De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Movember Run tovert Vondelpark om tot lopend circus

Movember Run Amsterdam 2016 (Foto: Maikel Thijssen)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Amsterdam – Op 26 november aanstaande wordt in het Amsterdamse Vondelpark de vierde editie van de Movember Run (MoRun) Amsterdam gehouden. Met dit ludieke hardloopevenement wordt geld ingezameld voor de Stichting Movember. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker en een betere mentale gezondheid voor de man.

Het ludieke karakter van de MoRun zorgde de afgelopen jaren al voor veel aantrekkingskracht op deelnemers en publiek. De verwachting is dat dit jaar ruim 400 mannen en vrouwen in circuskleding naar het Amsterdamse Vondelpark komen om met of zonder (plak)snor het 5km-parcours af te leggen. Serieuze hardlopers kunnen weer strijden voor de titel “NK Hardlopen met Snor” - het parcours is gecertificeerd door de Nederlandse Atletiekunie – en natuurlijk zijn er prijzen voor beste snor en beste outfit. “De MoRun is een hardloopevenement met een serieuze boodschap. Mannen praten niet makkelijk over hun gezondheid met als gevolg dat ziektes vaak laat worden ontdekt. Met de MoRun willen we op een leuke en positieve manier aandacht creëren voor dit fenomeen,” aldus initiatiefnemer Hendrik Nuyens.


Ambassadeur Joost Reijns

Professioneel zwemmer Joost Reijns, die zelf de Olympische Spelen van Londen misliep toen bij hem teelbalkanker werd ontdekt, zal dit jaar als ambassadeur zijn naam aan de MoRun verbinden. “In 2012 werd bij mij teelbalkanker geconstateerd. Door een behandelplan op maat heb ik het geluk gehad te mogen herstellen. Ik wens iedereen die de diagnose kanker krijgt zo’n behandeling op maat toe. Door veel onderzoek komen we steeds dichterbij, maar hiervoor is geld nodig; heel veel geld. Dit is tevens de reden waarom ik in actie kom voor Movember. Donaties zorgen niet alleen voor de ontwikkeling van medicijnen en onderzoek naar de ziekte, maar ook voor betere educatie over kanker. Dit kan veel onzekerheid wegnemen. Als topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk bewegen is voor je lichaam en geest. Daarom sta ik pal achter een initiatief zoals de MoRun, waarbij mensen in beweging komen en daarmee fondsen werven”.


Inschrijven

Online inschrijven voor de Movember Run Amsterdam kan nog tot 24 november. De netto opbrengst van de run wordt na afloop overgemaakt naar de Stichting Movember. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de organisatie,www.movemberrun.nl.


Achtergrond Movember

Movember werd in 2003 in Australië opgericht om geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. Via de VS en het Verenigd Koninkrijk bereikte de stichting ook Nederland, waar nu duizenden mannen in de maand november hun Movember-snor laten staan. Zij zamelen hiermee geld in, dat vervolgens door Movember aan onderzoek wordt gedoneerd. Fondsen die worden opgehaald in Nederland, worden ook uitgegeven in Nederland. 70% van de ingezamelde gelden wordt besteed aan KWF-Movember onderzoeksprojecten naar teelbal- en prostaatkanker.


Naast prostaat- en teelbalkankeronderzoek zal Movember dit jaar meer dan in voorgaande jaren aandacht besteden aan de mentale gezondheid van de man.Volgens Movember krijgt één op de acht mannen in hun leven te maken met prostaatkanker, komt teelbalkanker vaker voor bij mannen tussen de 18 en 40 dan bij andere leeftijdscategorieën, en is wereldwijd 75% van de slachtoffers van zelfdoding man.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 16 november 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio