De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Treinen steeds voller naar Amsterdam

1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - De NS heeft tot maandagmiddag 14.00 uur ongeveer 125.000 reizigers naar Amsterdam Centraal vervoerd. Een woordvoerster zei dat er dit jaar iets meer gezinnen met de trein naar de hoofdstad komen dan normaal.

Naar station Amsterdam Zuid vervoerde de NS ongeveer 43.000 passagiers. De NS zegt dat de reizigersstroom wat laat op de dag op gang is gekomen. Het spoorbedrijf rekent nog op ongeveer 100.000 reizigers naar de hoofdstad. Naar Eindhoven namen ongeveer 30.000 mensen de trein.

In de treinen is het niet extreem druk. De NS heeft op een aantal trajecten extra treinen ingezet. Sommige treinen zijn verlengd. De NS verwacht geen grote problemen als de feestvierders maandagavond met de trein weer naar huis gaan.

ProRail zegt dat er geen storingen zijn. De spoorbeheerder houdt wel extra personeel achter de hand voor het geval er zich problemen zouden voordoen. Dat gebeurt met name in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Ook staat er extra materieel klaar om eventuele kapotte treinen weg te slepen.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio