De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Koperdieven verraden door voetstappen in sneeuw

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - Twee koperdieven zijn in de nacht van maandag of dinsdag tegen de lamp gelopen door voetstappen in de sneeuw op een bedrijventerrein aan de Hornweg. De politie zette groots in om de mannen te pakken te krijgen, onder meer een politiehelikopter vloog boven het terrein om de verdachten te vinden.

De beveiligers zagen rond 01:00 uur insluipers op de camerabeelden, hierop werd direct 112 gebeld. Op het bedrijventerrein is al meerdere keren koper gestolen.

Meerdere agenten doorzochten het bedrijventerrein aan de Hornweg in het Westelijk Havengebied. De bewakers vertelden aan de politie dat de mannen over het waren gekomen. Als agenten bij het gebouw aankomen, staan er voetstappen in de sneeuw die leiden naar het hek en vervolgens naar een op de muur bevestigde trap. Het vermoeden was daarom dat de heren op het twaalf meter hoge dak waren geklommen. Alle aanwezigen trappen werden afgesloten waardoor de heren geen kant meer op konden. Vanuit een helikopter werd meegekeken.

Op het dak waren geen personen zichtbaar. Daarop werd besloten een hoogwerker van de brandweer te laten komen om zo het dak op te gaan. De voetstappen worden gevolgd en de heren worden aangetroffen. Ze zaten verstopt in de schaduw van een stalen brandtrap.


Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio