De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Sport en Spel voor peuters met Syndroom van Down

BARENDRECHT - Samen spelen en contact maken met andere kinderen staat centraal tijdens het wekelijkse beweeguurtje. In een ontspannen sfeer is er ruimte om lekker met ballen te gooien, pionnen om te werpen, door een tunnel te kruipen, kortom: alles kan uitgeprobeerd worden. En als de kinderen moe zijn, dan kan er altijd nog even rustig getekend of voorgelezen worden.

Themabijeenkomst “Geestelijk in Balans” in Meeuwenhof

ALBRANDSWAARD - Het is niet alleen belangrijk dat u lichamelijk gezond bent, uw geestelijke gezondheid is minstens zo belangrijk. Op dinsdag 6 juni 2017 vindt in Meeuwenhof, Alverstraat 141 te Hoogvliet, van 10:00 tot 12:00 de Themabijeenkomst “Geestelijk in Balans” plaats.

Grote rommelmarkt

BARENDRECHT - Op zaterdag 24 juni 2017 wordt er op het terrein van recreatieboerderij de Kleine Duiker, 3e Barendrechtseweg 511 te Barendrecht van 10.00 uur tot 15.30 uur voor de zesde keer een grote kofferbakverkoop georganiseerd.

Vrouwelijke hormonen en klachten lezing door Anke Simons Natuurgeneeskunde voor vrouwen kom jij ook?

Vrouwelijke hormonen en klachten lezing door Anke Simons Natuurgeneeskunde voor vrouwen 						            kom jij ook?
BARENDRECHT - Humeurig, prikkelbaar, gestrest, ongezellig en zo kunnen we de waslijst nog wel verder uitbreiden. Dit zijn gevolgen van de hormonen hoe die reageren op prikkels vanuit je omgeving maar ook vanuit jezelf.

KIWANIS KINDERFEEST IN BARENDRECHT OP 10 JUNI 2017

KIWANIS KINDERFEEST IN BARENDRECHT OP 10 JUNI 2017
BARENDRECHT - Kom ook naar het Kiwanis Kinderfeest op zaterdag 10 juni

Mijn vader sneuvelde bij de Barendrechtse brug

Mijn vader sneuvelde bij de Barendrechtse brug
BARENDRECHT - Dat is de titel van de film die in verband met de dodenherdenking op 4 mei nu op de website van Bas Romeijn te zien is. Bij het Barendrechtse bruggenhoofd van de voormalige brug staat een monument ter nagedachtenis aan de militairen van het 3e grensbataljon die in de Meidagen van 1940 sneuvelden. 10 mannen van dat bataljon sneuvelden bij de Barendrechtse brug. De film toont een interview met de dochter van één van de 10 militairen. Dat is mevrouw S.J. Van de Berg-Becht en dochter van de sergeant majoor instructeur W.J. Becht. Zij was 18 jaar toen zij haar vader verloor. In dez...

Van Dik Hout speelt Het Beste Van..... Van Dik Hout!

Van Dik Hout speelt Het Beste Van..... Van Dik Hout!
BARENDRECHT - De Nederlandse rockband Van Dik Hout maakte voor het nieuwe theaterseizoen een indrukwekkend totaal overzicht van hun succesvolle carrière. In het kader van hun landelijke theatertour 'Van Dik Hout, het beste van....' komen ze zaterdag 15 april naar theater Het Kruispunt in Barendrecht.

Video over Koninginnedag in 1998

Video over Koninginnedag in 1998
BARENDRECHT - De feestelijke Koningsdag nadert. Een mooie reden om terug te kijken naar de tijd dat het Koninginnedag heette. Ook de viering van Koninginnedag is in de loop van de tijd veranderd.

Wandelen speciaal voor mantelzorgers

Wandelen speciaal voor mantelzorgers
BARENDRECHT - Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat de Wandelclub voor Mantelzorgers van start is gegaan. April 2016 is het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met de BuurtSportCoach begonnen met een bewegingsactiviteit speciaal voor mantelzorgers.

Inschrijving gratis verwendag voor vrouwen met kanker gestart!

Inschrijving gratis verwendag voor vrouwen met kanker gestart!
BARENDRECHT - Kanker; ieder jaar krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland deze diagnose. Denk je eens in… Van het ene op het andere moment staat je leven volkomen op z’n kop. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, zware behandelingen, operaties, chemo, bestraling, jarenlange medicatie…

Ouderen leggen nieuwe contacten tijdens weekend naar Duitsland

Ouderen leggen nieuwe contacten tijdens weekend naar Duitsland
BARENDRECHT - Aafje wilt de strijd tegen eenzaamheid aangaan. Veel ouderen voelen zich ongewenst eenzaam, hier wilt Aafje met ‘Aafje Gezellig op stap’ verandering in brengen. Tijdens de compleet verzorgde uitstapjes van Aafje Gezellig op stap leggen ouderen nieuwe contacten en maken vrienden voor het leven.

Video: 1968 Smitshoek, de buurtschap veranderd.

Video: 1968 Smitshoek, de buurtschap veranderd.
BARENDRECHT - Lang was Smitshoek een klein en ingedommeld satellietje van Barendrecht. Maar al voor er sprake was van de bouw van de woonwijk Carnisselande, werd de buurtschap wakker geschud. Van wege de aanleg van de A15 en een pijpleiding moesten er woningen worden gesloopt en nieuwe wegen en huizen gebouwd.

Aafje breidt huishoudelijke hulp uit in Nissewaard

BARENDRECHT - Aafje gaat vanaf 3 april 2017 in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning ook huishoudelijke hulp aanbieden in Spijkenisse, Hekelingen, Heenvliet, Geervliet, Simonshaven, Abbenbroek, Zuidland en Oudenhoorn (gemeente Nissewaard).

Hospice de Reiziger blij met cheque van Albeda College

Hospice de Reiziger blij met cheque van Albeda College
BARENDRECHT - Dinsdag 14 maart, in de week van Zorg en Welzijn, overhandigden Stef Etnel en Tamara van Son, studenten Verpleegkunde en een aantal medewerkers van het Albeda College een cheque van 500 euro aan Mariska van Unen, coördinator van Hospice de Reiziger in Barendrecht.

Brusjes Fundag druk bezocht!

Brusjes Fundag druk bezocht!
BARENDRECHT - Donderdag 2 maart was het een gezellige drukte in Sporthal Waterpoort. Voor de tweede keer werd de Brusjes Fundag georganiseerd. Deze middag was bedoeld voor kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt broertje of zusje (brusje) of zieke/beperkte ouders. Omdat het opgroeien voor deze kinderen net even anders is, werden ze vandaag in het zonnetje gezet.

Open dag Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden.

Open dag Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden.
BARENDRECHT - Op zaterdagmorgen 18 maart 2017 kunt u vrijblijvend kennismaken met de Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden welke gegeven wordt in verenigingsgebouw “De Hoeksteen” aan de Ring 13 te Middelharnis.

Welke klachten kun je krijgen als je hormonen uit balans zijn ?

Welke klachten kun je krijgen als je hormonen uit balans zijn ?
BARENDRECHT - Een hormonale disbalans wordt veroorzaakt door: Verkeerde voeding, de verkeerde manier van bewegen en (te veel) stress. En onze huidige levensstijl en levensritme gooit onze hormonen flink in de war!

Brusjes Fundag 2 maart in Waterpoort

Brusjes Fundag 2 maart in Waterpoort
BARENDRECHT - Op donderdag 2 maart a.s. organiseert KijkopWelzijn Steunpunt Mantelzorg, in samenwerking met Barendrecht Sport en de Buurtsportcoach Barendrecht, de Brusjes Fundag!

Stress als grote stoorzender van onze hormoonbalans

Stress als grote stoorzender van onze hormoonbalans
BARENDRECHT - Afwisseling tussen rust en actie.Alles functies in ons lichaam zijn ingesteld op rust en actie, inspanning en ontspanning, gas geven en remmen. Als we gezond willen zijn en blijven, moeten beide in balans zijn.

Workshop Kom in Balans! – Een workshop voor gezinnen

Workshop Kom in Balans! – Een workshop voor gezinnen
BARENDRECHT - Op zaterdag 18 februari 2017 van 9.00 uur – 12.00 uur aan Lange Haven 50 in Schiedam organiseren Belinda Tange en Muriel van Brenk de workshop ‘Kom in Balans!’ voor gezinnen. Door middel van theorie, coaching, creativiteit en meditatie leren deelnemers onder andere onderscheid te maken tussen gevoelens en emoties, hoe ze hiermee om kunnen gaan en met elkaar kunnen delen. Tenslotte krijgen ze handvatten mee om de balans in henzelf en het gezin weer te herstellen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio