De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Smeekes&Ravestein speelt Wat jij niet ziet

Smeekes&Ravestein speelt Wat jij niet ziet
AMSTERDAM - Op 5 en 6 november speelt Smeekes&Ravenstein in samenwerking met Toneelgroep Traject in het Amsterdams Theaterhuis de voorstelling ‘Wat jij niet ziet’. Geschreven en geregisseerd door Mark van den Reek.

Aapje te zien bij Arti aan Zee!

AMSTERDAM - Vandaag is de laatste dag van de Kunst10daagse in Bergen, dus ook voor het onderdeel Arti aan Zee! Maar bent u al geweest en heeft u het aapje gezien?

KPN van depot gerukt ?

KPN van depot gerukt ?
AMSTERDAM - 1 maand na aansluiting internet afgesloten : buren willen internet.

Schoonmaker maakt bijna foutje bij Arti aan Zee..!

Schoonmaker maakt bijna foutje bij Arti aan Zee..!
AMSTERDAM - Kent u het verhaal van de schoonmaker die "kunst" niet herkent? Bijna gebeurde er iets vreselijks in Bergen aan Zee!

Geveltuinieren op de M2

Geveltuinieren op de M2
AMSTERDAM - Geveltuinieren, het is een kunst. De omstandigheden op deze smalle strook zijn vaak niet ideaal voor planten, maar als je weet waar je op moet letten en op tijd weet bij te sturen, kan je toch een fraaie tuin creëren waar iedereen van kan meegenieten!

STERCK Amsterdam is op zoek naar ZZP'ers

STERCK Amsterdam is op zoek naar ZZP'ers
AMSTERDAM - Ben of ken jij ZZP’ERs (in de zorg) die het belangrijk vinden om CLIËNTEN MEER AANDACHT te kunnen geven? Dan ben je bij STERCK aan het juiste adres. Wij zoeken medewerkers (ongediplomeerd en gediplomeerd) die dat stukje meer kunnen bieden. Kijk ook op www.sterckamsterdam.nl

Nieuwe serie Het Experiment 2.0

Nieuwe serie Het Experiment 2.0
AMSTERDAM - De opnames van het nieuwe tv programma Het Experiment 2.0 lopen volgens schema, morgen start alweer de laatste draaidag.

Welke drooggevallen boten stranden in Arti aan Zee?

AMSTERDAM - Dromen en vergankelijkheid komen tot leven in Arti aan Zee op doeken die altijd in beweging zijn. Dat is te danken aan beeldend kunstenaar Maja Boot.

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzaamste energieleveranciers

AMSTERDAM - Consumenten die voornamelijk gas verbruiken zijn het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas vaak goedkoper wordt aangeboden dan grijs gas. Het nieuwe rapport van WISE, Natuur & Milieu, Greenpeace en de Consumentenbond laat zien welke energieleveranciers het best scoren op duurzaamheid.

Ontdek alle Amsterdamse sportfaciliteiten in de stad op één app

AMSTERDAM - D66 wil een Amsterdamse app waarop alle sportfaciliteiten in de stad te vinden zijn. Een meerderheid van de raad steunt het voorstel van D66-raadslid Reinier van Dantzig. Afgelopen jaren zijn er steeds meer buitensport faciliteiten bijgekomen zoals fitnessapparatuur in parken, skateparken en hardlooproutes. Daarnaast staat heel veel informatie over sportparken en andere sportfaciliteiten verspreid over websites. Eén app kan al die openbare informatie samenvatten en inzichtelijk maken. Van Dantzig: “Amsterdam heeft ontzettend veel sportfaciliteiten in de openbare ruimte. Zeker al...

Volknermobil wint de Kampeerauto van 2016

Volknermobil wint de Kampeerauto van 2016
AMSTERDAM - verkiezing Kampeerauto van het jaar 2016 is weer van gewonnen door Volknermobil op de kampeerauto site van het midden oosten. De sjeik van persie heeft de fabrikanten en dealers gevraagd hun toppers naar voren te schuiven want dan kan de organisatie weer deelnemen aan de pers parade.

Welke schroothoopmuggen komen tot leven in Arti aan Zee?

Welke schroothoopmuggen komen tot leven in Arti aan Zee?
AMSTERDAM - Leeuwen, krokodillen, gorilla’s, een olifant en een mug; metaalkunstenaar Patrick Visser laat schroot tot leven komen in de vorm van dieren. Soms levensgroot.

13 nov 2016 De Dominicuskerk: De Sonnetten voor Laura

13 nov 2016 De Dominicuskerk: De Sonnetten voor Laura
AMSTERDAM - Je leven lang blijven zoeken naar en dromen van een onbereikbare liefde en haar nergens kunnen vinden. Het enige wat Petrarca kon doen is het schrijven van prachtige liefdessonnetten. Cees Thissen schreef voor dertien van die sonnetten de muziek, Hans Oosterkamp arrangeerde de muziek en Marjolein Macrander regisseert de muziektheaterproductie voor 45 koorleden.Voor hen is een onbereikbare literaire en muzikale liefde realiteit geworden in De Sonnetten voor Laura.

Wat is de overeenkomst tussen vrouwen en magnolia’s in Arti aan Zee

 Wat is de overeenkomst tussen vrouwen en magnolia’s in Arti aan Zee
AMSTERDAM - De visie op de vrouw als oerkracht van de mens; dat is een van de krachten van beeldend kunstenaar Dorrit Klomp. Haar magnolia’s sieren de wanden in Arti aan Zee. Magnolia’s, zo teer en zo sterk als de vrouw.

Rennen voor vrijheid

Rennen voor vrijheid
AMSTERDAM - Op zondag 16 oktober zal de Palestijn Mohammad AlQadi gehuld in vlag deelnemen aan de marathon van Amsterdam, met als doel zijn boodschap over te dragen: terwijl hij in vrijheid de marathon rent, lijdt zijn volk onder bezetting, onderdrukking en geweld.Hij zal daarbij langs de route en aan de finishlijn worden toegejuicht door een met Palestijnse vlaggen zwaaiende menigte.

Waarvan nipt Madame Pomerol bij Arti aan Zee?

Waarvan nipt Madame Pomerol bij Arti aan Zee?
AMSTERDAM - " Kunstenaar word je niet, je wordt als kunstenaar geboren." Dat is het motto van Gerdine Duijsens. Haar aan de Pomerol nippende dame drinkt haar wijn in Arti aan Zee.

Winnie de Poeh 90 jaar vriendschap

Winnie de Poeh 90 jaar vriendschap
AMSTERDAM - kinder boekenweek

Welke Amsterdamse Tivoliaan laat een stier vechten in Arti aan Zee?

Welke Amsterdamse Tivoliaan laat een stier vechten in Arti aan Zee?
AMSTERDAM - Amsterdam en Tivoli; die steden kwamen samen in de in 1999 overleden kunstenaar Enrico di Tommaso. Een stierenvechter van zijn hand siert de Kunst10Daagse in Bergen. Olé!

D66 vraagt om duidelijkheid over datalekken

AMSTERDAM - Een hacker die inbreekt in de systemen van de gemeente, een klassieke boef die een laptop steelt of een USB-stick die per ongeluk op straat valt. Dit zijn allemaal potentiële datalekken. Sinds 1 januari 2016 moeten bedrijven, organisaties en overheden deze lekken melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Gemeenten blijken nu hofleverancier te zijn van deze meldingen: 1 op de 10 meldingen van een datalek is afkomstig van een gemeente. Hoeveel datalekken gemeente Amsterdam heeft gemeld, wil D66-raadslid Jan-Bert Vroege weten. Hij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur. “Voor D...

ABN AMRO sluit twee kantoren in Amsterdam

AMSTERDAM - Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of email, of vragen ze bezoek van een bankmedewerker bij hen thuis aan tafel. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Amsterdam is dat het geval. Het gebruik door klanten van de diensten van kantoren is zelfs zo sterk afgenomen dat ABN AMRO heeft besloten twee kantoren te sluiten. Het kantoor aan de Singel 548 gaat op 18 november dicht. Het kantoor aan de IJburglaan 1391-1395 sluit op 2 december. Voor ...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio