De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kunst van Claudia Schmit: van de muur naar de servieskast

Claudia Schmit met een 'De Sissies' schilderij (Foto: LoBr)
1 / 2
zoom out
AMSTERDAM - De 32-jarige Claudia Schmit uit Amsterdam is sinds enkele jaren actief bezig met haar passie schilderen. Afgelopen weekend opende ze haar webshop, waarmee ze haar lijn ‘De Sissies’ lanceert. ‘De Sissies’ zijn nu niet meer alleen op grote schildersdoeken te bewonderen, maar ook in huis te halen in kleiner formaat.
De kleurrijke rondborstige dames hebben al bij tal van exposities gehangen, waaronder bij Slot Zeist, een sportschool in Den Haag en het Boven IJ Ziekenhuis in Amsterdam. Schmit:"Dit is een droom die uitkomt. Ik hoop dat de producten van ‘De Sissies’ mensen net zoveel plezier brengt als dat ik heb bij het maken.” 'De Sissies' hebben zich met de webshoplancering verplaatst van kunst voor aan de muur naar onder andere theeglazen, telefoonhoesjes en andere leuke cadeau-artikelen. In oktober exposeert Schmit met haar schilderijen in Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Meer over Claudia Schmit
Claudia (32) is opgegroeid in Den Haag en woont tegenwoordig in Amsterdam. Dat ze het liefst dag en nacht bezig is met haar schilderijen – en in het bijzonder met de Sissies-lijn – is goed te zien in haar huis. Het hangt vol met haar eigen kunst en work-in-progress. Niet alleen werkt ze thuis aan 'De Sissies', ook in een atelier is ze wekelijks druk in de weer met kwasten en verf. Haar schilderijen en 'De Sissies' producten zijn te bewonderen op dewebsite van Claudia Schmit.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 11 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio