De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Utrechtsestraat neemt afscheid van Coffee and Jazz

Afscheidsavond Coffee and Jazz Utrechtsestraat (Foto: Marieke Lucas)
1 / 1
zoom out
AMSTERDAM - Gisteravond sloot Coffee and Jazz na 28 jaar voorgoed de deur. Met een emotionele afscheidsavond werd er een bijzondere periode afgesloten. Gasten hadden de avond gereserveerd om nog één keer een unieke avond te beleven in hun restaurant
"René en Peggy zijn uniek met hun concept. René schreeuwt over de tafels heen en Peggy met haar zachtheid fladdert er als een mooie vlinder tussendoor. Ik kom hier al zeker 15 jaar en iedere keer ervaar ik hetzelfde: Je stapt in een wereldje waarin je het jasje van onechtheid mag uitdoen en compleet jezelf mag zijn hier. Er zijn maar weinig mensen die uniek durven te zijn in deze wereld. Kijk maar naar veel horeca tegenwoordig. In veel zaken zie je dezelfde inrichting, dezelfde manier van bedienen en menukaart. De buurt verliest meer dan een restaurantje die wereldberoemde saté verkocht. Ze verliezen een stel die je je bekommeringen van de dag doet achterlaten op het moment dat je Coffee en Jazz binnenstapt."

Vele klanten kwamen gisteravond geëmotioneerd afscheid nemen. Nog één keer de Saté. Nog één keer de Jazz. Maar wat is Jazz en Saté zonder René en Peggy? Le Monde, De Telegraaf, The New York Times, De Volkskrant, The Sun, De Gazet Anwerpen. Het is maar een kleine greep uit de media die hebben geschreven over een unieke plek in Amsterdam in de afgelopen jaren. De gasten staan samen stil bij 28 bijzondere jaren waar beleving, smaak en goede jazz centraal stond. De Satéschotel maakte zijn laatste ronden in de handen van de gasten. De tranen rolden op de maat van de Jazz naar beneden. De grappen van René vlogen nog één keer over de tafels en Peggy fladderde nog één keer tussen de tafels door.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 02 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio