De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

GRATIS workshop Amstelring in Beweging met Olga Commandeur

GRATIS workshop Amstelring in Beweging met Olga Commandeur
DIEMEN - Olga Commandeur is bekend van Nederland in Beweging bij omroep Max, waarmee ze dagelijks 200.000 mensen via de televisie weet te bereiken en waarvan 150.000 kijkers ook daadwerkelijk meedoen. Inmiddels zet Olga zich in als Vitaliteitscoach om een vitale en gezonde leefstijl te promoten.

Foto tentoonstelling en bijeenkomst over migratie voor vluchtelingen op 19 mei

Foto tentoonstelling en bijeenkomst over migratie voor vluchtelingen op 19 mei
AMSTERDAM - Aanstaande vrijdag 19 mei organiseren Assadaaka Community en het NMI een informatieve bijeenkomst voor vluchtelingen. Tegelijkertijd is er een indrukwekkende foto tentoonstelling van de Iraanse kunstenaar Jahan Valianpour met foto’s van kamp Westerbork.

Moederdag bij Assadaaka Community

Moederdag bij Assadaaka Community
AMSTERDAM - Moederdag: hardwerkende moeders verdienen ontspanning! Wanneer: Zondag 14 mei Tijd: 17.30-20.30 uur Locatie: Vriendschapshuis Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam In het kader van Moederdag organiseren traditioneel getrouw de vrouwen van Assadaaka Community een feestelijke middag voor vrouwen, armen/rijken, gezonde en zieke mensen die leven in onvrijwillig gescheiden werelden. Hokjesgeest wordt dit ook wel genoemd: de wereld op basis van versnippering indelen, wat wederom polarisatie tot gevolg heeft en een scheuring in de samenleving. De vrouwen van Assadaaka Community,...

“In de voetsporen van de niet westers mantelzorgers”

“In de voetsporen van de niet westers mantelzorgers”
AMSTERDAM - Steun voor Elkaar met een excursie van uit eigen kracht voor de Migrantenvrouwen Mantelzorgers en hun geliefden in Amsterdam-Oost.Zorg je voor iemand uit het gezin, een familielid, een zieke buurvrouw of iemand anders? Dan ben je misschien mantelzorger. Een mantelzorger is iemand die vrijwillig zorgt voor een naaste. Die zorg voelt misschien als vanzelfsprekend, want natuurlijk help je iemand als dat nodig is. Maar het kan ook best zwaar zijn. De rol van mantelzorger is niet altijd makkelijk.

Een informatieve bijeenkomst voor vluchtelingen op 19 mei

Een informatieve bijeenkomst voor vluchtelingen op 19 mei
AMSTERDAM - Op 19 mei organiseren Assadaaka en het NMI een bijeenkomst voor vluchtelingen.Heb je vragen over vertrek naar uw eigen land of een ander land? Of over terugkeer naar je partner en kinderen?Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) helpt je daarbij!Uit de praktijk – tijdens spreekuren, voorlichtingsbijeenkomsten en in het contact met organisaties die te maken hebben met vluchtelingen – blijkt dat er bij vluchtelingen veel behoefte is aan uitleg over migratie.

Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat

Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat
AMSTERDAM - Bijzonder, ontspannen en gezellig was de Vrijheidsmaaltijd 2017 op 5 mei, georganiseerd door Batjan Buren en Assadaaka Community, in de Batjanstraat.

Laten we ze niet vergeten

Laten we ze niet vergeten
AMSTERDAM - “Laten we ze niet vergeten,” zei 10-jarige Yasmine El Mesri, tijdens de Dodenherdenking bijeenkomst op 4 mei 2017 op het Ceramplein. Yasmine las de namen en leeftijden voor van kinderen die uit de Indische Buurt zijn weggevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was een indrukwekkend moment, waarop deze kinderen en hun families en andere oorlogsslachtoffers door aanwezigen werden herdacht.

De namen van de Joodse vermoorde kinderen uit de Indische Buurt

De namen van de Joodse vermoorde kinderen uit de Indische Buurt
AMSTERDAM - Op 4 mei werden op de Ceramplein de namen van de Joodse vermoorde kinderen uit de Indische Buurt voorgelezen door Yasmine uit het zelfde buurt.Ik wil de namen voorlezen van alle kinderen tot en met 12 jaar die in de Tweede Wereldoorlog uit onze buurt zijn weggehaald en vermoord.

Een stille tocht en een bijeenkomst op 4 mei

Een stille tocht en een bijeenkomst op 4 mei
AMSTERDAM - Traditiegetrouw organiseerde de Assadaaka Community in samenwerking met stichting Onze Hoop, stichting Coexistence, en Samen Sterk Groep de 4 mei herdenking met als titel “Geef vrijheid door”. Ook de vluchtelingen hebben dit jaar samen met Assadaaka Community 4 mei herdenking herdacht (de Nationale Dodenherdenking) op Ceramplein. Het was een onvergetelijke, bijzonder en leerzaam dag om nooit te vergeten. Er waren ongeveer 400 mensen op de been.

Vrijheidsmaaltijd in ZieZo Marokko

Vrijheidsmaaltijd in ZieZo Marokko
AMSTERDAM - Op 5 mei vierden buurtbewoners en buurtwerkers de vrijheid met een couscousmaaltijd in de ZieZo Marokko tentoonstelling in Tropenmuseum Junior. Samen met buurtkinderen die deelnamen aan “Oorlog in mijn Buurt” organiseerde de tropenmuseum een vrijheidsbrunch met persoonlijke verhalen, couscous en Andalusische muziek. Het was een bijzonder ontmoeting.

Tijdens een prachtige Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat

Tijdens een prachtige Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat
AMSTERDAM - Tijdens een prachtige Vrijheidsmaaltijd 2017 in de Batjanstraat, een samenwerking van Assadaaka Community en BatjanBuren in een ontspannen sfeer en mooie diversiteit met een mooie toespraak over verworven en te behouden / te bevechten vrijheid voor iedereen door Ahmed El Mesri.Boodschap Ahmed El Mesri 5 mei

Toespraak over vrede door Yasmine 5 mei bij een Vrijheidsmaaltijd

Toespraak over vrede door Yasmine 5 mei bij een Vrijheidsmaaltijd
AMSTERDAM - Een bijzondere toespraak van yasmine El Mesri tijdens een Vrijheidsmaaltijd in de Batjanstraat georganiseerd door Assadaaka Community en de BatjanBuren met een ontspannen sfeer en mooie diversiteit.Yasmine Bevrijdingsdag 5 mei

Huiselijk geweld, praat erover

Huiselijk geweld, praat erover
AMSTERDAM - Zondag 23 april hield Assadaaka Community, i.s.m. Werkplaats Community Theatre Amsterdam (wTCA), een bijeenkomst over huiselijk geweld en kinder-mishandeling. Met 20 deelnemers, waarvan de meerderheid mannen, werden er gedachten en ideeën uitgewisseld om het taboe op huiselijk geweld te doorbreken.

Gezond en Goedkoop

Gezond en Goedkoop
AMSTERDAM - Certificaten uitreiking ‘Zo blijven wij Gezond in Oost - Gezond en Goedkoop’.Na vier informatieve én gezellige bijeenkomsten was het maandag 24 april tijd voor de uitreiking van de certificaten aan de deelneemsters van de Workshops ‘Zo blijven wij Gezond in Oost- Gezond en Goedkoop’, een project binnen de Community Aanpak van het Stadsdeel Oost en de GGD. Aan alle deelneemsters, gefeliciteerd!

Informatie bijeenkomst Palliatieve Zorg

Informatie bijeenkomst Palliatieve Zorg
AMSTERDAM - Afgelopen donderdag 20 april was er bij Assadaaka Community, in samenwerking met SIGN (Stichting Interculturele Gezondheidszorg Nederland), een interessante en informatieve bijeenkomst over palliatieve zorg, voor niet-westerse migranten. Er waren 20 deelnemers.

ASSADAAKA & NAMEN EN NUMMERS

ASSADAAKA & NAMEN EN NUMMERS
AMSTERDAM - ASSADAAKA & NAMEN EN NUMMERS - Synoniem voor compassie en humaniteitVriendschap Community Assadaaka heeft wederom laten zien dat zij een baken is van hoop.Waar in Europa zitten moslims, christenen en vrijdenkers aan één (werk)tafel om vermoorde joden uit de Tweede Wereldoorlog te gedenken? Bij Assadaaka speelt afkomst noch geloof een rol in respect voor de ander. Verbondenheid en medemenselijkheid kwamen donderdagavond 20 april samen tijdens het gezamenlijk naambordjes maken voor de joodse slachtoffers uit de Oosterparkbuurt.

De Rasechte Voedingsweken

DIEMEN - Ede, 14 april 2017 – Op 22 april is in Pets Place Muiden de aftrap van de Rasechte Voedingsweken. Deze weken staan in het teken van dé perfecte voeding voor (ras)honden en -katten. Om deze weken feestelijk in te luiden worden er op 22 april de hele dag interessante activiteiten voor huisdiereigenaren georganiseerd. Tijdens deze speciale dag genieten aanwezigen onder meer van indrukwekkende demonstraties, waaronder een rassendefilé, en is er een leerzame workshops te volgen van de enige echte Martin Gaus. Het event is van 10.00 uur tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken.

Duke op het Diemerplein in de startblokken

Duke op het Diemerplein in de startblokken
DIEMEN - De voorbereidingen van het gratis jazzfestival Duke op het Diemerplein lopen op rolletjes. Toch kan het festival nog wel enige financiele steun gebruiken. Daarom zijn er enkele sponsoracties gestart.

Zaterdag 22 april: Gratis clinics kajakkken, suppen en surfskiën

Zaterdag 22 april: Gratis clinics kajakkken, suppen en surfskiën
AMSTERDAM - Even op het water aan alle hectiek ontsnappen is zelfs mogelijk in het drukke Amsterdam. Kom 22 april tussen 13:00 en 17:00 naar IJburg en maak gratis kennis met kajakken, suppen en surfskiën door een clinic te volgen. Vergeet geen droge kleding mee te nemen!

Activiteitenweek in de grachtengordel

Activiteitenweek in de grachtengordel
AMSTERDAM - In de activiteitenweek hebben wij ons bezig gehouden met de grachtengordel. Voor een schoolopdracht moesten wij een buurt in Amsterdam kiezen. Een onderdeel van de activiteitenweek was presenteren, dat hebben wij vandaag, woensdag 12 april, gedaan. Voor het presenteren gingen wij met een ander groepje naar de stad, zodat wij hen konden beoordelen en zij ons.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio