De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Handbal: Aristos strijdend ten onder tegen koploper

(Foto: Luc van Leeuwen)
1 / 4
zoom out

AMSTERDAM - Aristos heeft afgelopen weekend geen overwinning kunnen boeken op SOS Kwieksport uit Den Haag, de koploper in de Regioklasse C. Aanvankelijk was het een gelijkopgaande strijd tussen ‘the boys’ van Aristos en ‘the men’ van SOS Kwieksport, maar na twintig minuten begonnen de Hagenaren het spel steeds meer naar zich toe te trekken. In de tweede helft kon Aristos nog heel even terugkomen tot 19 – 20, waarna SOS Kwieksport opnieuw een tandje bijzette. De Amsterdammers zouden uiteindelijk genoegen moesten nemen met een eindstand van 26 – 33.


Eerbetoon Nol van Dam
D
e sfeer in de Aristoshal was uitstekend. Op de wedstrijd was bijzonder veel publiek afgekomen en er werd dan ook stiekem gehoopt op een ‘Amsterdamse stunt’ tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Ook de leden van de supportersvereniging ‘Aristos Ultras’ hadden groots uitgepakt en brachten een bijzonder eerbetoon aan oud hoofdcoach Nol van Dam. Van Dam overleed vorig jaar april zeer onverwacht aan de gevolgen van een hartinfarct. Dit was voor de Aristos Ultras reden ‘hun Nol’ vast te leggen op een spandoek. IL Capo, de geestelijk vader van de Aristos Ultras, zei hierover het volgende: “Nol is een topper als mens, als vriend en als verenigingsman. We missen hem bij Aristos ontzettend, dus leek het ons niet meer dan logisch hem deze eer te bewijzen. Nol is voor altijd één van ons”.

Eerste helft
Maar niet alleen het publiek raakte geïnspireerd door de werkzaamheden van de Aristos Ultras. Ook de spelers van de Amsterdamse hoofdmacht leken vleugels te krijgen. Hoewel SOS Kwieksport het overwicht leek te hebben kon Aristos lange tijd blijven aanhaken. Dit lukte uiteindelijk tot een stand van 11 – 13. De Hagenaren zette vervolgens een tandje bij en liepen nog voor rust uit naar een 12 – 17 voorsprong.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Aristos opnieuw knap terug. SOS Kwieksport wist in 10 minuten tijd slechts één keer het doel te treffen en zodoende kon Aristos terug komen tot 19 - 20. Dit kwam mede door uitstekend keeperswerk van Pieter Mantoua. De Aristos-doelman begint onderhand uit te groeien tot een waar fenomeen en publiekslieveling, al blijft hij zelf redelijk nuchter onder alle lovende woorden. Mantaua zei hierover het volgende: “Ik doe gewoon iedere wedstrijd m’n best en als je daarmee complimentjes krijgt is dat mooi meegenomen, maar zeker niet het hoofddoel. Dat ik af en toe mooie ballen stop zie ik dan ook niet als individuele topprestatie. We zijn een team en ik ben teamspeler ”. Met dit laatste doelde Mantoua waarschijnlijk op aanval die aan het begin van de tweede helft op rolletjes liep. Aristos-opbouwers Niels Beerta, Tim Hienkens en Tom van der Maas speelde de Haagse dekking bij tijd en wijle totaal zoek. Hierop besloot SOS Kwieksport er een schepje boven op te doen, hetgeen slecht uitpakte voor de Amsterdammers. De Hagenaren kregen het op de heupen en scoorde vrij eenvoudig doelpunt na doelpunt. Aristos deed vervolgens nog talrijke dappere pogingen om terug te komen in de wedstrijd maar het mocht niet baten. Het werd uiteindelijk 26 – 33 in het voordeel van SOS Kwieksport.

Reacties
De Aristosspelers waren na het laatste fluitsignaal enigszins teleurgesteld, maar realiseerde zich al snel dat SOS Kwieksport toch een maatje te groot was. Kevin Kreuger zei hier het volgende over: “Jammer dat je verliest, we kwamen namelijk goed terug. Dat konden we helaas niet volhouden en Kwieksport heeft genoeg kwaliteit een wedstrijd als deze naar zich toe te trekken. Ondanks het verlies ben ik dan ook niet ontevreden over het wedstrijdverloop en denk ik dat we ons publiek een mooi pot handbal hebben laten zien”. Ook trainer/coach Maarten Roestenburg reflecteerde met een realistische blik terug op het duel: “Natuurlijk hadden we gehoopt hier een stunt te kunnen neerzetten, maar helaas zijn we daar niet in geslaagd. SOS Kwieksport heeft een sterk fysiek overwicht en daar kan ik met mijn aanzienlijk jongere spelers niet echt iets tegenover zetten. Dat zij hier winnen is dan ook meer dan verdient”.

Doelpunten Aristos: Tom van der Maas 9, Donny van Leeuwen 5, Kevin Vermeulen 3, Kevin Kreuger 2, Tim Hienkens 2, Quinten Ouderland 2, Maarten Roestenburg 2, Eelco Kosters 1

Volgende wedstrijd
Op zondag 11 maart reist Aristos af naar Zuid-Holland waar de Amsterdammers het zullen opnemen tegen Savosa. De wedstrijd begint om 14:00 in sporthal Aksent te Barendrecht.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 september 2014


Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio