De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Persberichten (9)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Haagse Beemden Loop zoekt vrijwilligers

Haagse Beemden Loop zoekt vrijwilligers
BREDA - Op zondag 28 mei vindt de Haagse Beemden Loop plaats, het grootste sportevenement van de wijk. Een hardloopevenement dat geheel gerund wordt door vrijwilligers. Naast de organisatie zijn er op zaterdag 27 mei en op de dag zelf meer dan 100 vrijwilligers nodig om alles op rolletjes te laten lopen. Zonder al deze vrijwilligers kan het evenement niet plaatsvinden. Inschrijven is overigens ook nog steeds mogelijk voor de verschillende onderdelen.

OPEN DAG VAN OSCH MUSEUM

OPEN DAG VAN OSCH MUSEUM
ETTEN-LEUR - Het van Osch museum houdt op 6 mei een open dag van 11.00 – 15.30 uur.In het museum zijn (gereviseerde) stoommachines, stoomtractoren, scheepsmotoren van bouwjaar 1886 tot 1960 die op de open dagen in werking zijn, te zien.voor info: 0653441713

Gemeente Breda totaal niet op de hoogte van de vernieuwingen van de transgender wet!

Gemeente Breda totaal niet op de hoogte  van de vernieuwingen van de transgender wet!
BREDA - Uit eigen ervaring, kwam ik tot de schrikbarende conclusie dat Gemeente Breda echt 0,0 weet over transgenders en hoe de nieuwe wet ervoor in elkaar zit! Hierdoor loop ik al 54 dagen rond als een persoon die niet bestaat?

Gratis gitaarrock met Rob Klerkx & The Secret in De Klomp, Etten-Leur

Gratis gitaarrock met Rob Klerkx & The Secret in De Klomp, Etten-Leur
ETTEN-LEUR - Op zondag 23 april kunnen liefhebbers van progressieve rock met een psychedelisch randje terecht in De Klomp in Etten- Leur voor een gratis optreden van Rob Klerkx & The Secret (aanvang 16.00).

Instagram foto's van #bredadichtbij

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Annature geboortezorg rond met CZ over prestaties en tarieven

BREDA - Op 14 april 2017 heeft Annature geboortezorg een overeenkomst bereikt met zorgverzekeraar CZ. Beide partijen zijn het eens over de integrale geboortezorgprestaties die Annature gaat leveren en de bijbehorende tarieven voor de komende jaren.

Nieuw praatcafé over knie- of heupbehandeling

BREDA - Op woensdag 10 mei 2017 organiseert Amphia Orthopedie het eerste knie- en heupcafé voor mensen die meer willen weten over een knie- of heupbehandeling gerelateerd aan artrose en protheses. Tijdens het knie- en heupcafé worden kennis en ervaringen gedeeld en kunnen vragen worden gesteld aan experts van Amphia Orthopedie. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Kenniscentrum op locatie Molengracht.

‘Simon & Garfunkel Story’ is vooral een lekker theaterconcert

‘Simon & Garfunkel Story’ is vooral een lekker theaterconcert
ETTEN-LEUR - Na drie niet geheel geslaagde kleine zaalvoorstellingen in De Kring stapte ik zaterdagavond weer eens met een goed gevoel de theaterzaal uit. Ik moest daarvoor wel afreizen naar De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. In mijn situatie was dat slechts een pré, want ik was er al jaren niet meer geweest. Tot mijn genoegen trof ik er al snel een aantal bekende gezichten aan, wat een leuke opmaat was naar een heerlijk avondje nostalgisch vermaak. In dat bescheiden theater, dat in 2019 dan eindelijk plaats maakt voor nieuwbouw, werd niets minder dan de ‘Simon & Garfunkel Story’ tot lev...

‘Vocale Proeverij’ van zangkoor De Zuiderlingen

‘Vocale Proeverij’ van zangkoor De Zuiderlingen
BREDA - Concert van De Zuiderlingen op zondag 23 april in de Lutherse Kerk afgewisseld met opera-aria’s van gastsolisten.

Klassiek Moerdijk presenteert: FLOR DE AMOR “Cubaanse band met Argentijnse hartstocht”

Klassiek Moerdijk presenteert: FLOR DE AMOR “Cubaanse band met Argentijnse hartstocht”
ZEVENBERGEN - Op zondag 23 april 2017 om 15:00 uur treedt FLOR DE AMOR op bij restaurant Van der Hooft aan de Markt in Zevenbergen.

8e DSS Carla de Groot Top-jeugd Handbaltoernooi

8e DSS Carla de Groot Top-jeugd Handbaltoernooi
MADE - Als eerbetoon aan jeugdtrainster Carla de Groot wordt al weer voor de achtste keer dit toernooi gespeeld in Sporthallen De Waterakkers in Heemskerk. Carla traint al bijna 35 jaar de jeugd van DSS. Vanaf hun 5e tot aan hun 15e jaar brengt Carla deze speelsters de beginselen van deze dynamische sport bij. Een aantal speelsters van DSS zijn in die jaren dan ook doorgestroomd naar diverse nationale jeugdselecties en hebben bijvoorbeeld samengespeeld met speelsters van het huidige Oranje team.

Gastouderopvang iets voor U?

Gastouderopvang iets voor U?
ETTEN-LEUR - Vaak merken wij dat (aanstaande) ouders niet weten wat een gastouderbureau is, wat haar taken zijn en waar ze volgens de Wet Kinderopvang aan moeten voldoen.Vandaar dat wij hierbij proberen om u de informatie te geven over gastouderopvang.Een gastouderbureau heeft een bemiddelende, begeleidende, adviserende, controlerende en administratieve functie.

Persberichten WIJ (7)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Journalist John Bindels geëerd met Wijnrank

Journalist John Bindels geëerd met Wijnrank
BAARLE NASSAU - De Brabantse journalist John Bindels uit Baarle-Nassau is nationaal onderscheiden met de Wijnrank voor zijn kritische wijncolumns. Voorzitter Peter van Houtert van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) reikte hem die -na de jaarvergadering van de vereniging- uit in de ambassade van Frankrijk in Den Haag.

Invloed van longziekten op je leven. Uitwisseling van ervaringen onder begeleiding van een psycholoog.

MADE - Longpunt Breda en omgeving is een maandelijkse ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun mantelzorgers. De volgende bijeenkomst is op woensdagmiddag 19 april 2017. Het thema is: Invloed van longziekten op je leven. Uitwisseling van ervaringen onder begeleiding van een psycholoog.

Witte Donderdagconcert Kamerkoor Renasciate 20.00 u. Waalse Kerk

Witte Donderdagconcert Kamerkoor Renasciate 20.00 u. Waalse Kerk
BREDA - Op Witte Donderdag 13 April verzorgt kamerkoor Renasciate een meditatief concert in de Waalse kerk te Breda. Aanvang van het concert is 20.00 uur, entree is vrije gift.

Een woningcorporatie. Wat is dat?

Een woningcorporatie. Wat is dat?
BREDA - Wonen is duur. Een eigen woning is daarom voor veel mensen een brug te ver. Zij kiezen bewust of noodgedwongen voor huren. Ook dat is duur, zeker als je moet huren van een commerciële partij. Je bent dan al snel veel meer dan € 750,- per maand kwijt. Dat is voor mensen met een laag inkomen vaak niet te betalen. Daarom bestaan er woningcorporaties: maatschappelijke organisaties die geen winst maken, maar juist alles doen om wonen betaalbaar te houden. Zij werken voor huishoudens met een inkomen lager dan € 35.000,- bruto per jaar.

Domino's opent nieuw filiaal in Raamsdonksveer!

Domino's opent nieuw filiaal in Raamsdonksveer!
RAAMSDONKSVEER - Inwoners van Raamsdonksveer kunnen nu ook genieten de overheerlijke pizza’s van Domino’s. Afgelopen woensdag is er een nieuwe Domino’s vestiging geopend aan de Keizersdijk 22. Domino’s wil graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de pizza’s en viert de opening met een goede openingsactie!

Persberichten WIJ (8)

BREDA - Diverse persberichten WIJ.

Passie-Paasconcert in geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk in Klundert

Passie-Paasconcert in geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk in Klundert
KLUNDERT - In de geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk (Cultureel Centrum Klundert) zal een unieke uitvoering van het indrukwekkende Passie-Paasoratorium “Van Liefde ongekend” plaats vinden, waarbij het Marcusevangelie in muziek en teksten centraal staat.Op 20 april worden alle verenigingen uit de gemeente Moerdijk uitgenodigd. Strootman over die avond: ,,Dan laten we aan alle verenigingen zien wat voor mogelijkheden het gebouw hen te bieden heeft."
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »