De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

India Exposure Project Calandlyceum Amsterdam

(Foto: IEP2012)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM-NIEUW-WEST - Het Amsterdamse Calandlyceum gaat ook dit jaar weer met een aantal leerlingen naar het buitenland voor een zogenaamd Exposure Project. Werd in voorgaande jaren al afgereisd naar de Filippijnen, Peru en Suriname, dit jaar gaat de reis naar India. Het project heet daarom het India Exposure Project, kortweg IEP. Negentien leerlingen en zeven leerkrachten gaan voor ca. 2,5 weken rondreizen in India om kennis te maken met de cultuur, veel ervaringen op te doen en vooral ook om te helpen…… En daar is geld voor nodig!’’

Het India Exposure Project bestaat uit 2 delen:

Het Voortraject

In het voortraject, dat in oktober 2011 gestart is, moet minimaal het benodigde geld (voor de reis, het verblijf en voor het sponsoren van lokale projecten) met de hele groep deelnemers bij elkaar verdiend worden. Dit wordt gedaan door allerlei activiteiten uit te voeren voor school, zoals catering tijdens rapportvergaderingen, de nieuwjaarsreceptie en feesten, garderobedienst bij schoolfeesten, verkopen van bloemetjes, ballonnen en knuffeltje op Valentijsdag, etc., maar ook door buitenschoolse activiteiten waar geld mee verdiend kan worden, Zo zijn er in de drukke weekenden leerlingen te vinden bij de toiletten van Tuincentrum Osdorp om de toiletten netjes te houden en daarmee geld in te zamelen voor het project. Verder zijn er verschillende individuele acties geweest zoals verschillende collectes, taartenverkoop bij handbalvereniging Westsite, een rondje Sloterplas renen voor een mooie bijdrage, een cupcake-verkoopactie etc. En er wordt nog geprobeerd om een subsidiepotje aan te spreken bij het stadsdeel Nieuw West….
Verder is het tijdens het voortraject belangrijk dat alle deelnemers elkaar heel goed leren kennen, met als doel als één hechte groep af te reizen (deelnemende leerlingen en begeleidende docenten).

 

De Reis
De reis staat vooralsnog gepland van 14 juli 2012 tot en met 1 augustus 2012 en begint in de stad New Delhi waar ze een paar dagen New Delhi blijven en zeker de Taj Mahal zullen bezoeken. Maar behalve deze toeristische plek bezoeken ze ook de sloppenwijken en lokale projecten -zoals een weeshuis, een opvangcentrum, een leprakolonie en een gezondheidscentrum- en hebben ze zoveel mogelijk interactie met de lokale bevolking.

Daarna reizen ze naar de deelstaat Uttar Pradesh waar ze in samenwerking met PRAY Foundation (www.prayfoundation.org) in ieder geval een paar dagen bezig zullen zijn op de meisjesschool, die zij daar hebben laten bouwen.
Ook worden andere lokale projecten bezocht. Tijdens het grootste gedeelte van de reis slapen de leerlingen en begeleiders bij verschillende Indiase gastgezinnen. Op deze manier ervaren ze de cultuurverschillen, de andere gewoontes, het andere eten en het land op de best mogelijke manier.

Helpen…

In India zal op verschillende plekken hulp geboden worden. Deelnemer Anne geeft aan: ‘We geven géén hulp in cash geld maar we helpen met bouwen, schilderen, repareren of we geven materialen of voedsel. Hoe meer geld we nu inzamelen, hoe meer we daar kunnen helpen! We hebben al heel wat geld opgehaald maar er kan natuurlijk altijd meer bij! We proberen dit op zo veel mogelijk verschillende manieren te doen. Dus ook door bijvoorbeeld wat extra publiciteit zoals via bijvoorbeeld Dichtbij.nl. Al geven mensen maar een klein beetje…. Alle beetjes helpen!’.

 

Alle gelden worden beheerd door een Stichting; 'Stichting Exposure Projecten Caland'.
Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar 60.93.35.138 t.n.v. Stichting Exposure Projecten Caland te Hillegom.

Als u als sponsor op de hoogte gehouden wil worden van de ontwikkelingen en voortgang van het project, is het verzoek om bij de bijdrage uwe-mailadres te vermelden. Daarnaast graag de naam van het Project (IEP1) en de naam van de leerling via wie u op de actie geattendeerd bent (in dit geval dusAnne). Er wordt geen ranglijst bijgehouden van de inkomsten per deelnemer, maar met het bijhouden van wie, hoeveel aan het project bijdraagt, houden we iedereen wel scherp! Wilt u meer weten over het project of zien wie er mee gaan? Kijk dan opwww.iep2012.nl. Daar is alle informatie terug te vinden.

 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 april 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio