De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Videoboodschap minister Timmermans op concert Rembrandtplein

(Foto: WarriorsForLove)
1 / 2
zoom out

AMSTERDAM - Op 2 augustus worden tijdens de Gay Pride lesbiennes, homos, biseksuelen en transgenders (lhbt`s) die strijden voor gelijke rechten, liefdevol toegezongen tijdens het concert Strijders voor de Liefde on Stage. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken steunt het concert in een videoboodschap.

Dit artikel is op dichtbij geplaatst door Warriorsforlove. Zij schrijven mee op dichtbij. Hoe dat werkt, lees je hier

Hij vertelt dat liefde voor hem samen met zijn vrouw genieten van het opgroeien van zijn kinderen is. Maar, zo stelt de bewindsman: “liefde zou voor mij ook kunnen zijn samen met mijn man genieten van het opgroeien van onze kinderen. Waarom zou dat anders zijn?”

Strijders voor de Liefde on Stage vindt op 2 augustus vanaf 19 uur plaats op het Rembrandtplein in Amsterdam. RTL4 zendt het zaterdag 17 augustus om circa 23.45 uur uit en herhaalt het op zondag 18 augustus om 11.20 uur. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland.

Strijders voor de Liefde on Stage
is een bijzonder mensenrechtenconcert tijdens de Amsterdam Gay Pride. Het concert biedt activisten uit heel de wereld een platform om te vertellen over hun persoonlijke strijd. Ze worden eens een keer niet uitgescholden, in elkaar geslagen of bestraft, maar liefdevol toegezongen door een keur aan Nederlandse en internationale artiesten, zoals Sharon Doorson, Handsome Poets, Tara McDonald, Raffaëla, Sjors van der Panne, CB Milton, Charly Luske en Do met begeleiding van het New Amsterdam Orchestra (NAO).

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt het concert door op ambassades in heel de wereld de documentaire Strijders voor de Liefde van Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema te tonen, om duidelijk te maken dat het universele recht om lief te hebben wie je lief wilt hebben, in meer dan 75 landen nog altijd niet gewoon is. In enkele landen staat er zelfs de doodstraf op. Naast minister Timmermans hebben ook Simon Keizer van het duo Nick & Simon, Jörgen Raymann,Leona Philippo, Dolores Leeuwin, Charly Luske,Do, Sjors van der Panne, Francine Bensdorp enSipke Jan Bousema ‘love messages’ voor het concert Strijders voor de Liefde on Stage gemaakt.

“De liefde in mijzelf wil ik delen met anderen”, zegt de transseksuele Strijder voor de Liefde Francine Bensdorp. “Na een moeizaam leven kon ik niet ontsnappen aan de gevoelens in mijzelf. De transitie heb ik gered met behulp van liefdevolle mensen, die mij kracht gaven om te worden wie ik ben.” Francine heeft bij vrouwenvereniging Vrouwen van Nu een warme plek gevonden. “De mooiste erkenning van mijn vrouw-zijn.”

Lees hier meer over het concert. Bekijk ook de facebookpagina

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 29 juli 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio