De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Weteringbuurt voelt zich "belazerd" door wethouder van Pinxteren(Groenlinks)!

parkeren moet kunnen en men moet afblijven van parkeerplaatsen (Foto: A(msterdam) nieuws)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Hoe betrouwbaar is een wethouder als aan de afspraken van de Weteringbuurt met de ambtenaren voorbij wordt gegaan?
Hoe betrouwbaar is een wethouder die jarenlang gesprekken laat voeren met buurtbewoners, waar duidelijk wordt dat er afspraken bestaan om niet eerder tot parkeerplekken opheffen over te gaan tenzij er een straat geprofileerd wordt en/of er parkeergarages in de buurt voor de buurtbewoners zijn. En dan toch parkeerplaatsen op te heffen en te denken dat het een "afgewogen beslissing is" om in een piepkleine buurt minimaal 4 parkeerplekken op te heffen?

Wethouder Jeanine van Pinxteren(GroenLInks) en portefeuillehouder van de Openbare ruimte in stadsdeel centrum is haar "zin" aan het doordrijven. Dat vinden aanhangers van de Verkeersgroepen Amsterdam en de Verkeersgroep Weteringbuurt. Met 150 man reageren op een besluit (opheffen parkeerplekken) dat niemand kende, is niet niets in een piepkleine buurt. Maar wat moet je met onbetrouwbare politici? En dus ambtenaren hebben die uitspraken doen die niets waard blijken te zijn? Waar zijn die notulen dan voor?

De woordvoerder van de Verkeersgroepen Amsterdam en buurtbewoner Gonny van Oudenallen meldt: "Mensen voelen zich in de maling genomen worden door ambtenaren en de wethouder in deze met de recente brief als antwoord op de vragen hoe dit opheffen kon gebeuren, terwijl de buurt er boven op zit… . Het is willekeur en als er die dag duidelijk was geweest dat een vraag over opheffen van parkeerplekken tot een werkelijk besluit kon komen met op te heffen parkeerplekken, had de buurt daar natuurlijk direct op gereageerd. Het is juist een heel onevenwichtig besluit en dat ken ik niet van deze wethouder en deze ambtenaren. De wethouder zet de buurt op scherp; "dus als wij vragen om meer parkeerplekken en dit evenwichtig wordt gebracht dan gebeurd het? Vast niet, dus dit -nogmaals - is willekeur. Er is plek om fietsparkeerplekken in te ruimen, maar het is geen buurt waar je op dit moment aan parkeerplekken moet komen. Dan weet je niet hoe de buurt leeft en bestaat… We hebben express de overzijde van de Vijzelgacht niet geflyerd; wij komen nu steeds meer bij "hen" parkeren. Daar weet men nog niet van deze problematiek. Want hier wordt het ons bijna onmogelijk gemaakt om te parkeren". 

De bewoners vinden het ongelooflijk dat wethouder van Pinxteren hier zomaar weg mee kan komen met haar brief en haar besluit en willen in bezwaar tegen dit besluit gaan, dat nooit een besluit had mogen zijn. Zeker nu de Prinsengracht een reparatie aan de Wallenkant krijgt en ook dat parkeerverkeer een plek zoekt.

-wordt vervolgd-

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 05 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio