De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Eerlijke aanmeldprocedure voor Amsterdamse basisscholen

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - Schoolbesturen van Amsterdamse basisscholen gaan in samenwerking met de gemeente het aanmelden van de kleuters transparanter en eerlijker maken, dit maakte wethouder Pieter Hilhorst dinsdag bekend. Met deze aanmeldingsprocedure krijgen ouders in de hele stad de keuze uit meerdere scholen en hebben kinderen voorrang op zes scholen in hun directe woonomgeving.

74 scholen in West, Zuid en Oost (Watergraafsmeer) hebben de afgelopen twee jaar al een gezamenlijk en uniform toelatingsbeleid gehad. Het schooljaar 2013-2014 wordt gebruikt om deze uitgangspunten uit te werken naar een regeling die in de hele stad gelijk is.

Ouders met een kind dat geboren is vanaf juli 2011 zullen naar verwachting op 1 september 2014 een aanmeldingsbrief en aanmeldingsformulier ontvangen. Ouders kunnen hun kind aanmelden bij de school die hun eerste voorkeur heeft en geven op het aanmeldingsformulier in volgorde van voorkeur een aantal andere scholen op. 

Het einddoel is dat vanaf december 2015 alle kleuters die naar een Amsterdamse basisschool gaan volgens het nieuwe beleid zijn aangemeld en geplaatst. De schoolbesturen hebben de ambitie dat in 2016 minimaal 75% van de kinderen een plaats op een eerste voorkeurschool krijgt en minimaal 90% van de kinderen op één van de voor hen van toepassing zijnde voorrangsscholen in hun woonomgeving terecht kan.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio