De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las in de krant dat er een onverwacht grote belangstelling is voor de stoppersregeling voor melkveehouders zoals die door de Overheid in het vooruitzicht is gesteld.Dat was buiten verwachting en de 42 miljoen euro die er voor is uitgetrokken is vanwege de vele aanmeldingen bijlange na niet genoeg om iedereen mee te kunnen laten doen. Tenzij de overheid nog wat extra geld voor uit wil trekken.

Feestwinkel Altijd Feest viert Carnaval in Bergen op Zoom

Feestwinkel Altijd Feest viert Carnaval in Bergen op Zoom
BERGEN OP ZOOM - Mensen uit Bergen op Zoom, hebben jullie al zin in het Carnaval? Wij van Feestwinkel Altijd Feest wel. Komend weekend viert de mascotte van Feestwinkel Altijd Feest carnaval in Bergen op Zoom.

C.V. ’t Vagevuur pakt uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)

C.V. ’t Vagevuur pakt  uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)
BERGEN OP ZOOM - Carnavals Vereniging ’t Vagevuur komt bij de aanstaande optochten met een prachtige praalwagen voor de dag onder het motto “55 jaar los in ons kabouterbos”Dit ter gelegenheid van het feit dat de C.V. ‘t Vagevuur 55 jaar bestaat en om dat extra luister bij te zetten is er gekozen voor een vrolijk thema waarbij veel bewegende kabouters zijn betrokken rondom een drietal grote en hoge bomen.

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk  meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft steeds wisselende gevoelens omtrent het TV programma “Boer Zoekt Vrouw” BZV.Enerzijds biedt het programma een uniek kijkje op een boerenbedrijf, groot of klein en de werkzaamheden die daar op plaats vinden.Anderzijds vindt hij het een programma waarbij de deelnemende boeren vaak als een sukkelaar worden weggezet wanner het aankomt op het aangaan van een relatie en zelf vinden van een partner.

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116
HALSTEREN - Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)Evenals dat in Nederland gebeurd wilden wij ook iets doen met ploegwedstrijden. Kenya was daar zelf ook mee bezig maar dan in de reguliere landbouwgebieden.In het Tana River gebied was zoiets nog nooit gedaan. Dus was het voor ons op het Tana Irrigation Scheme de kans om ook zo iets op te zetten.Vooraf hadden we op het project zelf als een eigen wedstrijd georganiseerd en daaruit waren de beste drie chauffeurs naar voren gekomen.

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!
HALSTEREN - Vorig jaar heeft Landgoed De Hertgang voor het eerst meegedaan met NLdoet. En dat doen we dit jaar op vrijdag 10 maart weer. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Geen droog brood te vreten (video)

Geen droog brood te vreten  (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren dacht dat Nederland van noord naar zuid en van oost naar west een “eiland” van welvaart was maar dat blijkt toch anders te liggen als hij de recente berichten mag geloven.Er heerst bij relatief veel mensen een of andere vorm van “armoede” althans wanneer hij de nieuwsberichten kan geloven.

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is (video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 115

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is  (video/audio)   Van Halsteren naar Kenya afl nr 115
HALSTEREN - Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw isToen een van de kinderen de leeftijd bereikte dat hij in Nederland normaal naar school zou moeten moest er een oplossing voor worden gevonden.Het werd thuisonderwijs met behulp van de leermiddelen van de instantie `wereldonderwijs` Dat betekende dat hun moeder de schooljuf werd .We hadden ook kunnen kiezen voor een internaat in Nairobi maar dat was niet echt een aantrekkelijk alternatief want de bereikbaarheid vanuit Hola naar de hoofdstad Nairobi was een moeilijk onderneming.

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)
HALSTEREN - Merijntje ui Halsteren volgt met belangstelling de actie van een paar politieke partijen om de melkveehouders te verplichten de koeien zoveel mogelijk in de weide te houden en ze niet zoals dat meer en meer gebeurt, zomer en winter op stal te houden.

Eindelijk verkwikkende regen(video/audio)...Van Halsteren naar Kenya afl nr 114

Eindelijk verkwikkende regen(video/audio)...Van Halsteren naar Kenya afl nr 114
HALSTEREN - “Van Erf en Akker”Eindelijk verkwikkende regen (video/audio)En toen ineens veranderde het weer. Na een verzengende hitte begon de lucht te werken en begonnen de wolken te kruien en veranderden van vorm en kleur .Je kon de regen reeds van verre ruiken. De wolken werden gitzwart en bliksemflitsen schoten door de hemel en zware donderslagen volgden.

Geen vleestax maar wel op geïmporteerd veevoer (VIDEO)

Geen vleestax maar wel op geïmporteerd veevoer (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft maar weinig meer gehoord over de uitkomsten van de Nationale Voedsel Top die in Den Haag werd gehouden.De bedoeling van die bijeenkomst was om het voedingspatroon van de Nederlander onder de loep te nemen en aanbevelingen te verstrekken tot een gezonder leven.Merijntje keek vreemd aan tegen het idee om een zgn. “vleestax” in te voeren. Dus extra belasting op vlees om de consumptie terug te dringen.

Ernstige droogte bedreigt mens en dier(video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 113

Ernstige droogte bedreigt mens en dier(video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 113
HALSTEREN - Om de zoveel tijd worden bepaalde gebieden van Kenya bedreigd en geteisterd door ernstige droogte. Het kan dan soms in jaren achterelkaar nauwelijks regenen.Toen we deze column schreven was het ook al tijden lang droog en dat begon zich af te tekenen in het landschap. Alles was dor en kaal en de koeien van de nomadenstam Orma’s leden er onder want ze werden broodmager en stierven van honger en dorst.De dorst kon nog wel worden gelest want ofschoon de Tana River was gekrompen tot een miezerig stroompje kwam er nog wel altijd water doorheen.

Milieumaatregels hebben ammoniakuitstoot niet verminderd. (VIDEO)

Milieumaatregels hebben ammoniakuitstoot niet verminderd. (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje schrok van het bericht in de Telegraaf dat nieuw onderzoek heeft aangetoond dat alle milieumaatregelen op de boerenbedrijven die tot doel hadden de ammoniakuitstoot te verminderen in het geheel niets hebben opgeleverd.

Hoe een jonge boer triest aan zijn einde kwam (audio/video)

Hoe een jonge boer triest aan zijn einde kwam (audio/video)
HALSTEREN - “VAN ERF EN AKKER” (1967)Het is al lang geleden dat het gebeuren waarover deze column gaat plaats vond. We kenden een jonge boerzoon, uit ons dorp die in zijn kleuterjaren ernstige brandwonden had opgelopen in zijn gezicht en aan zijn handen.Dat was geen prettig iets om te bekijken en niemand had destijds ooit aan reconstructie gedacht of misschien waren die toen nog niet eens voorhanden en als ze er al waren was het veel te duur.

Minister op bezoek die koe met gouden hoorns beloofde(video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 112

Minister op bezoek die koe met gouden hoorns beloofde(video/audio)  Van Halsteren naar Kenya afl nr 112
HALSTEREN - Zo nu en dan kregen we hoog bezoek in Hola. Deze keer kwam de minister van “development “ naar het Tana River gebied en deed daarbij Hola aan.Het is altijd een hele heisa wanneer zo’n hoogwaardigheids bekleder de streek met een bezoek vereert. Al vroeg wordt alles in gereedheid gebracht en drommen mensen worden opgetrommeld om het bezoek op te leuken.De minister bleek een ware politicus te zijn die wist hoe je het publiek moest bespelen. Hij kon ook uitstekend praten en zijn verhaal verkopen.

Bintje verdient eerherstel bij alle supermarkten (video)

Bintje verdient eerherstel bij alle supermarkten (video)
HALSTEREN - Merijntje eet graag aardappelen en dat in vele variaties. Hij heeft geen klagen want er is een ruime keuze voor handen.Wat Merijntje verder opvalt is dat er in de supermarkten geen plaats is ingeruimd voor het oudste Nederlandse aardappelras Bintje.

“BC De Waterstroat” kiest voor het motto “onze sport is transport”...(VIDEO)

“BC De Waterstroat” kiest voor het motto “onze sport is transport”...(VIDEO)
HALSTEREN - BouwClub De Waterstroat in Halsteren toonde tijdens een open dag op 8 januari de ontwikkelingen omtrent de bouw van de carnavalswagen voor de optochten 2017.Ieder jaar kiest men weer voor een thema en dit jaar werd het “onze sport is transport” en dat motto transport moet tot uiting komen in de wagen.

Tevreden met het leven in de Kenyaanse bush (video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 111

Tevreden met het leven in de Kenyaanse bush (video/audio)   Van Halsteren naar Kenya afl nr 111
HALSTEREN - We hadden heel vaak van die momenten dat we beseften hoe bevoorrecht we waren dat we in ons jonge leven mee mochten maken hoe het was om te leven in een volstrekt achtergebleven en geïsoleerd gebied als het Tana River District in Kenya.

Boeren met eigen grond worden slapende rijk (video)

Boeren met eigen grond worden slapende rijk (video)
HALSTEREN - Voor wie het nog niet weet er zijn verschillenden soorten boerenbedrijven. Grote en kleine bedrijven maar ook bedrijven met eigen grond en bedrijven die de grond pachten.Merijntje is ter horen gekomen uit betrouwbare bron dat er onlangs nog akkerbouwgrond is verkocht voor 125.000,-- euro per ha.Dat is een uitzondering maar uitzonderingen bevestigen de regel die er op neer komt dat de grondprijs in ons land nog steeds stijgt.

Stilstand is op het boerenbedrijf niet altijd achteruitgang ( VIDEO)

Stilstand is op het boerenbedrijf niet altijd achteruitgang ( VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje kijkt met interesse naar het feit dat er nu vanwege de fosfaatproblematiek op de melkveebedrijven in het komende jaar geen vooruitgang maar “achteruitgang” zal worden geboekt.De melkveestapel moet inkrimpen en dat gaat niet vanzelf want er moet gewikt en gewogen worden welke koeien geslachtofferd moeten worden.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda