kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hebben en Houwen: Een schuttersstuk

Hebben en Houwen: Een schuttersstuk
AMSTERDAM - Het Amsterdam Museum beheert de collectie van de stad Amsterdam. Al met al zijn dat zo'n 90.000 objecten. Van middeleeuwse schoentjes tot schilderijen uit de Gouden Eeuw, van oude poppenhuizen tot een portret van Theo van Gogh. In 'Hebben en Houwen' staat iedere keer weer een ander object centraal uit de collectie van alle Amsterdammers. Deze keer een schuttersstuk.

Goedenacht Amsterdam! Klieverink

Amsterdamse huurprijzen op recordhoogte

Amsterdamse huurprijzen op recordhoogte
AMSTERDAM - De huurprijzen voor woningen in Amsterdam staan op recordhoogte. In het tweede kwartaal stegen de prijzen met 5,6 % ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om woningen in de vrije sectorverhuur.

Netwerken in café de Pont

Netwerken in café de Pont
AMSTERDAM-NOORD Voor alle ZZPers uit Noord en omstreken heeft Amsterdam Noord haar eigen Open Coffee. Om elkaar te inspireren, kennis te delen en op een spontane en ongedwongen manier je netwerk uit te breiden. Kom dus langs op donderdag 7 augustus vanaf 9 uur in Café de Pont.
(Advertorial)

Bo Parket nu ook op social media!

Bo Parket  nu ook op social media!
AMSTERDAM - Op zoek naar een mooie kwalitatieve vloer van hout, laminaat, tapijt of parket? Loop dan eens binnen bij Bo Parket in Amsterdam. Zij zijn gespecialiseerd in traditioneel parket en bieden tevens een brede collectie van hout, laminaat en tapijt. Sinds kort is het bedrijf ook te vinden op Facebook zodat zij klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Buurtcamping Noorderpark zoekt goeie buren

Buurtcamping Noorderpark zoekt goeie buren
AMSTERDAM-NOORD Het Noorderpark verandert van 15 tot en met 17 augustus in een camping voor inwoners van Amsterdam-Noord: een driedaagse vakantie waarbij je eindelijk de verhalen, talenten en culinaire kunsten van je buren leert kennen. Op de Buurtcamping is plek voor iedereen, mensen met een Stadspas kamperen zelfs gratis.

Ken uw Stad: de Oudemanhuispoort

Ken uw Stad: de Oudemanhuispoort
AMSTERDAM - Deze week in Ken Uw Stad een locatie van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Oudemanhuispoort. Dit terrein is gelegen in het centrum van de stad, tussen de Kloveniersburgwal en de Oudezijds Achterburgwal. Via beide zijden, met aan elke zijde een poort, is het voormalige Oudemannenhuis te bereiken, waar het zijn naam aan te danken heeft.

Kans op revanche voor Ajax

Kans op revanche voor Ajax
AMSTERDAM - Coen Heil Ajax kan zondag op gelijke hoogte komen met PSV indien het tegen PEC Zwolle de Johan Cruijff Schaal weet te veroveren. De Amsterdammers slepen in dat geval de negende nationale Supercup in de wacht.

Minister Schultz van Haegen opent HISWA

Minister Schultz van Haegen opent HISWA
AMSTERDAM - NOORD Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opent op dinsdag 2 september de HISWA te water 2014. Deze grootste bootshow te water van NoordEuropa vindt van 2 tot en met zondag 7 september plaats in Amsterdam Marina op de NDSMwerf in Noord. Tevens zal de minister "Waterrecreatie Nederland" als publiek en privaat samenwerkingsverband officieel lanceren.

Win kaarten voor Art of Brick in Amsterdam EXPO

Win kaarten voor Art of Brick in Amsterdam EXPO
STAD Tienduizenden bezoekers trokken de afgelopen weken naar de Zuidas voor de tentoonstelling The Art of the Brick in Amsterdam EXPO. 75 kunstwerken, opgebouwd uit ruim één miljoen LEGO-stenen zijn nog tot en met 14 september in Amsterdam EXPO te zien. Lezers van De Echo kunnen kaarten winnen voor deze tentoonstelling.

Goedenacht Amsterdam! Osdorpplein

Wel of geen brug over het IJ?

Wel of geen brug over het IJ?
AMSTERDAM-NOORD Wel of geen brug over het IJ? Een bedreiging voor de vertrouwde ponten of juist de ideale oplossing voor de toenemende verkeersstroom over het water? Als het aan projectgroep Brug Over Het IJ ligt is een brug wel degelijk noodzakelijk en kan het niet kort genoeg duren voor er schot in de zaak komt. De discussie heeft wat hen betreft een duidelijke uitkomst.

ZomerPoort in Noord

AMSTERDAM-NOORD De ZomerPoort op de grens van Noord en Waterland gaat deze zomer open vanaf 2 augustus.

Makkelie fluit Johan Cruijff Schaal

Makkelie fluit Johan Cruijff Schaal
AMSTERDAM - Danny Makkelie is zondag de scheidsrechter in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Het duel tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld. Makkelie wordt geassisteerd door Dave Goossens en Bas van Dongen.

Zomertip: gratis workshops in Stedelijk Museum

Zomertip: gratis workshops in Stedelijk Museum
Deze zomer is er weer iedere zondagmiddag een gratis kinderworkshop bij het Stedelijk Museum.

Vrouw en kinderen uit brandend huis aan Bremstraat gered

Vrouw en kinderen uit brandend huis aan Bremstraat gered
AMSTERDAM - Een moeder en twee kinderen zijn maandagnacht uit hun brandende woning aan de Bremstraat in Amsterdam Noord gered.

Goedenacht Amsterdam! Brouwersgracht

Man met stroomstootwapen en GHB aangehouden

Man met stroomstootwapen en GHB aangehouden
LANDSMEER - De politie heeft zondagmorgen omstreeks 08.45 uur een 41-jarige Amsterdammer aangehouden bij een verkeerscontrole.

Zeezeiler brengt ode aan overleden vrouw

Zeezeiler brengt ode aan overleden vrouw
AMSTERDAM - Zeezeiler Luc Overtoom is afgelopen weekend vanaf Loetje aan het IJ in Noord vertrokken voor zijn wereldreis. Dit doet hij als ode aan zijn overleden vrouw Trudy én om zoveel mogelijk geld op te halen voor VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA), dat grensverleggend onderzoek doet naar kanker.

Noodweer in Amsterdam: straten lopen vol [video]

Noodweer in Amsterdam: straten lopen vol [video]
AMSTERDAM - De forse regenbuien hebben maandag in Amsterdam voor flinke overlast gezorgd. De brandweer werd overstelpt met telefoontjes van mensen die kampten met ondergelopen kelders en overstromende rioleringen. In sommige straten stond het water zo hoog dat het woningen binnenliep.

Noord in Beeld: Langs de Waterlandse Zeedijk

Noord in Beeld: Langs de Waterlandse Zeedijk
AMSTERDAM - Wekelijks plaatst het Historisch Centrum Amsterdam-Noord onder de noemer 'Noord in beeld' een oude ansichtkaart of foto uit hun collectie op Dichtbij. Deze week: Langs de Waterlandse Zeedijk.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
'Voer fietsbelasting in voor fietsers Amsterdam'
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio