De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Scholenbattle bewijst succes online leren voor basisschoolkinderen

(Foto: BBehrens)
1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - “Een Steve Jobs-school is geen toekomstmuziek, online leren is er al. Er zijn geen speciale scholen voor nodig, het kan gewoon vanuit bestaande middelen.” Dat zegt André Haardt, initiatiefnemer van het online oefenprogramma Squla. De grootste online scholenbattle, die Squla organiseerde en die ooit in Nederland is gespeeld, is beslist. Bijna 3.000 klassen met in totaal 72.000 kinderen deden mee.

De wedstrijd werd online, via het digibord en met de computer gespeeld. De 72.000 deelnemende kinderen zitten in de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool. Haardt: “Online biedt de mogelijkheid om de lesstof aan te bieden op een manier die precies aansluit op de belevingswereld van kinderen. Met de Leuk Leren Week hebben we de toon gezet. Online leren wordt gezien als een aanvulling op de verplichte lesstof. Door het interactieve aanbod in de vorm van quizzen en spellen met beeld en geluid en filmpjes op verschillende niveaus maken we de lesstof aantrekkelijk. Bovendien is het een interessant alternatief voor minder leerzame games die op het web worden aangeboden”, zegt André Haardt.

Uit de resultaten blijkt dat de kinderen het meest voor de spellen kozen die een mix van vakken bevatten. Spelling komt op een goede tweede plaats, gevolgd door respectievelijk Engels en rekenen.

De deelname was in alle leeftijdscategorieën nagenoeg gelijk en op alle dagen van de week is veel gespeeld.

e-Learning for Kids

Hoe meer spelvragen kinderen thuis en op school op Squla in alle vakken maakten, hoe meer online rekenmodules er werden verzameld voor e-Learning for Kids, de organisatie die het computeronderwijs voor kinderen in andere delen van de wereld ondersteunt. Één van winnende klassen overhandigde gister daarom 58 rekenmodules aan e-Learning for Kids. Nick van Dam, oprichter van e-Learning for Kids: "Het succes van de Leuk Leren Week bewijst dat kinderen heel graag spelenderwijs willen leren. We staan er niet bij stil, maar meer dan 100 miljoen kinderen in de wereld hebben geen toegang tot goede leermiddelen. e-Learning for Kids zet zich in voor deze kinderen. De online rekenmodules van Squla, die de kinderen in Nederland de afgelopen week bij elkaar gespeeld hebben, leveren een mooie bijdrage aan de verwezenlijking van dromen van kinderen aan de andere kant van de wereld."


Over Squla
Squla.nl is een online oefenprogramma met leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen uit groep 4 t/m 8 en de brugklas. De site van Squla bevat spellen met vragen uit alle vakken. Squla sluit naadloos aan bij alle gangbare lesmethoden. Kinderen oefenen zo op een leuke manier wat er op school geleerd wordt. Squla sluit - door 'social' en ‘serious gaming’ elementen - nauw aan bij de belevingswereld van kinderen en biedt daardoor een goed én leerzaam alternatief voor inhoudsarme spelletjessites.

Squla is een aanvulling op de lesstof voor kinderen die dat leuk vinden of nodig hebben én een uitdaging voor kinderen die meer kunnen en willen. Veiligheid en privacy van spelers staat voorop: Squla is 100% reclamevrij en verantwoord. Door de samenwerking met Cito bevat Squla tevens een aantal leerzame spellen gebaseerd op Cito-toetsen. Squla biedt voor scholen een speciale ‘Squla in de Klas’-licentie. Squla is live gegaan in 2010 als initiatief van serious games-ontwikkelaar FutureWhiz (opgericht in 2009). Op dit moment oefenen ruim 22.000 kinderen met Squla.
W: www.squla.nl

Over de Leuk Leren Week
Squla organiseerde dit jaar voor het eerst de Leuk Leren Week. De wedstrijd wordt online in alle vakken, via het digibord en de computer, in de klas gespeeld. Stevige doorzetters oefenen thuis verder, want ook daar kunnen punten worden gescoord voor de klas. Alle groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen in Nederland kunnen meedoen. Deelname is gratis. Het begon op maandag 26 maart en eindigde op maandag 2 april. Ook kinderen van klassen die niet door de leerkracht waren aangemeld voor de Leuk Leren Week konden thuis kosteloos Squla ontdekken.
Meer informatie en het opgeven van klassen kan via de site: http://www.squla.nl/leuk-leren

Over e-Learning for Kids
De missie van e-Learning for Kids is het wereldwijd openen van de deur naar onderwijs. e-Learning for Kids ondersteunt de ontwikkeling van vaardigheden die in de 21ste eeuw nodig zijn door middel van computeronderwijs. Hierdoor worden kinderen vertrouwd gemaakt met technologie en krijgen ze toegang tot gratis onderwijs en leerervaringen van hoge kwaliteit.

Meer dan 180 e-Learning lesprogramma’s zijn 24 uur per dag beschikbaar. Het gaat om lessen op het gebied van: rekenen natuurkunde, taal, Engels als tweede taal, computervaardigheden, gezondheid en persoonlijke Verzorging.

Alle programma’s zijn beschikbaar in het Engels en een groot aantal is ook beschikbaar in het Spaans, Frans, Portugees en Thais. Nieuwe lesprogramma’s en programma’s in andere talen zijn in ontwikkeling. Eén van de strategische doelen is om in 2015 een volledig curriculum voor het basisonderwijs beschikbaar te hebben.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 05 april 2012


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio