De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De Kift Bidonville & Laatste Woord

De Kift Bidonville & Laatste Woord (Foto: P60)
1 / 1
zoom out

AMSTELVEEN - Zondag 31 mei organiseert P60 in samenwerking met De Kift en Carambolas Films een concert van De Kift met de voorstelling Bidonville in het Amsterdamse Bostheater. Een ticket geeft niet alleen toegang tot de voorstelling, maar ook tot een wel heel bijzondere literaire wandeling door het Amsterdamse Bos!

Dit artikel is geschreven door een meeschrijver. Meer weten over meeschrijven? Lees hier verder.

Het tiende studio album van De Kift is afgelopen september uitgekomen onder de naam Bidonville. Voor het album werkte de Nederlandse band met wortels in punk en fanfare samen met onder andere acteur Sanne den Hartogh en er zijn duidelijke banden met literatuur, film én theater. De basis van album Bidonville legde De Kift met de gelijknamige theatervoorstelling waarmee ze op Oerol vijftien uitverkochte voorstellingen speelden op een enorme, zelfgebouwde vuilnishoop in het bos. “Een vuilstortplaats aan de rand van de stad. Tussenhet vuil een aantal figuren. Ooit lachte het leven ze toe, maar ergens zijn ze op de fles gegaan.

Voorafgaand kan je in de middag gratis de feestelijke première van Laatste Woord beleven. Dit is een interactieve literaire boswandeling door het Amsterdamse Bos. Laatste Woord, een project van regisseur Udo Prinsen en auteur Pauline Genee, is een app voor iPhone en Android waarin de gebruiker zelf richting geeft aan de mijmeringen van de leden uit een gestoorde familie. Tijdens de wandeling kies je op kruispunten voor het volgen van de gedachtes van de verschillende familieleden. Langzaam maar zeker onthult het verhaal de duistere kant van vader, opa, kolonel Ebeling en zijn gezin. Hier vind je een teaser van Laatste Woord:https://vimeo.com/109361181

Er wordt verzameld bij het Bostheater. Op vertoon van je ticket voor het concert van De Kift word je gratis met een pendelbus naar het startpunt van de route gebracht. De route eindigt in de buurt van het Bostheater waar de show plaatsvindt.

Het volledige tijdschema van deze dag staat op de webiste.

Zondag 31 mei // verzamelen 13:00 // aanvang wandeling 14:00 //aanvang concert 16:30 // €15

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 10 april 2015


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio