De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorjaarswandeling vanaf De Kraaijenberg

Voorjaarswandeling vanaf De Kraaijenberg
BERGEN OP ZOOM - Het voorjaar is begonnen en dat is te merken. De vogels laten zich weer zien en horen.Brabants Landschap organiseert samen met IVN Groene Zoom op woensdag 12 april een wandeling voor volwassenen.

Van boeren wordt veel geduld gevraagd (video)

Van boeren wordt veel geduld gevraagd (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren is blij met het voorjaarsweer. Een oostenwindje en veel zonneschijn die de akkers snel doet opdrogen zodat de akkerbouwers een goed zaai- of pootbed kunnen maken.Maar in het voorjaar wordt er veel geduld gevraagd van de akkerbouwer want te vroeg in het land beginnen kan veel verknoeien.

“Stamleden”uit Wouw en Kruisland op bezoek in Kenya (video/audio) Van Halsteren naar Kenya..afl nr 120

“Stamleden”uit Wouw en Kruisland op bezoek in Kenya (video/audio)  Van Halsteren naar Kenya..afl nr 120
HALSTEREN - We kregen goede kennissen op bezoek die allen afkomstig waren uit ons eigen “stamgebied” te weten West-Brabant. We dikken dit een beetje aan door het leden van onze “stam” te noemen omdat we in Kenya door het bestaan van vele stammen er dagelijks mee werden geconfronteerd.Het is allemaal al lang geleden en we waren toen nog jong en vol van idealen en plannen. Dat waren ook onze bezoekers en we keken met verlangen naar hen uit toen we wisten dat ze ons zouden komen bezoeken in Hola in het afgelegen Tana River District.

Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden (video)

Nieuwe regering kan smakelijke stamppot worden (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren is natuurlijk ook gaan stemmen en denkt zijn stem op de juiste partij te hebben gekleurd. Hij kreeg ook een volmacht mee met de opdracht die te gebruiken voor de Dierenpartij. Ofschoon dit niet de partij is waarbij Merijntje zijn heil zoekt heeft hij toch aan de wens van de opdrachtgever voldaan.

Voor “stinkend” boerenbedrijf haalt men de neus op (VIDEO)

Voor “stinkend” boerenbedrijf haalt men de neus op (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las dat een 20 tal burgers die in de buurt van een veehouderij wonen een advocaat in de arm hebben genomen om de Staat aan te klagen vanwege het feit dat ze te ruime normen hebben toegestaan op het gebied van geuruitstoot ((STANK) met betrekking tot veehouderijen

Melkveehouder Peter Oerlemans in Halsteren optimistisch over de toekomst (VIDEO)

Melkveehouder Peter Oerlemans in Halsteren optimistisch over de toekomst (VIDEO)
HALSTEREN - We gingen een praatje maken met melkveehouder Peter Oerlemans op zijn bedrijf “ Boerderij Den Hof” in Halsteren en maakten er een videogesprek van.We vroegen Peter naar zijn meningen omtrent enkele actuele zaken in de melkveehouderij zoals de fosfaatreductie en het verplicht weiden van de koeien maar ook over de melkprijzen en verschillende ander zaken.

Vrouwen met “de broek aan” bepalen het beleid...VIDEO

Vrouwen met “de broek aan” bepalen het beleid...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren hoort wel eens de uitdrukking over de vrouw van een man dat ze “de broek aan heeft”. Meestal wordt dat negatief uitgelegd en afgeschilderd als een bazig wijf waarbij de man niks in te brengen heeft dan lege briefjes.

Doodgereden wildzwijn eindigt op de barbeque...Van Halsteren naar Kenya afl nr 118

Doodgereden wildzwijn eindigt op de barbeque...Van Halsteren naar Kenya afl nr 118
HALSTEREN - Toen we ’s avonds tegen achten nog even gingen kijken bij de kraal waar we de onlangs gekochte melkkoetjes hadden staan en daar op volle snelheid met de Landrover naar toe reden konden we plotseling een botsing met een wild zwijn (warthog) niet vermijden

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las in de krant dat er een onverwacht grote belangstelling is voor de stoppersregeling voor melkveehouders zoals die door de Overheid in het vooruitzicht is gesteld.Dat was buiten verwachting en de 42 miljoen euro die er voor is uitgetrokken is vanwege de vele aanmeldingen bijlange na niet genoeg om iedereen mee te kunnen laten doen. Tenzij de overheid nog wat extra geld voor uit wil trekken.

C.V. ’t Vagevuur pakt uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)

C.V. ’t Vagevuur pakt  uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)
BERGEN OP ZOOM - Carnavals Vereniging ’t Vagevuur komt bij de aanstaande optochten met een prachtige praalwagen voor de dag onder het motto “55 jaar los in ons kabouterbos”Dit ter gelegenheid van het feit dat de C.V. ‘t Vagevuur 55 jaar bestaat en om dat extra luister bij te zetten is er gekozen voor een vrolijk thema waarbij veel bewegende kabouters zijn betrokken rondom een drietal grote en hoge bomen.

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk  meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft steeds wisselende gevoelens omtrent het TV programma “Boer Zoekt Vrouw” BZV.Enerzijds biedt het programma een uniek kijkje op een boerenbedrijf, groot of klein en de werkzaamheden die daar op plaats vinden.Anderzijds vindt hij het een programma waarbij de deelnemende boeren vaak als een sukkelaar worden weggezet wanner het aankomt op het aangaan van een relatie en zelf vinden van een partner.

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116
HALSTEREN - Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)Evenals dat in Nederland gebeurd wilden wij ook iets doen met ploegwedstrijden. Kenya was daar zelf ook mee bezig maar dan in de reguliere landbouwgebieden.In het Tana River gebied was zoiets nog nooit gedaan. Dus was het voor ons op het Tana Irrigation Scheme de kans om ook zo iets op te zetten.Vooraf hadden we op het project zelf als een eigen wedstrijd georganiseerd en daaruit waren de beste drie chauffeurs naar voren gekomen.

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!
HALSTEREN - Vorig jaar heeft Landgoed De Hertgang voor het eerst meegedaan met NLdoet. En dat doen we dit jaar op vrijdag 10 maart weer. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Geen droog brood te vreten (video)

Geen droog brood te vreten  (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren dacht dat Nederland van noord naar zuid en van oost naar west een “eiland” van welvaart was maar dat blijkt toch anders te liggen als hij de recente berichten mag geloven.Er heerst bij relatief veel mensen een of andere vorm van “armoede” althans wanneer hij de nieuwsberichten kan geloven.

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is (video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 115

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is  (video/audio)   Van Halsteren naar Kenya afl nr 115
HALSTEREN - Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw isToen een van de kinderen de leeftijd bereikte dat hij in Nederland normaal naar school zou moeten moest er een oplossing voor worden gevonden.Het werd thuisonderwijs met behulp van de leermiddelen van de instantie `wereldonderwijs` Dat betekende dat hun moeder de schooljuf werd .We hadden ook kunnen kiezen voor een internaat in Nairobi maar dat was niet echt een aantrekkelijk alternatief want de bereikbaarheid vanuit Hola naar de hoofdstad Nairobi was een moeilijk onderneming.

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)
HALSTEREN - Merijntje ui Halsteren volgt met belangstelling de actie van een paar politieke partijen om de melkveehouders te verplichten de koeien zoveel mogelijk in de weide te houden en ze niet zoals dat meer en meer gebeurt, zomer en winter op stal te houden.

Eindelijk verkwikkende regen(video/audio)...Van Halsteren naar Kenya afl nr 114

Eindelijk verkwikkende regen(video/audio)...Van Halsteren naar Kenya afl nr 114
HALSTEREN - “Van Erf en Akker”Eindelijk verkwikkende regen (video/audio)En toen ineens veranderde het weer. Na een verzengende hitte begon de lucht te werken en begonnen de wolken te kruien en veranderden van vorm en kleur .Je kon de regen reeds van verre ruiken. De wolken werden gitzwart en bliksemflitsen schoten door de hemel en zware donderslagen volgden.

Geen vleestax maar wel op geïmporteerd veevoer (VIDEO)

Geen vleestax maar wel op geïmporteerd veevoer (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft maar weinig meer gehoord over de uitkomsten van de Nationale Voedsel Top die in Den Haag werd gehouden.De bedoeling van die bijeenkomst was om het voedingspatroon van de Nederlander onder de loep te nemen en aanbevelingen te verstrekken tot een gezonder leven.Merijntje keek vreemd aan tegen het idee om een zgn. “vleestax” in te voeren. Dus extra belasting op vlees om de consumptie terug te dringen.

Ernstige droogte bedreigt mens en dier(video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 113

Ernstige droogte bedreigt mens en dier(video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 113
HALSTEREN - Om de zoveel tijd worden bepaalde gebieden van Kenya bedreigd en geteisterd door ernstige droogte. Het kan dan soms in jaren achterelkaar nauwelijks regenen.Toen we deze column schreven was het ook al tijden lang droog en dat begon zich af te tekenen in het landschap. Alles was dor en kaal en de koeien van de nomadenstam Orma’s leden er onder want ze werden broodmager en stierven van honger en dorst.De dorst kon nog wel worden gelest want ofschoon de Tana River was gekrompen tot een miezerig stroompje kwam er nog wel altijd water doorheen.

Milieumaatregels hebben ammoniakuitstoot niet verminderd. (VIDEO)

Milieumaatregels hebben ammoniakuitstoot niet verminderd. (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje schrok van het bericht in de Telegraaf dat nieuw onderzoek heeft aangetoond dat alle milieumaatregelen op de boerenbedrijven die tot doel hadden de ammoniakuitstoot te verminderen in het geheel niets hebben opgeleverd.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »