De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Feestwinkel Altijd Feest viert Carnaval in Bergen op Zoom

Feestwinkel Altijd Feest viert Carnaval in Bergen op Zoom
BERGEN OP ZOOM - Mensen uit Bergen op Zoom, hebben jullie al zin in het Carnaval? Wij van Feestwinkel Altijd Feest wel. Komend weekend viert de mascotte van Feestwinkel Altijd Feest carnaval in Bergen op Zoom.

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO

‘t Is een rijk land dat zich kan permitteren productieve melkkoeien te slachten...VIDEO
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren las in de krant dat er een onverwacht grote belangstelling is voor de stoppersregeling voor melkveehouders zoals die door de Overheid in het vooruitzicht is gesteld.Dat was buiten verwachting en de 42 miljoen euro die er voor is uitgetrokken is vanwege de vele aanmeldingen bijlange na niet genoeg om iedereen mee te kunnen laten doen. Tenzij de overheid nog wat extra geld voor uit wil trekken.

“De Bokkerijders” uit Huijbergen met praalwagen “Op volle Toeren” de optocht in (VIDEO)

“De Bokkerijders” uit Huijbergen met praalwagen “Op volle Toeren” de optocht in   (VIDEO)
HUIJBERGEN - BouwClub "de Bokkerijders” uit Huijbergen komt dit jaar met een prachtige grote praalwagen de weg op onder de slogan “Op volle toeren” terug grijpend op het destijds befaamde programma van Chiel Montagne.

Damwandplaten in Bergen op Zoom bij de “Smitsvest” de grond in drukken...VIDEO

Damwandplaten in Bergen op Zoom  bij de “Smitsvest” de grond in drukken...VIDEO
BERGEN OP ZOOM - We stonden nog even stil bij de totale werkzaamheden ten bate van het project “Smitsvest” nabij de Prinsenstraat in Bergen op Zoom.Ons trof de precisie waarmee grote stalen damwand platen de grond in werden gedrukt om de oever te beschermen tegen verzakkingen.

Noordlandseweg aan de Binnenschelde verloedert tot een vuilnisbelt...video

Noordlandseweg aan de Binnenschelde verloedert tot een vuilnisbelt...video
BERGEN OP ZOOM - Het was alweer een tijdje geleden dat we een rondje Binnenschelde fietsten en we vanaf de Bergse Plaat uitkwamen aan de noordkant van de Binnenschelde op de Noordlandseweg.We schrokken van het zwerfvuil dat aso’s daar hadden achtergelaten. Een bonte verzameling van troep lag er in het gras.

Instagram foto's van #bergenopzoom

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Vesting Ravelijn in Bergen op Zoom wordt grondig opgeknapt. (video)

Vesting Ravelijn in Bergen op Zoom wordt grondig opgeknapt. (video)
BERGEN OP ZOOM - Momenteel wordt er hard gewerkt rond en in de vesting Ravelijn. De muren van het vestingwerk worden aangepakt want ze hebben veel te verduren gehad van de tand des tijds maar ook van de wortels van de grote bomen die binnen de muren van de vesting groeiden en jarenlang hun gang konden gaan.

C.V. ’t Vagevuur pakt uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)

C.V. ’t Vagevuur pakt  uit met praalwagen “55 jaar los in ons kabouterbos”..(VIDEO)
LEPELSTRAAT - Carnavals Vereniging ’t Vagevuur komt bij de aanstaande optochten met een prachtige praalwagen voor de dag onder het motto “55 jaar los in ons kabouterbos”Dit ter gelegenheid van het feit dat de C.V. ‘t Vagevuur 55 jaar bestaat en om dat extra luister bij te zetten is er gekozen voor een vrolijk thema waarbij veel bewegende kabouters zijn betrokken rondom een drietal grote en hoge bomen.

“Kweek” conceptstore in Bergen op Zoom bron voor veel creativiteit (VIDEO)

“Kweek” conceptstore in Bergen op Zoom bron voor veel creativiteit (VIDEO)
BERGEN OP ZOOM - In de Fortuinstraat op nr. 17 in Bergen op Zoom is sinds een aantal maanden een bijzondere winkel te vinden die draait onder de naam “Kweek” conceptstore.Het is een winkel die vanuit de leegstandproblematiek is geboren en door een aantal creatieve initiatiefnemers tot stand is gekomen.

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk  meedoen aan Boer zoekt Vrouw (VIDEO)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren heeft steeds wisselende gevoelens omtrent het TV programma “Boer Zoekt Vrouw” BZV.Enerzijds biedt het programma een uniek kijkje op een boerenbedrijf, groot of klein en de werkzaamheden die daar op plaats vinden.Anderzijds vindt hij het een programma waarbij de deelnemende boeren vaak als een sukkelaar worden weggezet wanner het aankomt op het aangaan van een relatie en zelf vinden van een partner.

Scooterstalling bij “Het Rijks” leuk vertoon van welvaart en gemak

Scooterstalling bij “Het Rijks” leuk vertoon van welvaart en gemak
BERGEN OP ZOOM - Toen we gisteren voorbij de scholengemeenschap “Het Rijks” fietsten aan de Bolwerk Noord zijde zagen we daar een aparte stalling voor scooters.

“Smitsvest”appartementencomplex in Bergen op Zoom wordt grondig voorbereid...VIDEO

“Smitsvest”appartementencomplex in Bergen op Zoom wordt grondig voorbereid...VIDEO
BERGEN OP ZOOM - We gingen een kijkje nemen bij de werkzaamheden die betrekking hebben op de toekomstige bouw van het appartementencomplex “Smitsvest” tegenover de containerterminal aan het Boerenverdriet/Van Gorkumweg.

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116

Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)..Van Halsteren naar Kenya afl nr 116
HALSTEREN - Onze trekkerchauffeur werd ploegkampioen (video/audio)Evenals dat in Nederland gebeurd wilden wij ook iets doen met ploegwedstrijden. Kenya was daar zelf ook mee bezig maar dan in de reguliere landbouwgebieden.In het Tana River gebied was zoiets nog nooit gedaan. Dus was het voor ons op het Tana Irrigation Scheme de kans om ook zo iets op te zetten.Vooraf hadden we op het project zelf als een eigen wedstrijd georganiseerd en daaruit waren de beste drie chauffeurs naar voren gekomen.

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!

NLdoet 2017 op Landgoed De Hertgang: kom helpen op vrijdag 10 maart!
HALSTEREN - Vorig jaar heeft Landgoed De Hertgang voor het eerst meegedaan met NLdoet. En dat doen we dit jaar op vrijdag 10 maart weer. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Geen droog brood te vreten (video)

Geen droog brood te vreten  (video)
HALSTEREN - Merijntje uit Halsteren dacht dat Nederland van noord naar zuid en van oost naar west een “eiland” van welvaart was maar dat blijkt toch anders te liggen als hij de recente berichten mag geloven.Er heerst bij relatief veel mensen een of andere vorm van “armoede” althans wanneer hij de nieuwsberichten kan geloven.

Het ruikt bij Philip Morris in Bergen op Zoom weer naar tabak

Het ruikt bij Philip Morris in Bergen op Zoom weer naar tabak
BERGEN OP ZOOM - Toen we vanmorgen voorbij het complex van Philip Morris fietsten kregen we de geur van verse tabak in onze neus. Dat was lang geleden en geurde vertrouwd. Dat ruikt lekker en is dus iets heel anders dan tabaksrook die een roker de ruimte in blaast.We zagen ook weer damp “rook” uit de fabrieksschoorsteen komen en dachten meteen aan de spreuk “de schoorsteen moet blijven roken” willen we aan het eten blijven.

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is (video/audio) Van Halsteren naar Kenya afl nr 115

Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw is  (video/audio)   Van Halsteren naar Kenya afl nr 115
HALSTEREN - Wanneer mama ook jouw schooljuffrouw isToen een van de kinderen de leeftijd bereikte dat hij in Nederland normaal naar school zou moeten moest er een oplossing voor worden gevonden.Het werd thuisonderwijs met behulp van de leermiddelen van de instantie `wereldonderwijs` Dat betekende dat hun moeder de schooljuf werd .We hadden ook kunnen kiezen voor een internaat in Nairobi maar dat was niet echt een aantrekkelijk alternatief want de bereikbaarheid vanuit Hola naar de hoofdstad Nairobi was een moeilijk onderneming.

lezingen & IVN-excursie over de amfibieëntrek in het landgoed ‘Zuidgeest’

lezingen & IVN-excursie over de amfibieëntrek in het landgoed ‘Zuidgeest’
BERGEN OP ZOOM - Hoe kunnen deze amfibieën, zonder bijna vier maanden te eten, de winter doorkomen?

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)

Wilt U meer of minder koeien in de wei en kan dat wel. (video)
HALSTEREN - Merijntje ui Halsteren volgt met belangstelling de actie van een paar politieke partijen om de melkveehouders te verplichten de koeien zoveel mogelijk in de weide te houden en ze niet zoals dat meer en meer gebeurt, zomer en winter op stal te houden.

IVN en Nareka laten zien hoe bomen overwinteren in de Kortenhoeff

IVN en Nareka laten zien hoe bomen overwinteren in de Kortenhoeff
WOENSDRECHT - De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens.Op zondag 19 februari gaat de excursie door dit natuurgebied. Het accent ligt op hoe bomen in de winter herkend kunnen worden en hoe bomen overwinteren.

“Brasserie De Zeester”bij Gorishoek op Tholen klaar voor een warm welkom. VIDEO

“Brasserie De Zeester”bij Gorishoek op Tholen klaar voor een warm welkom.  VIDEO
BERGEN OP ZOOM - We gingen een kijkje nemen bij “Brasserie De Zeester” aan de Gorishoeksedijk. De Brasserie is uniek want het kijkt uit over de Oosterschelde en er is ruime gratis parkeergelegenheid. Een locatie die in de verre omgeving bekendheid geniet en zelfs ver daar buiten tot diep in Belgie.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda