kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Goedenacht Amsterdam! Scheepvaartmuseum

Kritiek Noord-Holland verrast Dijsselbloem

Kritiek Noord-Holland verrast Dijsselbloem
Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is verrast over de kritiek van de provincie Noord-Holland op de wijze waarop hij de vorderingen van de Staat op Icesave heeft afgehandeld. Volgens Noord-Holland heeft de minister tegen de afspraken in de claims van Noord-Holland en andere provincies en gemeenten niet meegenomen in zijn eigen oplossing, waarbij de Staat nu al het geld terug heeft van Landsbanki, de moederbank van Icesave.

Enorme stijging aantal leerlingen in Amsterdam

Enorme stijging aantal leerlingen in Amsterdam
Het aantal leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Amsterdam neemt de komende jaren toe. Het aantal basisschoolleerlingen groeit de komende jaren naar verwachting met 7% en het aantal scholieren in het voortgezet onderwijs met 6%. Zo blijkt uit een prognose van Bureau Onderzoek en Statistiek.

Ontbijt met Naema Tahir

Ontbijt met Naema Tahir
AMSTERDAM Het ABC organiseert op maandag 8 september van 9.30 tot 12 uur een ontbijt met schrijfster Naema Tahir op het Begijnhof. In het kader van de Week van de Alfabetisering wil het ABC hiermee extra aandacht vestigen op het probleem van laaggeletterdheid en de rol die het ABC daarin speelt.
(Advertorial)

Beveiliging van hoog niveau bij Maclean Security

Beveiliging van hoog niveau bij Maclean Security
AMSTERDAM - Betrouwbaar, loyaal en een ruime ervaring; dat is wat je zoekt bij een beveiligingsbedrijf. Maclean Security combineert deze eisen met elkaar en staat daarom voor professionele beveiliging. Het bedrijf is officieel erkend door het Ministerie van Justitie.

Ken uw stad: Cromhouthuizen

Ken uw stad: Cromhouthuizen
AMSTERDAM - Aan de Herengracht 364-370, tussen Leidsegracht en Huidenstraat, ligt een rij van vier bijzondere grachtenhuizen. Ze zijn duidelijk familie van elkaar, maar twee ervan zijn wat groter, de twee andere wat kleiner. Daardoor hebben ze met zijn vieren wel iets weg van een standaard gezinnetje: papa, mama en de kinderen.

Goedenacht Amsterdam! Muziekgebouw aan 't IJ

Expositie van Columbiaanse artist-in-residence over de NDSM

Expositie van Columbiaanse artist-in-residence over de NDSM
AMSTERDAM - Pontgangers die aankomen op de NDSM zien vanaf vrijdag een mysterieuze vlag wapperen met daarop een man die naar de horizon staart. De vlag is een (blijvend) onderdeel van de expositie van de Colombiaanse Juan Duque, artist-in-residence bij NDSM Treehouse. De kunstenaar die in zijn installaties fotografie, film en objecten combineert, deed grondig onderzoek naar de geschiedenis van NDSM.

Noord-Holland: minister handelt niet chique

Noord-Holland: minister handelt niet chique
De provincie Noord-Holland en andere overheden die nog vorderingen hebben op de IJslandse bank Landsbanki, voelen zich onheus behandeld door minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Viertal gepakt na mishandeling op de Ilpenstein

Viertal gepakt na mishandeling op de Ilpenstein
LANDSMEER - De politie zoekt getuigen van een mishandeling op maandagavond rond 20.10 uur op de Ilpenstein in Landsmeer. Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Purmerend, werd door vier mannen aangevallen.

Waterflesjes vullen op Amsterdamse festivals weer mogelijk

Waterflesjes vullen op Amsterdamse festivals weer mogelijk
AMSTERDAM - Het is straks voor bezoekers van festivals in Amsterdam weer mogelijk om flesjes en bekers te vullen met gratis drinkwater. VVD Amsterdam stelde eerder schriftelijke vragen nadat bleek dat bij meerdere festivals in de stad de beveiligers van het evenement het vullen flesjes en bekers verboden. De mogelijkheid voor het gratis vullen van waterflesjes wordt straks expliciet in de vergunning voor festivals genoemd.

Laatste Jazz on the roof

NOORD De laatste in de serie Jazz on the roof wordt gehouden op vrijdag 29 augustus.

Rotonde op kruispunt Beemsterstraat/Werengouw

Rotonde op kruispunt Beemsterstraat/Werengouw
NOORD Op het kruispunt Beemsterstraat met de Werengouw wordt in februari volgend jaar een rotonde aangelegd. Deze werkzaamheden volgen op de groot onderhoudswerkzaamheden van de Beemsterstraat tussen Watergangseweg en de Jisperveldstraat.

Taalfestivals in bibliotheken

Taalfestivals in bibliotheken
AMSTERDAM De Week van de Alfabetisering is dit jaar van 8 tot en met 15 september. Met diverse activiteiten vestigt Leef en leer! dan extra aandacht op het belang van geletterdheid en digitale vaardigheden. In vijf bibliotheken is er een Leef en leer! Taalfestival. Als afsluiting is er in de Centrale Bibliotheek op 16 september een speciaal toneelstuk voor mensen die de taal nog niet goed beheersen.

Goedenacht Amsterdam! Geldershoofd

‘Noorderdierenpark’ start met optreden When We Are Wild

‘Noorderdierenpark’ start met optreden When We Are Wild
AMSTERDAM - Dit najaar krioelt het bij de Noorderparkkamer in Amsterdam-Noord van de stoere mannenbands uit het noorden. Zondag 31 augustus start de nieuwe serie zondagen ‘Noorderdierenpark’ met een optreden van de aanstormende band When We Are Wild en singer-songwriter Charl Delemarre.

Open brief tegen stijgende lasten aan partijleiders

Open brief tegen stijgende lasten aan partijleiders
NOORD Het Initiatief Betaalbaar Wonen Amsterdam Noord (IBW-N) en het Huurdersplatform Amsterdam Noord (HpN) hebben namens honderden huurdersorganisaties in heel Nederland, de heren Samsom, Zijlstra, Slob, Pechtold en Van der Staaij in een open brief opgeroepen in de Rijksbegroting voor volgend jaar rekening te houden met compensatie van de enorme lastenverzwaring waardoor huurders met lage en midden inkomens in heel Nederland hard zijn getroffen.

Stadsboeren krijgen veldje in Amsterdam Noord

Stadsboeren krijgen veldje in Amsterdam Noord
AMSTERDAM - Stadsboeren gaan bij de Buiksloterdijk in Noord aan de slag op een veldje. Een stukje braakliggende grond wordt eind augustus omgetoverd tot terrein voor Stadsboeren.

Mooiste plekjes in grachtenhuizen

Mooiste plekjes in grachtenhuizen
AMSTERDAM De Cromhouthuizen organiseert een lezing naar aanleiding van de recent verschenen publicatie 'Verborgen schoonheid, de huizen Van Brienen, Van Loon en Willet-Holthuysen'. Fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier is met haar Hasselbladcamera op zoek gegaan naar de mooiste plekjes in drie Amsterdamse grachtenhuizen.

Goedenacht Amsterdam! De Kandelaar

Nieuwe outfit kwetsbare jeugd

Nieuwe outfit kwetsbare jeugd
Die ene merkspijkerbroek, de nieuwste schoenen of een coole pet: één op de vijf kinderen tussen de 11 en 13 jaar vindt dat je er niet bij hoort op school als je geen leuke kleding draagt. Uit onderzoek van Specsavers onder ruim 500 kinderen blijkt dat bijna een kwart wel eens is uitgelachen om zijn kleding en een derde zich wel eens voor zijn outfit schaamt. Aan de start van het nieuwe schooljaar schieten Stichting Specsavers Steunt en Nationaal Fonds Kinderhulp daarom te hulp: 300 kinderen die door financiële problemen buitenspel staan, ontvangen een nieuwe bril en kleding.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Bewoners moeten niet zeuren: SOHO Hotel op Raamgracht moet kunnen!
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio