De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Weteringbuurtbewoner snapt "speciale" parkeerplaatsen niet; Boete!

ZO mag het tot 0700uur op straat parkeren ind e Weteringbuurt (Foto: A(msterdam) nieuws)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Wie de bijgaande foto bekijkt kan meedoen aan de quiz; "waar mag u tussen 1800 u en 0700uur uw auto parkeren?" Staat de auto links fout? Want heus op straat parkeren mag in dit stukje straat bij de Aldi en de Afm in de Weteringbuurt.
Om een probleem in de Nieuwe Weteringstraat op te lossen met blokkades van de parkeergarage van de AFM en aanvoer van Aldi vrachtauto's en meer heeft het stadsdeel Centrum iets heel bijzonders bedacht. De vrachtauto's laden en lossen in het midden van de straat. De auto's rijden daar dan rechts omheen naar (en van) de AFM parkeergarage..! Tot het avond is dan is het voor de buurt weer extra parkeerplaatsen; maar wel midden op straat….

Een mooie oplossing dat men dan… midden op straat mag parkeren; echter hoe krijgt men dat geventileerd naar bewoners die een parkeerplek zoeken? Vermoedelijk heeft een bewoner nu zijn auto rechts geplaatst tussen 1800 en 0700uur, de logische plek voor een Amsterdammer en laad- en losplekken; en ontving toen een boete van… 90 euro wegens "negeren stopverbod!" ipv dat men meldde "u mag op straat staan en niet hier!"

"Alle begin is moeilijk en nu dit net is ingegaan" vinden de Verkeersgroepen Amsterdam en de Verkeersgroep Wetering en "dat het teveel is dat er gelijk bekeurd wordt; een waarschuwing met uitleg lijkt op zijn plaats en geen boete van 90 euro!"

De Verkeersgroepen Amsterdam en Wetering, het stadsdeel centrum en de buurt zijn nu in gesprek.. "hoe gaan we dit proberen uit te leggen aan een buurt; u mag midden op de straat parkeren wat indruist tegen elk normaal gevoel voor parkeren!"

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio