De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Op pasfoto in het Baarnse gemeentehuis

1 / 1
zoom out

BAARN - Hartstikke onhandig. Wil je een rijbewijs of een paspoort, heb je geen pasfoto's. Moet je eerst weer naar een fotograaf om een setje te laten schieten - recht in de camera kijken, niet lachen - en dan kan je met je vers geschoten serie in de hand weer terug naar het gemeentehuis.

Maar in Baarn is de kogel door de kerk: er komt een pasfotoautomaat in de hal van het gemeentehuis. Burgemeester en wethouders zijn bij hun besluit niet over één nacht ijs gegaan. Het onderwerp stond in mei al op de agenda, maar werd toen aangehouden om eerst de plaatselijke fotografen te polsen. Die verliezen immers klandizie als de Baarnaars bij de gemeente pasfoto's kunnen laten maken. De fotografen hebben laten weten er weinig op tegen te hebben.

Reden voor de Baarnse gemeentebestuurders alsnog het licht op groen te zetten.Besloten is dat Prontophot-Holland een pasfotostudio onder de trap van de centrale hal neerzet. Het gaat in eerste instantie om een proef van een halfjaar. Daarna wordt bekeken of de pasfotoautomaat permanent mag blijven. De gemeente verdient 75 cent per gemaakte fotoserie.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio