De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

CycleSpace start op FabCity tijdens NL EU 2016 in Amsterdam

Volgens schattingen kiezen wereldwijd meer dan 3 miljard mensen die nu nog niet fietsen binnen nu en 30 jaar voor de fiets als eerste vervoermiddel (Foto: Roos Stallinga, cyclespace.org)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - Amsterdam en fietsen blijven ook in de toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het CycleSpace-paviljoen in FabCity staan trends en innovaties op fietsgebied centraal. Tegelijkertijd markeert het de start van CycleSpace als platform voor fietsinnovatie in Amsterdam. Wethouder Pieter Litjens (Verkeer) heeft vandaag het paviljoen geopend. FabCity is een tijdelijke mini-stad met innovatieve paviljoens en installaties, gebouwd op de Kop van Java in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Wethouder Litjens: “Amsterdam is Europese innovatie-hoofdstad 2016. En we zijn natuurlijk de fietshoofdstad van de wereld. Als je die twee elementen bij elkaar brengt, heb je een pracht van een combinatie. Het is niet meer dan logisch dat op FabCity een fietspaviljoen is. Een plek waar CycleSpace de kracht van innovatie en fietsen bij elkaar brengt.”

Het paviljoen van CycleSpace is tijdens FabCity en het Europees voorzitterschap (tot eind juni) dagelijks te bezoeken. In het paviljoen is onder meer de ‘Bicycle Parking Innovation Gallery’ te zien. En zijn bijvoorbeeld testritjes te doen op een speciaal aangelegd fietspad waarbij tegelijk de hersenactiviteit wordt gemeten.

CycleSpace zet netwerken op van organisaties, instellingen, start-ups en andere bedrijven op het gebied van fietsen. Ook ontvangt CycleSpace buitenlandse delegaties in opdracht van de gemeente Amsterdam en organiseert het activiteiten die Amsterdam als fietsstad positioneren.

Zo organiseert CycleSpace om de week de CycleSalon. Op 25 en 26 juni vindt de ‘Cyclehack Amsterdam’ plaats, een weekend vol ideeën om het fietsen in de stad leuker te maken. Het team van CycleSpace bestaat uit kunstenaars, fietsarchitecten, stedenbouwkundigen en startup-ondernemers.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 april 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio