De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stadsdeelwethouder van Pinxteren slecht geïnformeerd over Weteringbuurt!

Boterzacht zijn afspraken met wethouder van Pinxteren cs (Foto: A(msterdam) nieuws)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Het gebeurd niet vaak dat StadsdeelWethouder van Pinxteren (Groenlinks)niet weet waar zij over spreekt maar in de Weteringbuurt heeft zij een uitglijder gemaakt!. "Boterzachte afspraken" noemen tegenstanders van haar beslissing over het opheffen van parkeerplekken, de lopende afspraken met de gemeente!
Enkele weken terug heeft een woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam, mede namens de Verkeersgroep Wetering ingesproken over een bepaald hekel onderwerp bij het Stadsdeel; er waren plots 4 parkeerplekken weg in de buurt, zonder dat de buurt er iets over wist. Stadsdeelwethouder Jeanine van Pinxteren ging er voor zitten en met haar enigszins cynische tongval vertelde zij de inspreker en de raad dat er een hoge behoefte in de Weteringbuurt was voor fietsparkeerplekken en dat die 4 parkeerplaatsen voor de fietsen bestemd waren.

Daarna zijn er meer dan 150 mensen in verzet gegaan; omdat iemand vroeg "kunnen er parkeerplekken opgeheven worden" werden er parkeerplekken opgeheven en niemand in de buurt wist dat dit een echt besluit was! Het stadsdeel is volgens van Pinxteren echter bevoegd tot het opheffen van autoparkeerplekken en heeft daarbij volgens de wethouder belangen vooraf zorgvuldig afgewogen.

De Stadsdeelwethouder nam haar tijd en gisteren 5 juli 2016 kwam het schriftelijke antwoord; "Een van die maatregelen betreft het selectief opheffen van parkeerplekken om een aantrekkelijke openbare ruimte te creëren." Maar dat is toch een andere beweegreden dan zij eerder in de vergadering van het stadsdeel verteld heeft. Daar heeft de wethouder het over het belang van fietsparkeren en niet over een aantrekkelijke openbare ruimte creëren. Wat een van de grootste klachten van de Weteringbuurt is verder de fiets en de geparkeerde fiets… Als de wethouder dat meent dan zouden fietsparkeerplekken acuut ondergronds moeten komen, of een stellage op de Vijzelgracht krijgen tot dat moment van een ondergrondse mogelijkheid er is, zoals bij het CS."

Kortom de Verkeersgroepen Amsterdam en de Verkeersgroep Wetering willen in beroep gaan namens ruim 150 mensen en melden:"De wethouder is dus slecht geïnformeerd en durft niet meer een beslissing(geen besluit) terug te draaien omdat zij dan gezichtsverlies leidt"! 

En men zegt: " Niemand wil op dit moment minder parkeerplaatsen zolang de NZ-lijn garage er niet is. De Prinsengracht wallenkant nog gerepareerd wordt in september 2016. Dat waren harde afspraken, geen parkeerplekken opheffen in de Weteringbuurt, die nu boterzacht zijn geworden bij deze wethouder. Moeten we andere afspraken met de Gemeente en het stadsdeel dan als buurt dan nog geloven ?….."


Bron: https://centrum.notubiz.nl/ > klik vervolgens op de desbetreffende vergadering…

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio