De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gezocht: Homosexuele en bisexuele Hindostaanse-Surinaamse mannen en vrouwen.

regenboogvlag (Foto: A(msterdam) nieuws)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Drs Carla Bakboord, cultureel antropoloog, zoekt voor promotieonderzoek aan de VU homosexuele en bisexuele Hindostaanse-Surinaamse mannen en vrouwen die het hindoeïsme aanhangen.
Dit onderzoek richt zich op de ervaringen van Hindostaans -Surinaamse vrouwen en mannen die het Hindoeïsme belijden en (ook) seksuele relaties hebben met een partner van hetzelfde geslacht.?Voor haar promotieonderzoek is drs Carla Bakboord, telg van de bekende Amsterdamse familie Bakboord, is op zoek naar mannen en vrouwen die in Suriname of in Nederland wonen en bereid zijn door haar geïnterviewd te worden. 

Bakboord houdt zich in Nederland als in Suriname al decennialanglang bezig als is pleitbezorger van mensenrechten. Zij richt zich voornamelijk op de mensenrechten van vrouwen,- kinderen - en Lesbian, Gays, Bisexuals and Transgenders (LGBT). 

Dus, heeft u ook wel eens seksuele relaties met iemand van hetzelfde geslacht? Of bent u of noem u ziczelf lesbisch, homoseksueel of biseksueel? En bent u van Surinaams-Hindostaanse afkomst en belijder van het Hindoeïsme? Woont u in Suriname of in Nederland? U bent meer dan welkom om mee te doen aan dit onderzoek. Door beter te weten wat de ervaringen zijn, wil Bakboord bijdragen aan het verbeteren van de positie van deze/haar doelgroep. Voor de geïnteresseerden in Nederland: Bakboord is vanaf eind juli tot en met eind september 2016 in Nederland. In die periode hoopt zij de interviews af te nemen.

informatie; facebook Carla Bakboord

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio