kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Social design in Garage Notweg

1 / 1
zoom out

OSDORP - Garage Notweg nabij het Osdorpplein wordt begin volgend jaar een creatieve hotspot voor social design. Het is straks dè plek in de Wildemanbuurt waar creativiteit wordt toegepast in allerlei culturele, maatschappelijke en economische vraagstukken. Het is een gebouw waar creatieve mensen, organisaties en bedrijven een werkplek, ontmoetingsruimte en horecagelegenheid hebben en waar geprogrammeerd wordt voor een breed publiek.

Onlangs werd er een informatieavond georganiseerd. De belangstelling is tot nu toe groot. Inmiddels zijn er al tientallen aanmeldingen binnengekomen, Het initiatief is voortgekomen uit Pal West Modeatelier. Volgens Peik Suyling van Young Designers & Industry is dit de toekomst.

'Ymere heeft op een gegeven moment de garage opgekocht', zegt Peik. 'Het gebouw moet er voor zorgen dat er door middel van creativiteit vorm wordt gegeven aan de buurt. Nieuwe initiatieven worden gestimuleerd. Er zit van alles in. De gelden komen via de Centrale Stad. Als alles goed gaat zal ongeveer half oktober worden begonnen met bouw en verbouw. In januari 2009 zullen de eerste mensen er in gaan. De officiële opening is ergens rond maart.'

Uiteenlopende creatieve bedrijven en organisaties werken er aan hun projecten, producten, en activiteiten; daarbij kunnen de krachten ook gebundeld worden. Garage Notweg wordt een omgeving voor ontmoeting, interactie en ontwikkeling. Het zal deels worden verhuurd. De eerste etage wordt ingericht voor alles wat met mode te maken heeft.

Garage Notweg in de Wildemanbuurt wordt een gebouw waar werkplekken, een ontmoetingsruimte en horeca is, en waar geprogrammeerd wordt voor een breed publiek. Peik: 'Het wordt heel laagdrempelig. Interactie is namelijk belangrijk. NL Architects tekende voor het ontwerp. Ze doen het heel low budget, dus dat maakt het interessant. Het logo is trouwens door de jongeren van Pal West ontworpen.'

Participerende partijen zijn tot op heden St. Pal West, Ymere, Bureau Broedplaatsen, Stadsdeel Osdorp, Informatiecentrum Wildemanbuurt, Koers Nieuw West, ORAM, Beehive en Kunstenaars&CO.

Garage Notweg, Notweg 38, Osdorp, informatie 486 26 30. www.garagenotweg.nl


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio