De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

ABC in actie tegen dreigend einde aan taallessen

De brandbrief wordt aangeboden aan wethouder Andrée van Es.
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - Onder het motto ‘Kansarm, Kansarmer, Kansarmst...’ voerde het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC), een taallesorganisatie van vrijwilligsters, gister een varende protestactie in de binnenstad van Amsterdam. De actie is georganiseerd om op te komen tegen de fatale korting op haar subsidie.

De tocht leidde vanaf de Hermitage naar de ambtswoning van de burgemeester waar een brandbrief werd overhandigd aan de bode en daarna naar het stadhuis in de Stopera. Hier werd de brandbrief aangeboden aan verantwoordelijk wethouder Andrée van Es, voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad over de Emancipatienota. De wethouder benadrukte dat de ambities van het stadsbestuur, hierin verwoord, overeen komen met die van het ABC.

Door de aangekondigde bezuiniging dreigt het ABC, de vrijwilligersorganisatie die honderden geïsoleerde migrantenvrouwen uit hun isolement kan halen met 1-op-1 taalles thuis, te moeten stoppen met haar werkzaamheden. ‘Deze vrouwen zullen daarmee verstoken blijven van de voor hun vaak enige mogelijkheid om uit hun isolement te komen’, aldus ABC-directeur Miriam Meijs.

Meijs: ‘Als stem van honderden geïsoleerde migrantenvrouwen, die nu kansloos dreigen te worden, roept het ABC op tot het zoeken naar structurele steun voor deze vrouwen. We hopen dat het het stadsbestuur en het ABC mogelijk gemaakt wordt beider ambities te realiseren’.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio