De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Oprichter The Sand doodgeschoten in Slauerhoffstraat [update]

(Foto: D&A @hardnieuws)
1 / 7
zoom out

AMSTERDAM - [Laatste update: 16.25 uur] Op de Slauerhoffstraat in Amsterdam Nieuw-West heeft zaterdagavond rond 22.30 uur een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een man overleden. Het zou gaan om de 39-jarige Aytas Göraler, oprichter van discotheek The Sand.

Dat laat zijn familie weten aan AT5. Hij kwam terug van een etentje met zijn familie. Op het moment dat hij werd neergeschoten had hij zijn 1,5 jaar oude zoontje in zijn armen. Recent kreeg de discotheek die Göraler begon een nieuwe eigenaar.

De politie bevestigt de identiteit van de man niet, maar geeft wel aan dat het om een 39-jarige Amsterdammer gaat. Inmiddels spreekt het korps van een liquidatie. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen. 

Getuigen
Een buurtbewoner die meerdere schoten hoorde spreekt voor de camera van dichtbij van een chaotische situatie. De man wil niet herkenbaar in beeld. Een ooggetuige meldt dat hulpdiensten vochten voor het leven van de man die is neergeschoten. Ook een traumateam is ingezet bij de hulpverlening. De hulp mocht niet baten. Rond kwart voor twaalf liet de politie weten dat de man is overleden.

Klopjacht
In eerste instantie was niet duidelijk of er een of meerdere daders waren. Inmiddels geeft de politie aan op zoek te zijn naar één dader. De politie heeft in haar zoektocht de directe omgeving uitgekamd. Het is onbekend of de verdachte na het schietincident te voet of per auto is gevlucht. Wel hebben getuigen vlak na het incident een auto met hoge snelheid zien wegrijden. Het politieonderzoek ter plaatse duurde de hele nacht, maar leidde niet naar de dader.

De politie roept getuigen op om contact op te nemen via 0900 8844.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 januari 2014Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio