De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hoe word ik een succesvol artiest?

Hoe word ik een succesvol artiest?
AMSTERDAM - Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing met nieuwe masterclass

Steun voor Elkaar

Steun voor Elkaar
AMSTERDAM - Steun voor Elkaar met een feestelijke maaltijd voor Mantelzorgers, minderbedeelden in Amsterdam-Oost.Assadaaka Community, i.s.m. Stichting Da Vinci, de Meevaart en Stichting Onze Hoop, organiseren samen op vrijdag 28 oktober een feestelijke maaltijd voor mantelzorgers. Want mantelzorgers zetten zich altijd in voor anderen, en worden daarom nu zelf in het zonnetje gezet, met een gezellige avond en heerlijk eten. Ook andere minder bedeelden zijn van harte welkom.

Ahmed El Mesri - Pitch 17 oktober ‘Steun voor Elkaar’

Ahmed El Mesri - Pitch 17 oktober ‘Steun voor Elkaar’
AMSTERDAM - Internationale Dag van verzet tegen armoede.Hoe gaan we armoede tegen, met de inzet van ervaringsdeskundigen? Dat was de vraag vanmiddag, op de bijeenkomst georganiseerd door Samen Wonen Samen Leven. In de Buurtzaak in Amsterdam West mochten ervaringsdeskundigen hun idee pitchen, over een kleinschalig project waarmee zij de armoede tegen willen gaan.

Dilemma voor vele migranten, Teruggaan of Blijven?

Dilemma voor vele migranten, Teruggaan of Blijven?
AMSTERDAM - Assadaaka Community in samenwerking met (NMI) Nederlands Migratie Instituut, verzorgen een voorlichtingsbijeenkomst over (AOW) de Algemene Ouderdomswet en remigratie en de Remigratiewet. De voorlichting zal worden gegeven door mw. R. Magouz. Zij spreekt o.a. Nederlands - Arabisch. U kunt de informatie dus goed volgen en begrijpen en ook kunt u er terecht voor al uw vragen over dit onderwerp. Iedereen is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen! Wees erbij en leer meer over deze wet!Datum: Donderdag 27 oktober 2016Tijd: 14:15 – 17:00 uur Adres: Buurhuis de Meevaart - Bal...

Wellnessweken bij Leemans Schoenen

Wellnessweken bij Leemans Schoenen
AMSTERDAM - Binnenkort gaan de wellnessweken bij Leemans Schoenen van start! Tijdens de periode van 15 oktober t/m 30 oktober krijgen alle klanten bij besteding van € 79,99 een wellnessvoucher t.w.v. € 32,50 cadeau. Let op: OP=OP! De actie is geldig in alle 14 Leemans Schoenen winkels en in de Tamaris winkel Haarlem. Bekijk dus snel de nieuwe trendy herfst/winter collectie bij u in de buurt.

VERGEET DE TWEE MILJOEN MENSEN MET EEN BEPERKING NIET!

VERGEET DE TWEE MILJOEN MENSEN MET EEN BEPERKING NIET!
AMSTERDAM - Deze week is de week van de toegankelijkheid van start gegaan!Een geslaagde week van de toegankelijkheid van Maandag 03-10 tot en met Vrijdag 08-10-2016.

Vergeet de twee miljoen mensen met een beperking niet!

Vergeet de twee miljoen mensen met een beperking niet!
AMSTERDAM - In Nederland heeft zo’n 15% van de mensen een beperking. Ruim twee miljoen mensen die dezelfde behoeften hebben als u en ik. Die van een concert willen genieten, schilderlessen willen volgen, een tentoonstelling willen bezoeken, lid willen worden van de toneelvereniging of genieten van eetgelegenheden. Zo’n grote groep laat u toch niet links liggen?

Voedselbank Hoop voor Morgen genomineerd voor Omarm Prijs Amsterdam

Voedselbank Hoop voor Morgen genomineerd voor Omarm Prijs Amsterdam
AMSTERDAM - Stichting Hoop voor Morgen, die onder meer een voedselbank drijft vanuit Amsterdam Zuidoost, is genomineerd voor de Omarm Prijs Amsterdam 2016. De Omarmprijs beloont bestaande initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. Op 17 oktober aanstaande, Wereldarmoede dag, wordt de prijs uitgereikt op het Omarmevenement in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Dag van de geweldloosheid 2016

Dag van de geweldloosheid 2016
AMSTERDAM - Aandacht voor GeweldloosheidHet regende en het stormde, maar tóch stonden we gisteravond 2 oktober met een enthousiaste groep mensen op het Javaplein, op de Internationale dag voor de Geweldloosheid. Over de hele wereld wordt er aandacht geschonken aan deze dag, bijvoorbeeld met een levend vredesteken, gevormd door een keten van mensen. Op het Javaplein kwamen wij samen met fakkels, om aandacht te vragen voor geweldloosheid, in de wereld en in ons dagelijks leven.

Dansen op vinylplaatjes in Q-Factory

Dansen op vinylplaatjes in Q-Factory
AMSTERDAM - Aanstaande zaterdag kun je in QFactory losgaan op muziek uit de jaren 60, 70 en 80 tijdens Vintage Vinyl. DJ Ed Rock draait dan de hele avond echte authentieke vinylplaten.

ABN AMRO kantoor Diemen tijdelijk dicht vanwege verbouwing

DIEMEN - Het ABN AMRO kantoor aan het Wilhelminaplantsoen 5 in Diemen gaat tijdelijk dicht vanwege een verbouwing. Het kantoor is gesloten van 24 oktober tot en met 2 december.

Ontdek een nieuwe cultuur!

Ontdek een nieuwe cultuur!
DIEMEN - Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen die huis en hart openstellen voor leerlingen uit het buitenland.

2 Oktober: Levend vredesteken op het Javaplein!

2 Oktober: Levend vredesteken op het Javaplein!
AMSTERDAM - Wist je dat? 2 Oktober de Internationale dag van Geweldsloosheid is (De geboortedag van Gandhi).Op zondag 2 Oktober om 19.30 tot 20.30 uur zullen we weer een levend vredesteken vormen, dit keer op het Javaplein.Op deze dag word in verschillende steden in Europa hetzelfde signaal afgegeven, bijvoorbeeld in Berlijn.

Solidair met arme bewoners, door ‘Steun voor Elkaar!’

Solidair met arme bewoners, door ‘Steun voor Elkaar!’
AMSTERDAM - Oproep Steun voor Elkaar.Armoede is zware last, vooral als je niemand hebt om op terug te vallen. En steeds meer gezinnen leven in langdurige armoede, ook in Amsterdam Oost.Zeker nu de overheid de zorg- en welzijnstaken steeds meer overlaat aan de samenleving, is solidariteit naar elkaar heel belangrijk.

Wij nodigen u uit meneer Rutte

Wij nodigen u uit meneer Rutte
AMSTERDAM - Geachte heer Rutte,Gisteren gaf u uitleg bij de Troonrede. U zei dat mensen zelf kiezen hoe zij met discriminatie en racisme om gaan, wanneer zij dit tegenkomen. U zei: “Je mag van mij verlangen dat ik aan je kant sta. Maar je moet mij beloven dat je niet in een hoekje gaat zitten janken. Dat je doorzet. Positief.”U bedoelt dat mensen kansen moeten pakken, moeten vechten. Maar wat zegt u hier eigenlijk over de mensen die dat niet lukt?

Iedereen welkom op Offerfeest maaltijd!

Iedereen welkom op Offerfeest maaltijd!
AMSTERDAM - Vanaf donderdag 22 september wordt er in de Gerardus Majella Kerk, in samenwerking met Assadaaka Community, een offerfeest maaltijd bereid door de vrijwilligers van de Kerk. Deze feestelijke maaltijd is voor iedereen die wil komen. Wij nodigen u dan ook graag uit om mee te komen eten. Tijdens deze gastvrije maaltijd staan solidariteit en gezelligheid centraal, zodat mensen uit de buurt elkaar beter leren kennen.

Certificaat van Waardering uitgereikt aan: Dhr. Rob van Veelen

Certificaat van Waardering uitgereikt aan: Dhr. Rob van Veelen
AMSTERDAM - Feestelijke opening van de Nederlandse taallessen bij Assadaaka Community.“Voor ons is dit een groot feest,” zo verwelkomde Ahmed El Mesri de nieuwe deelnemers aan de Nederlandse taallessen. Met het inschrijven voor de lessen ging gisteravond in het Vriendschapshuis op de Palembangstraat, feestelijk het nieuwe taalseizoen van Assadaaka’s Taalwinkel van start. Daarbij werd ook gebiedsmakelaar Rob van Veelen, die met pensioen gaat, in het zonnetje gezet. Op deze manier wilde Assadaaka Rob bedanken voor zijn enorme inzet in de Indische Buurt.

Nieuwe Leemans Schoenen outlet store!

Nieuwe Leemans Schoenen outlet store!
AMSTERDAM - De Leemans Schoenen winkel op het Bijlmerplein is onlangs omgebouwd van ‘gewone’ Leemans Schoenen winkel naar outlet store. Dit betekent dat klanten in de Bijlmer nu kunnen profiteren van een ruim aanbod schoenen tegen scherpe prijzen.

Fortenfestival en Werelderfgoedweekend in september

Fortenfestival en Werelderfgoedweekend in september
DIEMEN - Tot 20 jaar geleden waren veel forten van de Stelling van Amsterdam onbegaanbaar voor publiek. Daar is de laatste jaren wel anders! In 1996 werd de Stelling van Amsterdam UNESCO Werelderfgoed. Forten werden opgeknapt en kregen nieuwe bestemmingen. De meeste forten zijn nu juist regelmatig open voor publiek. Zo ook tijdens het Fortenfestival! Maar liefst 20 forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren in de week van het Fortenfestival (2 t/m 11 september) en het Werelderfgoedweekend (10 en 11 september).Kom ook kijken wat een pracht aan werelderfgoed in jouw ‘achtertuin’ s...

Muziek in Oost bij de Food Night in de Javastraat

Muziek in Oost bij de Food Night in de Javastraat
AMSTERDAM - Zaterdag 3 september vanaf 15.00 uur is er ook volop live muziek en optredens op verschillende podia met o.a. Muziek in Oost met muziek uit Oost. Dat mag je niet missen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio