeente Breda eindelijk de stichting als volwaardig aangezien.

Persberichten WIj (2)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Elektrisch fietsen is razend populair

Elektrisch fietsen is razend populair
BREDA - Test elektrische fietsen op een extra groot testparcours in BredaNa de succesvolle editie afgelopen jaar organiseert ElektrischeFietsen.com dit jaar weer op zaterdag 20 mei 2017 het ElektrischeFietsen.com Event in Breda. “Hét evenement voor jong én oud die altijd al eens elektrische fietsen uit heeft willen proberen” vertelt Yoran Kleiberg van ElektrischeFietsen.com. Bezoekers kunnen gratis honderden verschillende elektrische fietsen uit de nieuwe 2017 collecties uitproberen op een groot testparcours op het wielerparcours te Breda.

Vrijwilligers ontmoeten gemeenteraadsleden

BREDA - Op maandag 22 mei gaan vrijwilligers in gesprek met de Bredase gemeenteraadsleden. Naast de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken kunnen vrijwilligers ook wensen en ideeën aandragen voor de stad Breda. Deze informatie wordt door de politiek gebruikt als input voor de partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats bij Chassé Theater.

Persberichten WIJ (7)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Speelotheek in Bavel viert 30-jarig bestaan met open dag

Speelotheek in Bavel viert 30-jarig bestaan met open dag
BREDA - 2017 is een feestjaar voor Speelotheek De Santenkraam in Bavel: we bestaan 30 jaar en dat gaan we vieren met een bijzondere feestdag op zaterdag 20 mei in ’t Klooster te Bavel. Van 10:00 tot 13:00 uur.

Feestwinkel Altijd Feest bezoekt Breda

Feestwinkel Altijd Feest bezoekt Breda
BREDA - Clown Bim Bam, de mascotte van de online feestwinkel: Feestwinkel Altijd Feest, zal dit weekend een bezoek brengen aan hartje Breda. Het is de tweede keer dat de clown de stad aandoet.

Amphia laat wensen uitkomen

Amphia laat wensen uitkomen
BREDA - In het kader van Wereldkankerdag 2017 stond van 3 tot en met 20 februari 2017 een wensboom in de centrale hal van twee locaties van Amphia. Kankerpatiënten kregen hiermee de mogelijkheid hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten door voor hen in de wensboom een wens achter te laten. In totaal hebben 204 mensen een wens in de boom gehangen. De afgelopen weken zijn 20 wensen uitgekozen die in vervulling zijn gebracht.

Benoeming Roos Leber als lid Raad van Bestuur Amphia

Benoeming Roos Leber als lid Raad van Bestuur Amphia
BREDA - De Raad van Toezicht heeft mevrouw drs. R. (Roos) Leber benoemd als lid Raad van Bestuur van Amphia. Zij volgt per 1 september 2017 drs. E.A. (Ernst) Hoette (64) op die zijn functie van bestuurder na ruim acht jaar overdraagt en daarmee zijn bestuurlijke carrière afsluit. Ernst Hoette blijft in deeltijd verbonden aan Amphia om als programmadirecteur nog leiding te geven aan het grootschalige vernieuwbouwproject van het ziekenhuis. De Raad van Bestuur van Amphia telt daarmee drie leden.

Annature van start met digitale uitwisseling persoonsgegevens

BREDA - Vanaf 15 mei 2017 starten de organisaties die samen Annature vormen met het digitaal uitwisselen van cliëntgegevens. De invoering gebeurt gefaseerd. Het einddoel is één digitaal geboortezorgdossier wat zorgt voor kwaliteitsverbetering en efficiency voor cliënt en zorgverlener. Zo hebben alle betrokken zorgverleners toegang tot geboortezorggegevens van de cliënt, als dat nodig is. De cliënt hoeft zo ook maar één keer haar verhaal te doen.

Persberichten WIJ (3)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Droom komt uit voor Bredase zanger

Droom komt uit voor Bredase zanger
BREDA - Velen dromen er van, maar weinigen is het gegeven hun droom waar te kunnen maken. Maar voor Carlo Verkooijen uit Breda gaat het dan toch binnenkort gebeuren.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »