De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bird Brewery vliegt uit

Bird Brewery brouwt nieuw bier (Foto: Jasper Hilhorst)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Het Amsterdamse Bird Brewery heeft een grote stap gezet. Sinds juli leveren zij hun bieren landelijk aan ruim 100 slijterijen en vele horecazaken . De jonge brouwerij rijgt de successen in hoog tempo aan elkaar en lijkt zijn naam snel te vestigen in de Nederlandse biermarkt.
Brouwers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel hebben met hun eerste bier, De Rumoerige Roodborst, flinke indruk gemaakt op de bierliefhebbers. Het bier staat als enige Nederlandse bier in de Top 50 Amber Ale op het prestigieuze Ratebeer. Dat was voor hun reden genoeg om een flinke stap voorwaarts te maken.

"Natuurlijk zijn we ontzettend blij met de positieve reacties op ons eerste bier", zegt Ralph. "Dat heeft ons absoluut geholpen om grootser te durven denken. We hebben een lening bij de rabobank kunnen krijgen, waardoor we de volumes nu flink kunnen opschalen. Daar zijn we dan ook druk mee bezig."

Bird Brewery is intussen bij ruim 100 slijterijen en een flink aantal horecazaken te vinden. Dat is erg snel gegaan. "Nieuwe groothandels zijn steevast verbaast over het grote aantal verkooppunten waar wij als startende brouwerij te vinden zijn. Dat blijft leuk om te horen", vertelt Ralph. Zeker in de steeds drukker wordende biermarkt is dat knap.

Kwaliteit en focus
"Ik denk dat een belangrijk deel van onze groei is te verklaren door de focus op kwaliteit en onze eenduidige visie", aldus Rik. "Onze slogan istoegankelijk voor velen, heerlijk voor de kenner. Onze bieren zijn bedoeld voor een groter publiek dan bijvoorbeeld een extreem gehopte Double IPA. Overigens kunnen wij daar ook zeker van genieten, maar zullen wij zo'n type zelf voorlopig niet brouwen."

Toegankelijk is zeker niet saai en kwaliteit staat voorop. "Wij hebben onder andere een twintigtal ervaren bierproevers gevraagd om mee te denken in ons Bird Brewery Testpanel. Dat gaat verder dan alleen het proeven. Zij geven bijvoorbeeld ook tips over nieuwe hopsoorten, onze designs en opkomende trends in de biermarkt", vertelt Rik. "Dat is een van de manieren om ons te helpen de kwaliteit te waarborgen."

Fuut Fieuw
Het tweede bier is de Fuut Fieuw. Een tropische Session Pale Ale van 4,6% die deze zomer de terrassen moet veroveren. Het fruitige, blonde bier wordt op Untappd de eerste dagen in ieder geval goed ontvangen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat Bird Brewery zich kan meten met de grotere microbrouwerijen van Nederland.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 03 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio