De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Film "de Prooi" een must voor Amsterdammers!!!

Film "de Prooi" een must voor Amsterdammers!!!
AMSTERDAM - Een film van Dick Maas die een Amsterdammer "niets" doet, wij gingen kijken naar "de prooi" en raden hem zeker aan!

Red Natuur&Milieuteam Zuid, teken de petitie

AMSTERDAM - De gemeente is van plan om alle subsidie op Natuur & Milieuteam Zuid stop te zetten. Daarmee is het voortbestaan van het NMT, maar ook Wijkcentrum De Pijp zeer onwaarschijnlijk.

THEATER UTRECHT PRESENTEERT WESTKAAI IN AMSTERDAM

THEATER UTRECHT PRESENTEERT WESTKAAI IN AMSTERDAM
AMSTERDAM - Theater Utrecht – hét stadsgezelschap van Utrecht onder leiding van de gelauwerde regisseur Thibaud Delpeut - presenteert het beruchte Westkaai van de Franse auteur Bernard-Marie Koltès. Dertig jaar na het verschijnen van het stuk neemt Delpeut (die recent de Regieprijs 2016 won) in een filmische enscenering dit zinderende materiaal opnieuw ter hand. “Uiterst relevant” zei Trouw (****) over de voorstelling en “IJzersterke portretten: compromisloos maar vol van liefde” schreef de Theaterkrant (*****). Het stuk mag dan al dertig jaar oud zijn (de wereldpremière was in 1985), volge...

Nieuwe Sinterklaas film in de maak!

Nieuwe Sinterklaas film in de maak!
AMSTERDAM - Na Het Pieten Duo & De Verdwenen Pakjes komt er dit jaar een vervolg genaamd Het Mysterieuze Drankje. De opnames gaan bijna van start en ze zijn nu bezig met een geld inzameling om de film mogelijk te maken.

Het leven van een stadsboom

Het leven van een stadsboom
AMSTERDAM - Hoe moeilijk of hoe makkelijk is het om een stadsboom te zijn? Geeft je groen meerwaarde aan een buurt, voelen mensen zich er prettiger door of zijn die blaadjes en vruchten alleen maar lastig? Houden bomen de stad nou echt leefbaarder of mogen het er best wel wat minder zijn.

Drones en dans in 'Blue Technology'

Drones en dans in 'Blue Technology'
AMSTERDAM - Another Kind of Blue,brengt dans en technologie op fascinerende wijze samen in 'Blue Technology'. Dankzij het daverende succes van de tour in 2015 is deze intense dansvoorstelling nu te zien op za 5 nov, 20.15 u, Theater de Meervaart, Amsterdam.

Amsterdammers kopen Amsterdamse Kunst in.... Bergen aan Zee!

Amsterdammers kopen Amsterdamse Kunst in.... Bergen aan Zee!
AMSTERDAM - Wat je ver weg haalt is "lekkerder", zegt men; geldt dat ook voor kunst?

Smeekes&Ravestein speelt Wat jij niet ziet

Smeekes&Ravestein speelt Wat jij niet ziet
AMSTERDAM - Op 5 en 6 november speelt Smeekes&Ravenstein in samenwerking met Toneelgroep Traject in het Amsterdams Theaterhuis de voorstelling ‘Wat jij niet ziet’. Geschreven en geregisseerd door Mark van den Reek.

Aapje te zien bij Arti aan Zee!

AMSTERDAM - Vandaag is de laatste dag van de Kunst10daagse in Bergen, dus ook voor het onderdeel Arti aan Zee! Maar bent u al geweest en heeft u het aapje gezien?

KPN van depot gerukt ?

KPN van depot gerukt ?
AMSTERDAM - 1 maand na aansluiting internet afgesloten : buren willen internet.

Schoonmaker maakt bijna foutje bij Arti aan Zee..!

Schoonmaker maakt bijna foutje bij Arti aan Zee..!
AMSTERDAM - Kent u het verhaal van de schoonmaker die "kunst" niet herkent? Bijna gebeurde er iets vreselijks in Bergen aan Zee!

Geveltuinieren op de M2

Geveltuinieren op de M2
AMSTERDAM - Geveltuinieren, het is een kunst. De omstandigheden op deze smalle strook zijn vaak niet ideaal voor planten, maar als je weet waar je op moet letten en op tijd weet bij te sturen, kan je toch een fraaie tuin creëren waar iedereen van kan meegenieten!

STERCK Amsterdam is op zoek naar ZZP'ers

STERCK Amsterdam is op zoek naar ZZP'ers
AMSTERDAM - Ben of ken jij ZZP’ERs (in de zorg) die het belangrijk vinden om CLIËNTEN MEER AANDACHT te kunnen geven? Dan ben je bij STERCK aan het juiste adres. Wij zoeken medewerkers (ongediplomeerd en gediplomeerd) die dat stukje meer kunnen bieden. Kijk ook op www.sterckamsterdam.nl

Nieuwe serie Het Experiment 2.0

Nieuwe serie Het Experiment 2.0
AMSTERDAM - De opnames van het nieuwe tv programma Het Experiment 2.0 lopen volgens schema, morgen start alweer de laatste draaidag.

Welke drooggevallen boten stranden in Arti aan Zee?

AMSTERDAM - Dromen en vergankelijkheid komen tot leven in Arti aan Zee op doeken die altijd in beweging zijn. Dat is te danken aan beeldend kunstenaar Maja Boot.

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzaamste energieleveranciers

AMSTERDAM - Consumenten die voornamelijk gas verbruiken zijn het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas vaak goedkoper wordt aangeboden dan grijs gas. Het nieuwe rapport van WISE, Natuur & Milieu, Greenpeace en de Consumentenbond laat zien welke energieleveranciers het best scoren op duurzaamheid.

Ontdek alle Amsterdamse sportfaciliteiten in de stad op één app

AMSTERDAM - D66 wil een Amsterdamse app waarop alle sportfaciliteiten in de stad te vinden zijn. Een meerderheid van de raad steunt het voorstel van D66-raadslid Reinier van Dantzig. Afgelopen jaren zijn er steeds meer buitensport faciliteiten bijgekomen zoals fitnessapparatuur in parken, skateparken en hardlooproutes. Daarnaast staat heel veel informatie over sportparken en andere sportfaciliteiten verspreid over websites. Eén app kan al die openbare informatie samenvatten en inzichtelijk maken. Van Dantzig: “Amsterdam heeft ontzettend veel sportfaciliteiten in de openbare ruimte. Zeker al...

Volknermobil wint de Kampeerauto van 2016

Volknermobil wint de Kampeerauto van 2016
AMSTERDAM - verkiezing Kampeerauto van het jaar 2016 is weer van gewonnen door Volknermobil op de kampeerauto site van het midden oosten. De sjeik van persie heeft de fabrikanten en dealers gevraagd hun toppers naar voren te schuiven want dan kan de organisatie weer deelnemen aan de pers parade.

Welke schroothoopmuggen komen tot leven in Arti aan Zee?

Welke schroothoopmuggen komen tot leven in Arti aan Zee?
AMSTERDAM - Leeuwen, krokodillen, gorilla’s, een olifant en een mug; metaalkunstenaar Patrick Visser laat schroot tot leven komen in de vorm van dieren. Soms levensgroot.

13 nov 2016 De Dominicuskerk: De Sonnetten voor Laura

13 nov 2016 De Dominicuskerk: De Sonnetten voor Laura
AMSTERDAM - Je leven lang blijven zoeken naar en dromen van een onbereikbare liefde en haar nergens kunnen vinden. Het enige wat Petrarca kon doen is het schrijven van prachtige liefdessonnetten. Cees Thissen schreef voor dertien van die sonnetten de muziek, Hans Oosterkamp arrangeerde de muziek en Marjolein Macrander regisseert de muziektheaterproductie voor 45 koorleden.Voor hen is een onbereikbare literaire en muzikale liefde realiteit geworden in De Sonnetten voor Laura.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio