De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dingen waar boer en burger blij van worden (VIDEO)

Dingen waar boer en burger blij van worden (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren wordt wel eens moe van al die tragische berichten in kranten en op radio en TV. Gelukkig is er ook ander nieuws. Nieuws dat ook te controleren is zodat je zeker weet dat het waar is.Zo werd Merijntje afgelopen week heel blij van de geboorte van een Tinker veulen. Hij besefte weer maar eens dat het leven heel veel leuke dingen te bieden heeft en dat het weinig zin heeft om te weten wat er elders in de wereld voor ellende plaats vindt.

Magda Jansen hoeft straks haar lieve hondje Puck niet te missen (VIDEO)

Magda Jansen hoeft straks haar lieve hondje Puck niet te missen (VIDEO)
HALSTEREN - Op 10 april spraken we met Magda Jansen ( 83 jr.)uit Halsteren en hoorden van haar dat ze vanwege haar leeftijd gaat verhuizen naar een serviceappartement maar haar lieve hondje Puck daar niet welkom is.

Rond de Pasen 2017 zit bij de “buitenboeren” vrijwel alles in “ ’t zaad” (video)

Rond de Pasen 2017 zit  bij de “buitenboeren” vrijwel alles in “ ’t  zaad” (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren is tevreden over de weersomstandigheden die weliswaar een koude Pasen veroorzaken maar ook er voor gezorgd hebben dat de veldwerkzaamheden vlot en soepel zijn verlopen.Er is over het algemeen een goed zaai- en pootbed gerealiseerd en vrijwel bij iedere akkerbouwer zit alles “in het zaad” zoals ze dat noemen

Boeren lijken weinig last te hebben van werkdruk (video)

Boeren lijken weinig last te hebben van werkdruk (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren nam kennis van een onderzoek waarbij per beroepsgroep de werkdruk werd gemeten. Wat je met zo’n onderzoek aan moet is maar de vraag.De uitkomst was: dat met name een kok, een jurist en een arts zwaar onder werkdruk staan. Bij navraag bij de koks zelf bleek dat zij die werkdruk wel voelden maar er geen probleem mee hadden en er juist door werden gestimuleerd.

Dronken dokter maakt er potje van (video/audio)

Dronken dokter maakt er potje van (video/audio)
HALSTEREN - “Dronken dokter maakt er een potje van” (video/audio)Tijdens ons verblijf in Kenya was er naast de noodzakelijke werkzaamheden in het veld om katoen en mais goed te laten groeien ook genoeg ruimte voor prive belevenissen. Heel vaak heel leuk en interessant maar soms ook dramatisch.Zo ook de gebeurtenis in deze column uit 1973 toen ons jongste zoontje samen met zijn oudere broertje met vuur gingen spelen en de jongste zich daarbij ernstig verbrandde.

Dankzij onze boeren is hier geen “giro555”nodig (video)

Dankzij onze boeren is hier geen “giro555”nodig (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft te doen met de hongerlijdende mensen in een deel van Afrika. De gedachte dat je geen eten hebt voor je kinderen en voor jezelf moet beklemmend zijn.Nederland werd er met de neus op gedrukt vanwege de actie giro555 waarbij ruim 30 miljoen euro werd ingezameld om de hongerenden te hulp te komen.

Van boeren wordt veel geduld gevraagd (video)

Van boeren wordt veel geduld gevraagd (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren is blij met het voorjaarsweer. Een oostenwindje en veel zonneschijn die de akkers snel doet opdrogen zodat de akkerbouwers een goed zaai- of pootbed kunnen maken.Maar in het voorjaar wordt er veel geduld gevraagd van de akkerbouwer want te vroeg in het land beginnen kan veel verknoeien.

“Stamleden”uit Wouw en Kruisland op bezoek in Kenya (video/audio) Van Halsteren naar Kenya..afl nr 120

“Stamleden”uit Wouw en Kruisland op bezoek in Kenya (video/audio)  Van Halsteren naar Kenya..afl nr 120
HALSTEREN - We kregen goede kennissen op bezoek die allen afkomstig waren uit ons eigen “stamgebied” te weten West-Brabant. We dikken dit een beetje aan door het leden van onze “stam” te noemen omdat we in Kenya door het bestaan van vele stammen er dagelijks mee werden geconfronteerd.Het is allemaal al lang geleden en we waren toen nog jong en vol van idealen en plannen. Dat waren ook onze bezoekers en we keken met verlangen naar hen uit toen we wisten dat ze ons zouden komen bezoeken in Hola in het afgelegen Tana River District.

Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden (video)

Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren is natuurlijk ook gaan stemmen en denkt zijn stem op de juiste partij te hebben gekleurd. Hij kreeg ook een volmacht mee met de opdracht die te gebruiken voor de Dierenpartij. Ofschoon dit niet de partij is waarbij Merijntje zijn heil zoekt heeft hij toch aan de wens van de opdrachtgever voldaan.

Voor “stinkend” boerenbedrijf haalt men de neus op (VIDEO)

Voor “stinkend” boerenbedrijf haalt men de neus op (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las dat een 20 tal burgers die in de buurt van een veehouderij wonen een advocaat in de arm hebben genomen om de Staat aan te klagen vanwege het feit dat ze te ruime normen hebben toegestaan op het gebied van geuruitstoot ((STANK) met betrekking tot veehouderijen

Melkveehouder Peter Oerlemans in Halsteren optimistisch over de toekomst (VIDEO)

Melkveehouder Peter Oerlemans in Halsteren optimistisch over de toekomst (VIDEO)
HALSTEREN - We gingen een praatje maken met melkveehouder Peter Oerlemans op zijn bedrijf “ Boerderij Den Hof” in Halsteren en maakten er een videogesprek van.We vroegen Peter naar zijn meningen omtrent enkele actuele zaken in de melkveehouderij zoals de fosfaatreductie en het verplicht weiden van de koeien maar ook over de melkprijzen en verschillende ander zaken.

Vrouwen met “de broek aan” bepalen het beleid...VIDEO

Vrouwen met “de broek aan” bepalen het beleid...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren hoort wel eens de uitdrukking over de vrouw van een man dat ze “de broek aan heeft”. Meestal wordt dat negatief uitgelegd en afgeschilderd als een bazig wijf waarbij de man niks in te brengen heeft dan lege briefjes.

Doodgereden wildzwijn eindigt op de barbeque...Van Halsteren naar Kenya afl nr 118

Doodgereden wildzwijn eindigt op de barbeque...Van Halsteren naar Kenya afl nr 118
HALSTEREN - Toen we ’s avonds tegen achten nog even gingen kijken bij de kraal waar we de onlangs gekochte melkkoetjes hadden staan en daar op volle snelheid met de Landrover naar toe reden konden we plotseling een botsing met een wild zwijn (warthog) niet vermijden

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las in de krant dat er een onverwacht grote belangstelling is voor de stoppersregeling voor melkveehouders zoals die door de Overheid in het vooruitzicht is gesteld.Dat was buiten verwachting en de 42 miljoen euro die er voor is uitgetrokken is vanwege de vele aanmeldingen bijlange na niet genoeg om iedereen mee te kunnen laten doen. Tenzij de overheid nog wat extra geld voor uit wil trekken.

C.V. ’t Vagevuur pakt uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)

C.V. ’t Vagevuur pakt  uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)
BERGEN OP ZOOM - Carnavals Vereniging ’t Vagevuur komt bij de aanstaande optochten met een prachtige praalwagen voor de dag onder het motto “55 jaar los in ons kabouterbos”Dit ter gelegenheid van het feit dat de C.V. ‘t Vagevuur 55 jaar bestaat en om dat extra luister bij te zetten is er gekozen voor een vrolijk thema waarbij veel bewegende kabouters zijn betrokken rondom een drietal grote en hoge bomen.

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk  meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft steeds wisselende gevoelens omtrent het TV programma “Boer Zoekt Vrouw” BZV.Enerzijds biedt het programma een uniek kijkje op een boerenbedrijf, groot of klein en de werkzaamheden die daar op plaats vinden.Anderzijds vindt hij het een programma waarbij de deelnemende boeren vaak als een sukkelaar worden weggezet wanner het aankomt op het aangaan van een relatie en zelf vinden van een partner.

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116
HALSTEREN - Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)Evenals dat in Nederland gebeurd wilden wij ook iets doen met ploegwedstrijden. Kenya was daar zelf ook mee bezig maar dan in de reguliere landbouwgebieden.In het Tana River gebied was zoiets nog nooit gedaan. Dus was het voor ons op het Tana Irrigation Scheme de kans om ook zo iets op te zetten.Vooraf hadden we op het project zelf als een eigen wedstrijd georganiseerd en daaruit waren de beste drie chauffeurs naar voren gekomen.

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!
HALSTEREN - Vorig jaar heeft Landgoed De Hertgang voor het eerst meegedaan met NLdoet. En dat doen we dit jaar op vrijdag 10 maart weer. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Geen droog brood te vreten (video)

Geen droog brood te vreten  (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren dacht dat Nederland van noord naar zuid en van oost naar west een “eiland” van welvaart was maar dat blijkt toch anders te liggen als hij de recente berichten mag geloven.Er heerst bij relatief veel mensen een of andere vorm van “armoede” althans wanneer hij de nieuwsberichten kan geloven.

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is (video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 115

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is  (video/audio)   Van Halsteren naar Kenya afl nr 115
HALSTEREN - Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw isToen een van de kinderen de leeftijd bereikte dat hij in Nederland normaal naar school zou moeten moest er een oplossing voor worden gevonden.Het werd thuisonderwijs met behulp van de leermiddelen van de instantie `wereldonderwijs` Dat betekende dat hun moeder de schooljuf werd .We hadden ook kunnen kiezen voor een internaat in Nairobi maar dat was niet echt een aantrekkelijk alternatief want de bereikbaarheid vanuit Hola naar de hoofdstad Nairobi was een moeilijk onderneming.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »