De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Demonstratie tegen Monsanto op de Dam

(Foto: wijkbewonerDoorslag)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - In Amsterdam, in Wageningen en in Den Haag wordt 25 mei gedemonstreerd tegen het bedrijf Monsanto. Het is tegelijkertijd een demonstratie voor gezondheid, vrijheid, voedsel, milieu en de kwaliteit van leven. Bijna 300 steden wereldwijd doen mee aan deze protestactie.

Dit artikel is geschreven door een meeschrijver, WijkbewonerDoorslag.

De demonstanten maken zich boos over de macht van het bedrijf. "Het multinationale biotechnologie- en landbouwgif bedrijf Monsanto is van mening dat ze het recht hebben om middels hun technologie winst te maken, ten koste van de gezondheid van de consument. Ten koste van het milieu en ten koste van de kwaliteit van leven. It's all about the money in their pockets. Zoals bekend heeft president Obama onlangs een verklaring getekend waardoor Monsanto en verwante bedrijven boven de wet staan. Iets wat tot nu toe als absurd en onmogelijk werd gezien."

"Nu is dus vastgelegd dat biotechbedrijven beschermd zijn tegen gerechtelijke vervolging naar aanleiding van schade door de genetisch gemanipuleerde gewassen. Rechtbanken zouden Monsanto en andere bedrijven niet langer kunnen verplichten de verkoop van deze schadelijke producten stop te zetten."

"Dat was het moment dat de wereld besloot om een wereldwijde actie op te zetten. Hier een documentaire waar je wel even de tijd voor moet nemen. Het is heel boeiend en zeer beklemmend. Nog wat info over gentech-voedsel."

25 mei 2013 zal wereldwijd geprotesteerd worden tegen Monsanto. Ook in Amsterdam,
"Deze demonstratie richt zich tegen de bedrijfsstrategie van Monsanto, waaronder de patentregelingen op leven, en de groeiende invloed van dit bedrijf op publieke en wetenschappelijke instituten wereldwijd."

Op 4 juli is er een actie van "Moeders tegen Monsanto" maar vooralsnog zal die alleen in Amerika plaatsvinden.

"Deze ontwikkelingen zijn geen ver-van-mijn-bed-show meer. Het ligt tegenwoordig gewoon op ons bord. Het is de hoogste tijd om in actie te komen."

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 mei 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio