De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Social design in Garage Notweg

1 / 1
zoom out

OSDORP - Garage Notweg nabij het Osdorpplein wordt begin volgend jaar een creatieve hotspot voor social design. Het is straks dè plek in de Wildemanbuurt waar creativiteit wordt toegepast in allerlei culturele, maatschappelijke en economische vraagstukken. Het is een gebouw waar creatieve mensen, organisaties en bedrijven een werkplek, ontmoetingsruimte en horecagelegenheid hebben en waar geprogrammeerd wordt voor een breed publiek.

Onlangs werd er een informatieavond georganiseerd. De belangstelling is tot nu toe groot. Inmiddels zijn er al tientallen aanmeldingen binnengekomen, Het initiatief is voortgekomen uit Pal West Modeatelier. Volgens Peik Suyling van Young Designers & Industry is dit de toekomst.

'Ymere heeft op een gegeven moment de garage opgekocht', zegt Peik. 'Het gebouw moet er voor zorgen dat er door middel van creativiteit vorm wordt gegeven aan de buurt. Nieuwe initiatieven worden gestimuleerd. Er zit van alles in. De gelden komen via de Centrale Stad. Als alles goed gaat zal ongeveer half oktober worden begonnen met bouw en verbouw. In januari 2009 zullen de eerste mensen er in gaan. De officiële opening is ergens rond maart.'

Uiteenlopende creatieve bedrijven en organisaties werken er aan hun projecten, producten, en activiteiten; daarbij kunnen de krachten ook gebundeld worden. Garage Notweg wordt een omgeving voor ontmoeting, interactie en ontwikkeling. Het zal deels worden verhuurd. De eerste etage wordt ingericht voor alles wat met mode te maken heeft.

Garage Notweg in de Wildemanbuurt wordt een gebouw waar werkplekken, een ontmoetingsruimte en horeca is, en waar geprogrammeerd wordt voor een breed publiek. Peik: 'Het wordt heel laagdrempelig. Interactie is namelijk belangrijk. NL Architects tekende voor het ontwerp. Ze doen het heel low budget, dus dat maakt het interessant. Het logo is trouwens door de jongeren van Pal West ontworpen.'

Participerende partijen zijn tot op heden St. Pal West, Ymere, Bureau Broedplaatsen, Stadsdeel Osdorp, Informatiecentrum Wildemanbuurt, Koers Nieuw West, ORAM, Beehive en Kunstenaars&CO.

Garage Notweg, Notweg 38, Osdorp, informatie 486 26 30. www.garagenotweg.nl


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio