kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Familie Naseri zoekt hulp na zelfmoordaanslagen

Het huis van familie Naseri is zwaar getroffen. (Foto's pr)

1 / 1
zoom out

TER AAR - De familie Naseri, die in 2005 werd uitgezet naar Afghanistan en die jaren in Ter Aar woonde, is getroffen door een zelfmoordaanslag. De familie bleef ongedeerd, maar het huis ligt in puin.

In 2005 organiseerde Riet Hauser in Ter Aar en omgeving een inzamelingsactie voor de Afghaanse familie Naseri. Deze bracht 1.200 euro op. De familie, die vier kinderen had op De Vosseschans, was uitgeprocedeerd en zou worden uitgezet. In november 2005 moest de familie vertrekken.

Vrijdag 19 augustus zijn er zelfmoordaanslagen geweest in de hoofdstad Kabul, gericht op de British Council (BC). De achterkant van het huis, waar familie Naseri woont, wordt gedeeld met de Britse organisatie. Door de explosie zijn alle ramen uit de muren van Naseri's huis geslagen, de raamkozijnen zijn gebroken, stucwerk is van de muren gekomen en de deuren zijn ingedeukt. De familie maakt het goed, maar het huis ligt in puin, zo liet veldwerker in Afghanistan, Fanny Verwoerdt, weten. In haar mail schreef zij: 'De familie schrok wakker door de eerste bomexplosie. Daarna volgde er nog één. Ze snelden zich naar de kelder en hebben daar een uur gewacht, voordat ze het huis zijn uitgevlucht om naar familie te gaan. Ze zijn verschrikkelijk bang geweest. Er zijn twee politiemannen vlak voor hun huis doodgeschoten. De politie en het leger zijn hun erf opgegaan om via het dak richting de BC te komen. Shafi was doodsbang dat de terroristen ook via hun huis zouden komen. Dat is niet gebeurd. In de compound naast hen heeft zich een kleine oorlog afgespeeld.'

Steun

Eén van de initiatiefnemers van de actie in 2005, Riet Hauser, is door Verwoerdt gevraagd de familie te helpen. Omdat de familie krap bij kas zit en in een duurder huis woont dan ze kunnen betalen, is de familie steeds vanuit Nederland ondersteund. Nu proberen Hauser en Verwoerdt extra geld in te zamelen om het huis weer bewoonbaar te maken.

Om geld in te zamelen staat er een spaarvarken in de Ter Aarse bibliotheek, waar vader Shafi als vrijwilliger werkte. Ook kan geld gestort worden op het banknummer 3003.27.676 ten name van Riet Hauser inzake fam. Naseri Afghanistan.


2 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio