De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Ogentroost
Fotograaf: May van den Heuvel

Ogentroost

Wanneer

vrijdag 19 mei 2017

Aanvang

20:00 uur

Waar

Podium Bloos, Breda

Contact

via e-mailadres: info@podiumbloos.nl

Wat

Een paar keer per jaar laat Podium Bloos zien waar onze makers mee bezig zijn en vullen dat aan met muziek en literatuur. Inmiddels een vertrouwde formule waarbij het publiek in intieme setting de verse oogst te zien krijgt.

Evangelos Biskas (dans)
Zijn fascinatie voor dromen en het onderbewuste leidde choreograaf Evangelos Biskas naar het manifesten van Antonin Artaud (Theater van de Wreedheid) en Andre Breton (Manifest van het Surrealisme). Geboeid door begrippen als fysieke trilling, absurditeit, onbeholpenheid, symbolisme en compositie van kleuren en ruimte startte Biskas zijn onderzoek. In zijn duet Eternal Chilling creëert consequente lineaire ontwikkeling door verschillende media te combineren zoals performancekunst, fysiek en visueel theater, stemkunst en geluid. Het resultaat is een fantasievolle trip, rijk is aan associaties. Terwijl hun lichamen voortdurend transformeren creëert Biskas samen met danseres Helena Araújo een theatrale werkelijkheid die net zo echt en artificieel is als de droomwereld.

Choreografie: Evangelos Biskas-V (in collaboration with Helena Araújo), dans: Evangelos Biskas-V, Helena Araújo, dramaturgie: Fernando Belfiore, muziek: Opus Magnum- Mystical Alchemy of Sound and Awareness- A Journey of Resonant Attunement, Oasis- Wonderwall remix, editing (muziek): Ruben den Brok, licht: Evangelos Biskas-V (in collaboration with Arjuna Borsetti)

ONVOORZIEN – Juup Luijten & Annemijn Rijk | HOE DE WILG TOT TREUREN KWAM (dans/theater)
Een man en een vrouw. Hij verloren, zij hoopvol. Elkaar naderend voeden zij elkaars emotie. Met de zwaartekracht als danspartner, zoeken ze steun; een arm, een rug, de grond. Alles wordt ingezet om elkaar overeind te houden. Kun je onderdoor gaan aan de ander? Juup Luijten maakt beeldend theater en beperkt zich niet tot uitvoeringen met professionals. Hij werkt ook met amateurs, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking. In dit onderzoek werkt hij opnieuw samen met choreograaf Annemijn Rijk. Annemijn studeerde aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Danceacademy en werd in 2016 genomineerd werd voor de ITs Choreographic Award 2016 en de Entreeprijs Theaterfestival Boulevard.

Florian Myjer | Een hertje, beschadigd (theater)
In de solo ‘Een hertje, beschadigd’ probeert Florian Myjer verdwaalde herinneringen te redden uit de ravage die puberteit heet. Een intieme zoektocht naar het verlies van onschuld en de mogelijkheid tot verzoening met onszelf. Florian speelde eerder bij De Warme Winkel in ‘De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen)’ en staat volgend seizoen ook weer op de payroll van dit gezelschap.

Joey Schrauwen & Nick Livramento | What sounds like now (rap/theater)
What sounds like now is a freestyle rap performance over prestatiedruk, zelfcensuur, het hier en nu en alle andere gedachtes en gevoelens die te binnen schieten. Samen met zijn gewaardeerde vriend en collega acteur Nick Livramento Silva creëerde Joey Schrauwen een ‘val voor sukkels, die niks anders willen dan waarachtige expressie’. Kijk hoe de twee golven, zweten, rijmen en spartelen.

ingezonden door: PodiumBloos
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »