De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Natuurliefhebbers verheugd over verbinding Tuinen van West met Herdenkingspark Westgaarde

Natuurliefhebbers verheugd over verbinding Tuinen van West met Herdenkingspark Westgaarde
AMSTERDAM - Recreatief wandelen of fietsen in het Herdenkingspark Westgaarde wordt heel gewoon. Op vrijdag 17 maart jl. ervaarden ruim 30 natuurliefhebbers dit al tijdens de officiële opening van de fietsbrug die de Amsterdamse begraafplaats met recreatiegebied Tuinen van West verbindt. Samen met aanwezigen van Gemeente Amsterdam en PC Hooft, beheerder van Westgaarde, fietsten en wandelden zij door dit veelzijdige recreatiegebied.

Bijzonder Amsterdams: nieuwe sociale hotspot

Bijzonder Amsterdams: nieuwe sociale hotspot
AMSTERDAM - Wethouder Arjan Vliegenthart opent vrijdag 17 maart een nieuwe sociale hotspot “Bijzonder Amsterdams” aan de Zwanenburgwal 206. Op deze plek verkoopt het leerwerkbedrijf van zorgaanbieder Cordaan producten.

ERFPACHTERS MOETEN BEZWAAR MAKEN TEGEN WOZ AANSLAG

ERFPACHTERS MOETEN BEZWAAR MAKEN TEGEN WOZ AANSLAG
AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam meet met twee maten bij de waardebepaling van uw woning.Vanaf juli 2017 wil de gemeente de overstap naar eeuwigdurende erfpacht gaan berekenen aan de hand van de WOZ waarde van uw woning. De gemeente hanteert bij overstap de WOZ waarde van het jaar daarvoor. De gemeente biedt bij overstappen in 2017 aan uit te gaan van de WOZ waarde van 2015 (peildatum 1-1-2014).Nu uit de WOZ waardering ook de hoogte van de afkoopsom en canon bij overstap wordt afgeleid, is de juistheid van die waardering voor u van veel groter belang geworden.De gemeentelijke belastingdien...

Stichting WereldAsielen zoekt steun voor zieke zwerfkattenverzorgster

Stichting WereldAsielen zoekt steun voor zieke zwerfkattenverzorgster
AMSTERDAM - De vrijwilligers van Stichting WereldAsielen zoeken steun voor één van hun projecten, Asociación ISIS in Palafrugell, Spanje. Dit wordt gerund door Dolores en haar familie, die dagelijks op pad gaan om ongeveer 600 zwerfkatten te voeren. Thuis verzorgen zij dieren die te ziek of gewond zijn om op straat te blijven. Dolores is echter ziek geworden, waardoor de dagelijkse voerrondes te zwaar voor haar zijn. WereldAsielen is daarom met spoed op zoek naar donateurs die een (eenmalige) donatie willen doen voor dit project, zodat er voer gekocht kan worden.

TURNZ AMSTERDAM GYMNASTICS-TALENTENTEST.

TURNZ AMSTERDAM GYMNASTICS-TALENTENTEST.
AMSTERDAM - Talententest op zondag 26 maart van 12:00-14:00 uur voor selectieturnen bij TURNZ Amsterdam Gymnastics.

Huizenbezitters voorzien een stabilisatie in woningwaarde: nu verkopen is raadzaam

DRIEMOND - Onderzoeksresultaten naar woningmarktverwachtingen van huizenbezitters in Groot-Amsterdam.2017 is een goed jaar om je woning te verkopen, vinden huizenbezitters in de regio Groot-Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door vastgoedexpert DamBorg, onder panelleden van Panel Inzicht. Middels een steekproef onder inwoners uit de regio Amsterdam is gekeken naar de verwachtingen van huizenbezitters. Meer dan de helft van de respondenten is van mening dat de hypotheekrente in de nabije toekomst gaat stijgen, waardoor de woningprijzen kunnen stabiliseren (of zelfs afnemen).

Huizenbezitters voorzien een stabilisatie in woningwaarde: nu verkopen is raadzaam

AMSTERDAM - Onderzoeksresultaten naar woningmarktverwachtingen van huizenbezitters in Groot-Amsterdam.2017 is een goed jaar om je woning te verkopen, vinden huizenbezitters in de regio Groot-Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door vastgoedexpert DamBorg, onder panelleden van Panel Inzicht. Middels een steekproef onder inwoners uit de regio Amsterdam is gekeken naar de verwachtingen van huizenbezitters. Meer dan de helft van de respondenten is van mening dat de hypotheekrente in de nabije toekomst gaat stijgen, waardoor de woningprijzen kunnen stabiliseren (of zelfs afnemen).

Vruchtbaar Veiligheidsoverleg Riekerweg & Oeverlanden

Vruchtbaar Veiligheidsoverleg Riekerweg & Oeverlanden
AMSTERDAM - Sinds 1999 klagen bewoners over de overlast van vandalen en diefstallen aan de Riekerweg. 26 januari was er een vruchtbaar veiligheidsoverleg met de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West

Spannende halve finale basketball club Harlemlakers

Spannende halve finale basketball club Harlemlakers
AMSTERDAM - Heeft u nog nooit een basketbal wedstrijd bijgewoond? Dan is dit uw kans. Vrijdagavond 3 februari speelt het talentvolle Harlemlakers U-24 team om 20:30 de halve finale tegen TBG Dragons uit Wijchen in de Calandhal, Eliza van Calcarstraat 2.

Goud, zilver en brons voor De Dolfijn op NK synchroonzwemmen

Goud, zilver en brons voor De Dolfijn op NK synchroonzwemmen
AMSTERDAM - Het seniorenteam van synchroonzwemvereniging De Dolfijn uit Amsterdam behaalde goud, zilver, brons en een vierde plaats op het NK synchroonzwemmen 2017. Het NK vond plaats op zaterdag 28 en 29 januari in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp.

NEP VERNIEUWING ERFPACHTSTELSEL

NEP VERNIEUWING ERFPACHTSTELSEL
AMSTERDAM - VERNIEUWING ERFPACHT GEDOEMD TE MISLUKKENNu de politiek in Amsterdam eindelijk inhoudelijk gaat kijken waarom er zoveel onrust is onder honderd duizenden Amsterdammers wordt duidelijk dat het bestuur van de gemeente Amsterdam een onmogelijke opdracht heeft geformuleerd.D66 wilde de Erfpacht vernieuwen, het uitmelken van de Erfpachters moest stoppen. De VVD wil eigenlijk van de Erfpacht af. De SP vindt het allemaal prima en heeft zich vooral buitende discussie gehouden.210.000 duizend Erfpachters verwachten een oplossing van alle partijen en bestuur in Amsterdam

T's meets Bert Wouters

AMSTERDAM - West. De Tea Bar T's in de Jan Evertsenstraat/hoek Vespuccistraat wil elke laatste vrijdag van de maand een speciale gelegenheid organiseren. Op vrijdag 27 januari van 19:00 tot 22:00 uur is dat "T's meets Bert Wouters" een expositie van de beeldend kunstenaar uit de Baarsjes bekend om zijn Amsterdamse School schilderijen.

CDA wil betere handhaving, óók 's nachts

AMSTERDAM - De kwaliteit van handhaving moet beter, vindt het CDA in Amsterdam Nieuw-West. Er is volgens de partij meer en concretere actie nodig om verloedering, overlast en intimidatie tegen te gaan. Naast meer en betere handhaving overdag moet ook ingezet worden op handhaving in de avond en nacht. Op dit moment gebeurt dat onvoldoende, mede hierdoor voelen mensen zich in grote delen van de stad onveilig. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld in de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West.

Buurtbemiddelaars gezocht

Buurtbemiddelaars gezocht
AMSTERDAM - Wij zoeken nieuwe enthousiaste vrijwilligers in Nieuw West die buurtbemiddelaar willen worden.

Goede voornemens: begin met hardlopen bij ZOEV

Goede voornemens: begin met hardlopen bij ZOEV
AMSTERDAM - De kilo’s van de feestdagen er weer af en duurzaam werken aan je gezondheid!Hardloopvereniging ZOEV organiseert vanaf 16 januari twee nieuwe hardloop-cursussen van gem. 12 weken, een beginnerscursus op maandagavond en een vervolgcursus op woensdag. We trainen vanuit Sportcentrum Universum (USC), Sciencepark 306.

De vijf grootste misverstanden over een online uitvaart

De vijf grootste misverstanden over een online uitvaart
AMSTERDAM - Het imago van ‘snelle jongens die willen mee profiteren’, bodemprijzen waar vast een adder onder het gras zit, en alleen bedoeld voor mensen om wie niemand geeft. Over het online regelen van een uitvaart bestaan veel vooroordelen en misverstanden. Toch wordt er sinds tien jaar in toenemende mate gebruik gemaakt van de mogelijkheid om online een uitvaart te regelen. Aanbieders zijn overtuigd van het gat in de markt. Waarom? Omdat er echt uitvaartorganisaties zijn die een mooie uitvaart bieden tegen een zeer lage prijs.

Handen uit de mouwen in De Bretten

Handen uit de mouwen in De Bretten
AMSTERDAM - IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 17 december samen met IVN Amsterdam en Landschap Noord-Holland een werkdag in het ruige natuurgebied De Bretten in Amsterdam-West. Dit is een prachtig natuurgebied langs de spoorlijn tussen Sloterdijk en Halfweg. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Hier zullen de handen flink uit de mouwen gestoken worden.

Bread and Songs met ZID Theater in de OBA op 13 december

Bread and Songs met ZID Theater in de OBA op 13 december
AMSTERDAM - Bread of Songs in de OBA beloofd een bijzonder theatraal concert te worden én iedereen is van harte welkom. Kaarten zijn gratis, reserveer wel tijdig!

Twee keer goud en twee keer Brons op het NK Karate voor Budo Lifestyle

Twee keer goud en twee keer Brons op het NK Karate voor Budo Lifestyle
AMSTERDAM - Top resultaat voor Amsterdamse Karate Club BUDO LIFESTYLE op de Nederlandse Kampioenschappen afgelopen weekend in Zoetermeer. Twee nieuwe Nederlands Kampioenen Karate en twee Bronzen plaatsen!

WesterHarmonie zoekt muzikanten

WesterHarmonie zoekt muzikanten
AMSTERDAM - Speel je een blaasinstrument of ben je slagwerker? En wil je meespelen in een orkest? Kom dan eens kijken en luisteren bij de Wester. Je bent van harte welkom. Het orkest beschikt ook over enkele huurinstrumenten.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio