De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Meer lucht in Amsterdamse binnenstad'

1 / 1
zoom out

AMSTERDAM - In de binnenstad van Amsterdam lijkt het iets rustiger dan voorgaande jaren op Koninginnedag. Op de grote feesten en op de kindervrijmarkt in het Vondelpark is het wel erg vol. Dit zei een woordvoerder van de gemeente Amsterdam maandag aan het einde van de middag.

Het ziet er volgens de zegsman naar uit dat er een einde is gekomen aan de almaar stijgende lijn in het aantal bezoekers dat Koninginnedag viert in Amsterdam. Dat was ook de bedoeling van burgemeester Eberhard van der Laan.

Amsterdam zag het aantal bezoekers jaarlijks stijgen van 610.000 in 2004 naar 800.000 in 2011. Van der Laan besloot daarom dit jaar grote feesten en evenementen te spreiden over de stad. Een woordvoerster van de Amsterdamse politie zegt dat het erop lijkt dat dit beleid lijkt te werken en dat de doorstroom goed is. Wel wijst ze erop dat het zoals gebruikelijk op 30 april erg druk is in de Jordaan.

De politie spreekt van een gemoedelijke en fantastische sfeer, wat mede te danken is aan het mooie weer. Om 20.00 uur komt er een einde aan de feesten in Amsterdam. De politie dringt er bij de feestvierders op aan om ook op de terugweg gebruik te maken van de verschillende NS-stations om daarmee het centraal station te ontzien.


Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio